Страница 9 от 25 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Нова акция с/у торент тракерите?

Всъщност нищо не пречи да си запишеш DVD филма и 100 пъти ако искаш. Проблемът възниква когато започнеш да го продаваш/раздаваш. И в случая тракера се явява една виртуална сергия, на която ти го излагаш. Затова Lupus каза, че примерите ти са неудачни.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Нещо повече pimpirit, аз не само че ги записвам (теоретично) тия DVD филми, но и ги продавам с цел набавяне на облага! Това автоматично ли прави Nec, LG, Verbatim и т.н.т., съучастници с обвинение в помагачество?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Nec, LG, Verbatim и т.н. в случая са аналог на софтуера за рипване, а не на разпространение. Разпространението се прави от "виртуалния пазар", на който ти имаш "сергия". И ако е казано, че не трябва да се продават птици на този пазар (заради птичия грип, примерно), то ти си длъжен да се съобразиш. А ако управата на пазара се прави на ни лук яла, ни мирисала...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Въпрос на тълкуване.

Nec, LG, Verbatim може да аналог на софтуера за рипване, но може и да са помагачи - защото чрез техните продукти се копират (свалят при тракера) филмите и т.н.т. И ако управата на тракера блее (нарочно или не) какво се разменя чрез нейният тракер, то по същата логика Nec, LG и Verbatim трябва да вградят такава технология, която да не позволява запис на продукти с авторско право, ами само на такива без. Ами сега?
    Ама тракера е виновен, респ. ISP доставчика, който продавал трафик (едно от обвиненията на къдрокосата госпожица или госпожа от БАМП) - демек те са за затвора, а производителите на DVD/CD писачки и носители - не... айде бе, те да не би да ги подаряват?

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

При вноса на записвачките и носителите от вносителите се събира определена такса по Закон, която е определена да обезщети носителите на правата, това никой ли не го помни?
    Така че, от тях отговорност не търсете, те си плащат задълженията към носителите.

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Неуместни са примерите за ДВД-тата и запсващите информация технологии....
    При закупуването на тези технологии се преполага добронамереното им използване.
    Можеш да запишеш своя информация или такава обект на авторско право - това решаваш ти.
    Можеш например да си телепортнеш много сайтове, информацията в които е обект на авторско право и да
    я споделиш с познати, но разликата е в това, че тя ( информацията във въпросните сайтове ) е деклаирана като общодостъпна...
    тоест може да се ползва от всеки който иска и всеки може да си я притежава, но не и да я използва с цел лично облагодетелствуване.
    Личното облагодетелсвуване има много измерения и не се отнася само до покупко/продажба. Например присвояване на авторството е още
    по отвратително деяние от елементарното тиражиране.

В духа на примерите аз бих да следния, по добре описващ ситуацията:

На полицията е извесно че, например, в гр. София, на адрес пл. "Княз Ал. Батенберг" 1, 240 "наркодилъра" се събират 24/7/365 и обменят ганджа за кока, ЛСД за хероин, хероин за ганджа и т.н. Не е извесно продават ли я, раздават ли я и не могат да докажат това. Когато заловят някой от тези 240, те декларират, че всичко което притежават ( понякога стотици и хиляди опаковки ) е за лична консумация и такава на близките им и че 2 лева лична облага не са реализирали. Дейността обаче е незаконна, "стоката" е обект на притежание на други, а спецификата на ситуацията не я прави по различна. Единствено уловими и подлежащи на отговорност са собствениците на сградата на пл. "Княз Ал. Батенберг" 1, които са отдали собствеността под наем за тази дейност, което ги прави съучастници в престъпната мрежа...Пътищата по които въпросните 240 "наркодилъра" стигат до сградата, както и дали са използвали автомобили, трамвай, такси
    или лично превозно средство не могат да бъдат обект на обвинение в съучастничество...

Надявам се да бъда правилно разбран

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Eddie,
    Тракера като софтуерен продукт е виновен колкото сергията на пазара, както и торентите като цяло. А въпросната патка от БАМП ако излезе с подобни доводи в някой съд ще падне бурен смях в залата. Ама днешния ти принос към теорията на правото е направо завиден....

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    При вноса на записвачките и носителите от вносителите се събира определена такса по Закон, която е определена да обезщети носителите на правата, това никой ли не го помни?
    Така че, от тях отговорност не търсете, те си плащат задълженията към носителите.
    Е те тука, пък аз лично съм абсолютно против! Защо аз трябва да плащам априори някаква такса на някого затова, че някой си, можело да ползва нещо си, не по предназначение?! Носителите, записвачките и т.н. се предполага, че ползвам за работа - back-up примерно. Но трябвало да плащам защото съм потенциален престъпник?! С това не съм съгласен! По тази логика се опитват да ни работят и "Топлофикация". Само дето с малки изключения общовалидно е римското право - невинен до доказване на противното. Не че с това не се злоупотребява доста успешно, де...

EDIT: /off
    Интересно ми е защо никой не се засили, като Матросов на амбразурата, да защитава Google, респективно YouTube, от Viacom. За един милиард става дума и по същество за същото провинение.

И още нещо, което ми е интересно - новият "собственик" на замундата трябва да е сириец от Lattarya. Те таковО нЯщо като Lattarya не само гooглето, но и която и да е търсачка не намери в ИнтернеДа. Да не говорим, че тАлИфона, който е даден в DNS записа - факт(?!), "проверен и потвърден от whois базата за домейните в интернет, която всъщност е единствения достоверен източник за установяване на собствеността върху интернет имената" - е в България?!

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Malone, помним го, но ако аз копирам ДВД-та и ги продавам или подарявам/разпространявам, не означава че действията ми са законови, нали? Аз си нося отговорността, без значение дали вносителя е платил или не - може да съм си купил десетина шпиндела + писачка от ексурзията в Китай и нищо да не съм платил. По същата логика отговорност за разпространението на продукт с авторски права носи ъплоадера, а не самият тракер, още по-малко фирмата, чиято собственост е тракера.
    Нямам записващо видео, искам да гледам "Мюзик Айдъл", но на работата нямам телевизия - прибирам се и си наточвам ТВРип-а от Маймундата. Или си наточвам някой Линкус от тракера - БГ-то ми е в пъти по-бързо от достъпа ми до някое западно ФТП със същата дистрибуцията. Това, че някой използва торента за разпространение на продукти, за които няма право - той да си носи отговорността, не виждам торента какво е виновен.

Lupus, не те разбирам... Торента е технология - да обвиняваш използването на технология за престъпление, без това изрично да е забранено от закона... определно твоят принос в теорията на правото ще е по-голям от моят...

Между другото, дали наистина някой плаща действително такава такса? Или е като таксата за телевизор и радио, която ако не се лъжа май още не е отменена - хем я има, хем никой не плаща.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    @Eddie,
    Тракера като софтуерен продукт е виновен колкото сергията на пазара, както и торентите като цяло. А въпросната патка от БАМП ако излезе с подобни доводи в някой съд ще падне бурен смях в залата. Ама днешния ти принос към теорията на правото е направо завиден....
    Lupus, не те разбирам... Торента е технология - да обвиняваш използването на технология за престъпление, без това изрично да е забранено от закона... определно твоят принос в теорията на правото ще е по-голям от моят...
    Извинявам се, че се самоцитирам, но къде обвинявам технологията? По-горе ти дадох примери и с ножове и с оръжия, ама всуе...

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Toва до колкото виждам трябва да е ТВ рип на самото предаване:
    ********************//details.php?id=70432

Гледайте го - още повече ако има юристи във форума, ще се радвам да го коментират.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Новини от сайта на Zamunda.net, днес:

Днес 15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерния натиск от страна на държавните органи върху тях.
    Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.
    Каним всички заинтересувани да се присъединят към нашия протест.
    Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл torrent.miting@abv.bg.
    Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.
    Как да организирате митинг, четете тази тема.

Молим, всички, които ще присъстват на митинга да се въздържат от незаконни, неприлични и агресивни действия, които биха могли да опорочат мероприятието.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2004

И к'во се'а? Остана само арената - там където бяха публикувани адресите на най-големите български торент-сайтове. Не че са им конкуренция, де... А колко ли струва един банер в арената сега?... И всъщност совите това ли са, което са? Че гаргите сме гарги е ясно - ставаме само да грачим грозно, зловещо, на някой площад за благото на совите!*

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Toва до колкото виждам трябва да е ТВ рип на самото предаване:
    ********************//details.php?id=70432

Гледайте го - още повече ако има юристи във форума, ще се радвам да го коментират.
    тоя от линкос се държеше като насрано бебе май доста яко са му скочили на носа момчетата от ГДБОП. така и не успяха да обяснят през цялото време, че в тракерите може да се обменя всякаква информация, не само нелегална. а другите пък не обясниха по коя буква на закона са виновни тракерите. накратко почесаха си езиците и си отидоха.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

1) Говореше се, че таксата за внос на информационни носители ще бъде отменена. Не зная какво се случи, не съм следил развитието на тази тема. Някой знае ли със сигурност какво е станало?

2) Защо да не се счита по подразбиране, че тракерите се ползват за законен обмен на файлове?

3) Това, че на тракера има торент файлове с имена от сорта "Star Wars - The New Hope.DVDRip..enjoy.torrent" доказва ли, че се извършва незаконен обмен на информация?

4) Ако не греша, по закон не е необходимо човек да разпространява чужда интелекуална собственост без разрешение, за да извършва престъпление - самото копиране и притежание са криминални деяния. Т.е. няма "разрешено е, ако е за лично ползване" - ако си купите CD с музика, в момента, в който го рипнете, извършвате престъпление. Няма значение, че целта е да направите мп3 файлове, който да слушате в колата си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 25 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 04:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 19:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 22:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 10:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 17:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе