Страница 2 от 25 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #16

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Че има натиск е безспорно. Но защо се хващате на тия мелодраматични дивотии в арената?
    Нещата са много по-простички - пари. И опит за изчистване на имиджа по подобие на трибуквените "застрахователи" преди време, за да се докопат тези пари. А когато става дума за пари, и то за много пари, "закони", "съд", "прокуратура" са меко казано относителни понятия.

    Само подсказка и насока към Google - Video on Demand (VoD), Амотера, MPIA, Естнет... Не забравяйте и ГДБОП. ;-)

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #17

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?


  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #18

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Да, интересно съчинение наистина, деликатно написано за да не се чувства никой обиден.

    Pimpirlit даде добра идея. Да се съсредоточим върху целия казус, а не само върху това, което се вижда отгоре или по-точно казано ни се представя като чиста фактология.

    За повечето от доставчиците наличието на peer to peer услуга без да се контролира съдържанието е плюс, носещ повече клиенти, разбирай повече пари. Получава се, че клиентите избират по некачествена или по скъпа услуга за сметка на наличието на някаква функционалност.
    По мое лично мнение, няма ли free сървъри, торенти и т. н. в страната ще остане един доставчик. Само един.
    Няма да пиша кой е той, но поне по думите на мои познати, и по мои епизодични впечатления, там получаваш точно толкова за колкото плащаш. Ама няма гарантирана, негарантирана скорост и подобни шменти капели. Говоря за моя регион, за другите не знам.

    Та ... понеже няма ли подобни екстри, ще избягат и много клиенти, сега доставчиците вият на умряло и ни призовават едва ли не да се тръшнем облени в сълзи пред всички държавни институции и така да защитим техните интереси.
    Разбира се, аз също имам интерес да имам достъп до определено съдържание в локалната мрежа, но пък отсреща ме уверяват, че те [ISP] са най-ревностни защитници на Закона и при поискване ще предоставят всички логове на който ги поиска. А може и да ги предоставят и без да ги поскат, както уточнихме че вече се случвало. Както и адреси, телефони и размер на обувките, ако се наложи.

    И се получава следното:
    ВИЕ се тръшкайте драги клиенти защото НАШИЯ бизнес е застрашен. Застрашен е, защото ако ни отрежат, всички клиенти ще отидат в ***, тъй като и там няма торенти и free servers, но пък скоростта е фантастично постоянна на max.
    Ако обаче дойдат от ГДБОП, IFPI или който и да е, от наша страна ние дори няма да направим усилие да ви защитим, защото спазваме Закона стриктно и се борим против пиратството с всички сили. За нас са важни парите ви, а не спокойствието, че сте зад стабилен ISP.

    Общо взето това ми се върти в главата.

  5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #19

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    По мое лично мнение, няма ли free сървъри, торенти и т. н. в страната ще остане един доставчик.
    Има нещо вярно,дори и да не е един доставчика нещата ще окрупнеят и ще останат кадърните.Първия си доставчик на нет го избирах по фрий сървъра с филмите,след това установих че е по-добре аз да си ги тегля и си смених доставчика с такъв който предлага качество на връзката и не ме лъже като пише в офертата нещо.И така нататък...смених няколко.Голяма част от потребителите са мързеливи и мислят че филми има само на две-три места.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #20

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Въвеждате едно размиване на понянията. Доставчик на интернет услуги (ISP, напр БТК), хостинг компания и доставчик на съдържание (content provider [CP], напр ArenaBG) са 3 съвсем различни неща. ISP се занимава с пренос на информация. Колкото повече информация се пренася, толково по-добре за ISP. В това отношение ISP имат изгода от CP. CP печели от съдържанието, което предлага (без значение дали е легално) и/или реклама. Хостинг компанията печели от CP във вид на такси.

    В България, естествено, всичко е една голяма каша, която идва основно от ISP. За да предизвикат пренос на повече информация, те стават и доставчик на (нелегално) съдържание като безплатно позволяват на потребителите да качват това съдържание (!?). За да се измъкнат чисти, прикриват нелегалното съдържание зад безплатен хостинг. Естествено куките се проявяват възможно най-идиотски и атакуват хостинга вместо доставчика на съдържание. В отговор компаниите идват до идеята да разделят тези си дейности като премахнат CP - едни си продават тракерите, други си плащат хостинг в чужбина, за да объркат ченгетата с идеята, че българските ченгета не могат да направят нищо на американската хостинг компания, а американските ченгета не могат да направят нищо българския доставчик на съдържание. Това е идеята, дали не могат ще покаже бъдещето. Въпросът е, че от цялата тази история печелят отново ISP, защото сега потребителите ще искат и високи външни скорости.

    Всичко това е пределно ясно. Това, което мен лично ме вълнува, е докъде ще стигнат ченгетата в скаченето по свирката на частни (чуждестранни) компании. Ще хукнат ли отново по домовете, ще притесняват ли потребитлите? Това е важният въпрос, който касае всички ни, защото съм убеден, че няма човек, в чийто дом всичко е 100% легално и лицензно. Ето, аз си пазя касетки с музика, записвани още Бай Тошово време - със сигурност са пиратски, със сигурност не ги слушам, а ги пазя по сантиментални причини, със сигурност едва ли ще ме вкара някой в затвора заради тях и няколко свалени филма, но е достатъчно да ми обърнат къщата, да ми приберат компютъра за няколко месеца и да ме разкарват по следствия. Това е важният въпрос, защото на практика сега МВР може да изнудва всеки по съшия начин, както направи с тракерите.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #21

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Въпросът е, че от цялата тази история печелят отново ISP, защото сега потребителите ще искат и високи външни скорости.
    пълни глупости трафика който торент програмата осъщестявява към тракера е пренебрежимо малък, пиърите си остават в .бг (при все, че арената твърдят, че имат 25% български потребители)

    едит (към долния пост, да не спамя темата с флеймове) ами това, което беше написал, е че хостинг-а на българските тракери ще се премести в чужбина и от "цялата тая работа" ще спечелят ИСП-тата, щото хората щели да искат външен трафик. арената е хостната в америка и пак само от българия има достъп... никога няма да се затворят тракерите в .бг, поне докато не се появи достойна алтернатива. българия е твърде корумпирана страна за да изчезне пиратството. датата подозирам след месец два пак ще отворят тракера, само със смс активация или нещо подобно, както направиха с фрии.дата.бг. бтв кой е втория затворен тракер? (ако броим датата за сериозен тракер, което аз лично бих оспорил...)

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #22

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    При два затворени тракера, пълни умнико, не ти ли хрумна, че доста хора ще се ориентират към международни тракери? Някога теглил ли си от международен тракер и поглеждал ли си с колко български пиъра се свързваш? Иначе се радвам, че ме осведоми как работят торентите, добре, че беше ти, иначе щях да тъна в неграмотност...

  10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #23

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    1. Забранена ли е peer-to-peer технологията? - В България все още НЕ.

    2. Забранени ли са торент тракерите (начин на обмяна на информация м/у потребители на Internet? - също НЕ.

    ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ
    В сила от 24.12.2006 г.

    Обн. ДВ. бр.51, изм. доп. ДВ бр. 105/2006 г.

    Отговорност за съхраняване на чужда информация (хостинг) и за електронни препратки към чужда информация (линкинг)

    Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.
    следващото е цитат от arenabg2.com

    Доколкото основната дейност на сайта е споделянето на файлове между потребителите му, ние сме готови да съдействаме на всеки автор или носител на авторски права без значение на неговата националност, като при спазване на законовата процедура премахнем веднага линкът или торент файлът към съответното защитено произведение. Процедурните правила на държавата в която се намираме изискват да ни бъде изпратен официален мейл на адреса ни за кореспонденция support@arenabg.com В мейла трябва да бъде посочен точен линк към произведението за което се претендира, както и да бъде доказано по съответния ред ред, че претендиращият е собственикът или е упълномощен за това от носителят на авторското право. Заявяваме, че няма да кореспондираме с лица, фирми, ведомства или служби, които не отговарят на посочените изисквания, независимо от тяхната националност. Особено стриктни ще бъдем към изискването заявката да е подадена от СОБСТВЕНИКА НА ПРАВАТА
    От по-горе написаното оставам с впечатление, че ArenaBG са готови да спазват всички закони които важат за тях. Но въпросът е , че Държавата, в лицето на собствените си институции не спазва собствените си закони!

    @Malone, приятелю, само не ми казвай пак да си търся правата в съда....там нещата също не са никак розови. А когато нещо касае бизнеса ми (примерно ), и има възможност да го реша по "лесния" начин, било то и чрез заобикаляне на закона - защо да не го направя? Когато съдът спечели доверието ми, тогава ще се обърна към него.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #24

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Това ми заприличва на приказката: Ти защо имаш две яйца? Я дай едното на нас!!! За да се споделя и обменя информация, първо всеки отива и плаща за да я купи. После я разменя! - а не продава! В световния обмен парите друг ги върти, а не хората от интернет пространството. Въпроса: Пиратите какво са? Крадци които не влагат и стотинка, нито пък най-малко разменят за приятелство дори и грам, но забележете определят правилата на взаимоотношенията между хората! Кои са тези, които вземат само и никога не дават нищо? Всички знаем ОТГОВОРА много добре! Интернет изненада истинските пирати, защото им убягна контрола на СВОБОДАТА! Проблема е далече другаде.

  12. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #25

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Докато не започне да се следи персоналния трафик на всеки един юзър, няма да бъде постигнат никакъв контрол. Тъпото е, че държавата няма никакво законово право в настоящия случай, но пък това не пречи да се дуе за пред Еуропата. Още по-жалкото е, че въпросният НСБОП се насира като трябва да разкрие някое от истинските крупни финансови престъпления в страната.

    Лично аз бих бил щастлив да си закупувам дадените произведения, но ако зная, че и по-висшестоящите от мен го правят. Но изведнъж излиза, че редовият гражданин трябва да спазва всички задължения, докато костюмираният висш държавен служител разполага само с права. Е нЕма пък да стане, ще ги цакаме на дребно до дупка

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    741
    #26

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Само да припомня:

    От интервю с Андриан Ценов, мениджър по продажбите на "Амотера":
    "- С колко от тях вече сте се договорили?
    - С 4 компании - с"Бол БГ" на Вени Марковски и Димитър Ганчев, имаме подписан договор за конфиденциалност и проектодоговор за предоставяне на права, с "Фри линкос", със "Спектър нет" и с бургаската "Контракс". Тази седмица ще разговаряме и с "Дата БГ". Очакваме срещи и с останалите собственици на сървъри.
    - Какво ще стане, ако откажат?
    ...
    Не искаме да сме секира - даваме бизнес предложения, с които досегашните пирати пак ще печелят, но законно. Всички собственици на ланове и на сървъри, които откажат, да се включат в законния бизнес, ще изпитат ударите на ГДБОП и "Булакт"."


    От статия на Божидар Димитров:
    "Трима комисари от европейския клон на MPIA в Брюксел пристигат в България, за да наблюдават борбата с пиратството и да работят с българските държавни органи и антипиратски спецзвена в т. ч. и в интернет мрежата, заяви за "Стандарт" Брендън Хъдзън. Той дойде в България, за да се срещне с висши прокурори, шефове в МВР, министъра на културата Стефан Данаилов*, както и с мениджърите от "Амотера" ООД, която държи правата на холивудските мейджъри за България."

    И двата цитата са от в. "Стандарт" от 05.06.2006 г. Явно Mr. Хъдзън е имал мноооого ползотворни срещи, от които тепърва ще има видими резултатати...

    BTW, www.vodbg.com можете да видите за какво става дума всъщност.
    _______________
    *Ако някой се чуди от къде му щукна на Ламбо идеята за "Пиратството ограбва".

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #27

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    И кога нашите ( и вашите) любими журналисти и ГДПОБ-аджий ще прочетат закона и ще видят че там такова определение като ПИРАТ няма, не е имало и не вярвам да го има. Защо търсят пак евтината сензация и сеене на поредните заблуди у простолюдието използвайки методите на психоманипулациите ?

  16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #28

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Естествено куките се проявяват възможно най-идиотски и атакуват хостинга вместо доставчика на съдържание.
    Съвсем нормално си действат ушетата, въобще не е идиоско.
    Ако направя едно сравнение, пред Закона не са виновни проститутката [доставчика на съдържание] и ебача [потребителя на съдържание], а този, който организира и опосредства ползването на съдържанието. В частност сводника и този, който предоставя мястото за материализиране на срещата между доставчика и потребителя на съдържание.
    Един вид, ако ви хванат тебе и платената дама в един хотел и може да се докаже, че собственика знае, че вие ще правите любов срещу заплащане, собственика попада директно под ударите на Закона, разбирай на съд, за осъществяване на състава на чл. 155, ал. 2 от НК, а вие двамата просто ще си отидете най-вероятно с едно записване някъде, колкото да не е без хич.
    Това е прост пример по аналогия, за да обясня принципа на законодателното разсъждение.

    ..................

    Цитат Първоначално публикувано от Pat
    А когато нещо касае бизнеса ми (примерно ), и има възможност да го реша по "лесния" начин, било то и чрез заобикаляне на закона - защо да не го направя?
    Защото тогава нямаш никакво право да изискваш спазването на Закона от другите. А ти точно това правиш, протестираш, че Държавата не спазва собствените си закони и в същото време хитро усмихнато не намираш нищо лошо в неспазването от тебе. Ако решим да спазваме законите би трябвало да почнем от себе си и едва тогава да критикуваме другите [IMHO].

    Опа ... не така с цитирането на Закона, моля те. Четеш го, като дявола Евангелието.
    Преди това, което си цитирал, ясно е написано:

    Чл. 16. (1) Доставчик на услуга, представляваща съхраняване на предоставена от получател на услугата информация, не отговаря за нейното съдържание, както и за дейността на получателя на услугата, ако:
    1. не е знаел за противоправния характер на дейността или информацията, или
    2. не са му били известни фактите или обстоятелствата, които правят дейността или информацията явно противоправна.
    (2) Алинея 1 не се прилага, ако:
    1. получателят на услугата е свързано с доставчика на услугата лице;
    2. доставчикът е узнал или е бил уведомен за противоправния характер на информацията или е бил уведомен от компетентен държавен орган за противоправния характер на дейността на получателя и не е предприел незабавни действия за преустановяване на достъпа до нея или за премахването й; това не освобождава доставчика от произтичащо от закон задължение да запази информацията.
    (3) По искане на компетентен държавен орган в случаите, установени със закон, доставчикът е длъжен да предостави всяка информация относно получателя на услугата и дейността му.
    (4) Алинеи 1 - 3 се прилагат съответно и в случаите, когато доставчик на услуги предоставя достъп до чужда информация посредством електронна препратка.
    Та ... мисля, че с това си идваме на приказката. Компетентен орган уведомява доставчика и респективно услугата спира. Няма как да се прави на незнаещ вече. Ако се направи на незнаещ, проверки ще има и той нищо не може да направи, ще бъде наказан.

    Съдържанието лесно се доказва.
    Ушетата си плащат три акаунта и свалят половината софтуер на света. Айде иди после докажи, че не е вярно. Има логове все пак, а и свалянето може да се направи пред официални поемни лица, дори и пред нотариус, защо не?

    И мисля да те поправя относно приложимостта на Закона, който си цитирал. Когато едно нарушение е и престъпление, се прилага наказателно производство [по НК], а не административно [по ЗАНН].
    Сети се в случая как ще е.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #29

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Към поста на Black Adder (Malone ме изпревари):

    - Защото народонаселението тук е свикнало да го тормозят и да си трае. Решили са, че щом в нормалните страни този FUD не минава*, да го пробват в/у някой по-смотан...За съжаление щом номерът минав, значи сме по-смотани.


    ---------------
    *
    - да си припомни затварянето за няколко дни на http://piratebay.org в Швеция и последвалите го демонстрации по улиците: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg193278

    До ден днешен обратното разрешаване на адреса на сайта води до имe, което се превежда горе-долу така:

    Ей, Американска Асоциация за Игрални Филми и Anti-Pirate Bay, да ми ядете лъскавия метален задник.ThePirateBay.org


    ghost@localhost ~ $ host piratebay.org
    piratebay.org has address 83.140.176.146
    piratebay.org mail is handled by 10 mx.thepiratebay.org.
    ghost@localhost ~ $ host 83.140.176.146
    146.176.140.83.in-addr.arpa is an alias for 146.128-25.176.140.83.in-addr.arpa.
    146.128-25.176.140.83.in-addr.arpa domain name pointer hey.mpaa.and.apb.bite.my.shiny.metal.ass.thepiratebay.org.
    ghost@localhost ~ $ geoiplookup 83.140.176.146
    GeoIP Country Edition: SE, Sweden
    ghost@localhost


  18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #30

    Re: Нова акция с/у торент тракерите?

    Бре, абе то много демонстранти имало ...
    500 човека от близо 2 000 000 - ния Стокхолм, на средна възраст както се вижда от снимките 15 години, яка демонстрация е било.
    И ако се вземе предвид, че най вероятно 5% са били чисти сеирджии, не знаещи дори за какво става дума.

    Но ако кажете, аз съм готов, да вървим на демонстрация, Ghost ще ни води.
    Ghost става ли така? Покажи ни, че не си от средностатистическото население и ни поведи, аз ще дойда първи.
    До 04.03.2007 съм на твое разположение, напълно сериозен съм.
    Казваш къде ще демонстрираме и ни води.
    Можеш да бъдеш и говорител на демонстрацията, ако смяташ, че ще се справиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 25 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 03:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 18:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 21:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 09:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 16:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе