Страница 19 от 25 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Нова акция с/у торент тракерите?

Защо говорите срещу ГДБОП, полицията и т.н.... Те си вършат работата. Законно е да ти вземат компютрите за експертиза - дори и разписка не са длъжни да ти дадат! И май 2 години е срокчето за експертизата....А и да се попроточи малко - няма лошо............
    Законите ни са такива - дупедавци и олигофрени са ги гласували с чужди карти!
    Това е проблемчето....

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Хайде без демагогия и клевети, срещу Владимир Кузов има точно толкова доказателства колкото и срещу теб. Не забравяй че главния свидетел на обвинението е мангал дето за една туба лепило ще си 'спомни' каквото му кажеш. И на всичкото отгоре той не е пряк потърпевш, ами бил чул че други били. Щото ако следиш делото, баш най-главния свидетел, дето уж разпознал Кузов из между 2 негови снимки си отегли показанията и се отрече от тях.
    И на мен цялата тая история силно ми намирисва на политическа поръчка.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

че как иначе!? всичко е клевета!

и софиянски е чист, и "командира" е чист, и надето постъпи най-правилно като задържаха мед.сестрите, и жан-валжан по погрешка направи долара 3000лв.

няма виновни в България. има неразбрали избиратъели, които си мислят, че политиците ги **** отзад. НЯМА ТАКОВА НЕЩО. то е за наше добро, дето ти го виждаш с 3 хотела, а баба ти е с 60лв пенсия, "арсенал" не работи, кремиковци ръждясва, а АЕЦ-ът ни праща обратно към свещите.

няма виновни в България! нито кузов е педофил, нито волен е карал слончо да лъжесвидетелства, "р.овч." е бистър като хисарска вода, а вальо "топлото" не се е учил от "м-р 10%"

айде събудете се, ако обичате. 2-3 красиви думи и народът лапа по тоя с микрофона - кеф ти 800 дни, кеф ти "България за българите"... то бива-бива наивитет, ама понякога преминава границата на веселото и става за съжаление...

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

FearMe, случайно да си съдия ? защо мислиш че твоето мнение, съставено въз основа на медийни публикации, писани от малограмотни и полуграмотни журналя, е меродавно?
    Защо не видиш ФАКТИТЕ?

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

ей ама нема нема и го обърнете на политика

бтв мене ми се види, че проблема в .бг е, че всеки разбира от всичко, ако всеки си вършеше работата в неговата сфера като хората може би щеше да е по-добре... а и много негативизъм бее, все се гласува против, все се взимат мерки срещу... не е хубавата тая работа май..

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

фактите за:

1. софиянски?
    2. иван костов?
    3. надежда михайлова?
    4. жан виденов?
    5. милен велчев?
    6. кузов?
    7. волен сидеров?
    8. павел чернев?
    9. румен овчаров?
    10. валентин димитров?
    11. александър йорданов?

споменал съм всеки един от тези видни наши политици. ти за кой твърдиш, че е света вода ненапита и аз неправилно съм си изградил отрицателно мнение за него?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Защо говорите срещу ГДБОП, полицията и т.н.... Те си вършат работата. Законно е да ти вземат компютрите за експертиза - дори и разписка не са длъжни да ти дадат!

Не точно. За да изземват каквото и да било, трябва да има обосновано предположение, че чрез иззетите вещи ще се докаже, че гражданинът "А" е извършил престъплението "Б".

Цитирам от тук:
    http://capital.bg/show.php?storyid=321758
    За да изпълнят респектиращата си мисия обаче, разследващите са използвали всички похвати на наказателния процес - претърсване, изземване, прокурорско задържане... Потърсихме мнението на адвокат, специализирал в подобни наказателни дела - Калин Ангелов. Според него използването на такива способи би било законно само ако това става за предвидените цели - да се докаже престъпление.
    Първо кой казва, че има извършено престъпление и на какво основание? Второ кой е заподозреният и на какво основание? ИП адресите се сменят, зад 1 ИП адрес може да има много машини, една и съща машина може да се ползва от различни хора. Значи няма доказателство за извършено престъпение, няма заподозрян извършител, нито е възможно да се докаже кой е извършителят чрез иззетите вещи и въпреки това има обиск!?

Хич не ми изглежда законна тази работа - да влизат у вас, защото "май от адреса, който ползваш някой евентуално е разменял файлове с незаконно съдържание". Ами да вземат да влизат във всички къщи наред - все някъде ще намерят нещо нередно...

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ghost, не усещаш ли язвителният тон на Wise?
    Той е споделял неведнъж тук за премеждията си с... ъъ... "проверяващите" и това как са иззели техниката, явно действащи по сигнал от конкуренция...

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    фактите за:

1. софиянски?
    2. иван костов?
    3. надежда михайлова?
    4. жан виденов?
    5. милен велчев?
    6. кузов?
    7. волен сидеров?
    8. павел чернев?
    9. румен овчаров?
    10. валентин димитров?
    11. александър йорданов?

споменал съм всеки един от тези видни наши политици. ти за кой твърдиш, че е света вода ненапита и аз неправилно съм си изградил отрицателно мнение за него?
    надявам се, НЕумишлено си изтървал:
    1. Ахмед Доган
    2. СерГей Станишев
    3. Георги Първанов
    4. Симеон СаксКобургГотски
    5. Бойко Борисов
    всички са концесионери на извор "Света Вода Ненапита", нали?

(олееееееееееееееееееееееее, да ма прощаваш, ама те всички били УПРАВЛЯВАЩИ, начело с Меди Доганов)

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

че как иначе!? всичко е клевета!

и софиянски е чист, и "командира" е чист, и надето постъпи най-правилно като задържаха мед.сестрите, и жан-валжан по погрешка направи долара 3000лв.

няма виновни в България. има неразбрали избиратъели, които си мислят, че политиците ги **** отзад. НЯМА ТАКОВА НЕЩО. то е за наше добро, дето ти го виждаш с 3 хотела, а баба ти е с 60лв пенсия, "арсенал" не работи, кремиковци ръждясва, а АЕЦ-ът ни праща обратно към свещите.

няма виновни в България! нито кузов е педофил, нито волен е карал слончо да лъжесвидетелства, "р.овч." е бистър като хисарска вода, а вальо "топлото" не се е учил от "м-р 10%"

айде събудете се, ако обичате. 2-3 красиви думи и народът лапа по тоя с микрофона - кеф ти 800 дни, кеф ти "България за българите"... то бива-бива наивитет, ама понякога преминава границата на веселото и става за съжаление...
    Хайдеее.... Пак го подкара с двойния аршин! Това, да си въртиш логиката според случая май ти е начин на мислене и действие. По тази и другата тема се изписа от теб кофа мастило как няма виновни, докато това не се докаже в съда по надлежния ред, тук се опитваш да ни внушиш точно обратното. Кой от тези хора е осъден? Дали са "света вода ненапита" е едно, а дали са виновни по смисъла на закона - съвсем друго.
    И какво според теб да направим като се събудим? Тези списъци, дето ги пишете по-горе включват управляващите от всички значими партии в България. Какво следва - да си внесем политици отвън или цяла читава партия, барабар с избирателите? Или да хващаме пушките и да ходим в Балкана за да се бием за нова смяна на системата? Типичната за българите реакция - всички са маскари, само аз съм читав.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

lupus, точно така - всички са маскари, защото всички БЯХА бедни преди да влязат в политиката, а СЕГА са богати. погрешна ли ми е логиката или просто намърдването във властта дава по-големи възможности всеки да си открие богатите чичо и леля в австралия?

black adder, с най-голямо удоволствие добавям и твоя списък към моя, но просто не мога да изредя всичко, де що е минало през политиката

а по темата искам да задам следния въпрос - ако си сложа виртуална машина на компа и направя мрежа между двете - пак ли е офис?

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

lupus, точно така - всички са маскари, защото всички БЯХА бедни преди да влязат в политиката, а СЕГА са богати. погрешна ли ми е логиката или просто намърдването във властта дава по-големи възможности всеки да си открие богатите чичо и леля в австралия?
    В целия свят с демократично управление е така. Самата система го предполага - наличие на бедни и богати. Ами да си докараме тогава на власт комунистите - идеалисти от 50те години. Те поне са доказали какво могат да направят за 20г (1944-1964) в икономиката. Ама ще трябва да приемем отново национализацията, колективизацията, лагерите.... Това ли искаш?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Ghost, не усещаш ли язвителният тон на Wise?
    Той е споделял неведнъж тук за премеждията си с... ъъ... "проверяващите" и това как са иззели техниката, явно действащи по сигнал от конкуренция...
    Този път не схванах иронията, за което се извинявам. Изненадах се от мнението на Wise, защото и аз съм останал с впечатлението, че се "кефи" максимално на компетентността на органите на реда и членовете им...

НАЗДРАВЕ и на двамата!
    ;-)

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

В Националния фонд "Култура" са събрани само 6 000 лв от продажба на празни CD, DVD, аудио и видео касети

Държавата седма година не съдейства на сдруженията за защита на авторски права да съберат полагащите им се по закон специални компенсационни отчисления от продажбите на празни CD, DVD, аудио и видео касети.

Става въпрос за десетки милиони евро, които освен при правоносителите трябва да отиват и в Националния фонд "Култура", за да стимулират творците в България.

Сегашният закон ни дава право да копираме филми и музикални албуми. За целта трябва да се запишат от оригинала върху празен диск, който е купен от търговската мрежа. Така нареченото справедливо компенсационно възнаграждение за автора влиза в цената му.

Вносителите на дисковете са длъжни да отчисляват 5% от цената. По закон парите трябва да отиват в сдружения за колективна защита на авторски права и те да ги разпределят. Би трябвало във фонда да са постъпили десетки милиони евро.

За 7 години обаче са събрани 6 000 лева. Оказва се, че никой не обявява количествата внос, а митниците отказват да дадат данните, под претекст, че са търговска тайна.

Сдруженията са сезирали Европейската комисия и нищо чудно скоро и по тази линия да има санкции.
    Източник бТВ

Родните "творци" ревяха в един глас "Пиратството ограбва", ама излезе че правителството май е на първо място - по тракерите отдавна няма български произведения.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    В Националния фонд "Култура" са събрани само 6 000 лв от продажба на празни CD, DVD, аудио и видео касети
    В закона не е описано как да се изразходват парите, така че с тия 6 000 лв да си купят свещи. Предостатъчно са им, дори са им в повече, всеки ден да палят по една и да се молят следващите във Министерството на Културата да не са като сегашните и предишните некадърни, АЛЧНИ паразити.
    Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Държавата седма година не съдейства на сдруженията за защита на авторски права да съберат полагащите им се по закон специални компенсационни отчисления от продажбите на празни CD, DVD, аудио и видео касети.
    Добре, а ако си записвам лични снимки от морето и сватбата на сестра ми, ще ми върнат ли тези 'отчисления'? И ако не- ЗАЩО? с какво 'творците' са ми помогнали аз да снимам със законно закупения си срещу 1 800 лв фотоапарат със законно закупената си DVD записвачка на Законно закупения си носител?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 25 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 04:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 19:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 22:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 10:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 17:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе