Страница 4 от 25 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 361
Like Tree2Одобрявам

Нова акция с/у торент тракерите?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Нова акция с/у торент тракерите?

FearMe, МВР винаги ще излязат от ситуацията, че в конкретния случай защитават спазването на законодателството. В резултат на това е естествено някой да има полза. И не е нужно да се акцентира на думата "частни".
    МВР, Съд, Прокуратура не правят разлика чии интереси са нарушени при нарушаването на Закона. Същите защитават Закона, а вече Закона защитава интересите на носителите на правата.

Ако някой открадне колата ви, МВР би трябвало да защитят интереса ви, нищо че е частен.
    Акцентирайте върху Закона. Ако имаме претенции чии интереси защитава, трябва да се обърнек към законодателя, а не към изпълнителите.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Malone

МВР, Съд, Прокуратура не правят разлика чии интереси са нарушени при нарушаването на Закона. Същите защитават Закона, а вече Закона защитава интересите на носителите на правата.

Ако някой открадне колата ви, МВР би трябвало да защитят интереса ви, нищо че е частен.
    Акцентирайте върху Закона. Ако имаме претенции чии интереси защитава, трябва да се обърнек към законодателя, а не към изпълнителите.

Успя да ме разсмееш по нощите!

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не те разбирам, но се радвам, че ти е весело!

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Ако ми крадне некой колата, а аз НЕ СЕ оплача, мислиш ли, Драги ми Malone, че МВР ще го погне?!!??
    Ако напиша книга и ти ми я гепиш, мислиш ли че ГДБОБ ще се втурне да те преследва?
    Ако изпея песен, а ти се явиш с нея на Златния Орфей, нима пак ГДБОБ ще проучи че аз съм автора и ще те спре?
    Непонятна ми е енергията с която спориш за какво ли не, и си вадиш аргументи от .. айде да не казвам къде, че не съм модератор като теб

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ще съкратя цитата за по-голяма яснота до:

МВР, Съд, Прокуратура не правят разлика чии интереси са нарушени при нарушаването на Закона. Същите защитават Закона.....
    "Да, ама не!" както казваше Петко Бочаров....

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Предполага се, че за действие "ex officio" компетентния орган има достатъчно доказателства за липсата на права на нарушителя върху обекта на авторско право.
    E това за торентите е напълно НЕприложимо.

Какво би си помислил за торент с име: "A.Few.Beautiful.Days[2004].DVDRip.XviD.BG.Audio.torrent" ?

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ще съкратя цитата за по-голяма яснота до:"Да, ама не!" както казваше Петко Бочаров....
    Ама трябва да е. Иначе си заравяме главата в пясъка, а «цензурирам се Ghost!» ни навънка.
    Пък и айде вземи докажи, че МВР имат материална полза от защитата на правата на музикалните, филмовите и производителите на софтуер. Морална имат, хвалят ги.

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Ако ми крадне некой колата, а аз НЕ СЕ оплача, мислиш ли, Драги ми Malone, че МВР ще го погне?!!??
    Ако напиша книга и ти ми я гепиш, мислиш ли че ГДБОБ ще се втурне да те преследва?
    Ако изпея песен, а ти се явиш с нея на Златния Орфей, нима пак ГДБОБ ще проучи че аз съм автора и ще те спре?
    Мислиш ли, че няма оплаквания срещу т. нар. пиратство в България?
    Нали ежедневно Сульо и Пульо от BSA, Bulact, IFPI и др. са в МВР.
    Изградили са си мрежа за набиране на информация, събират си я и подготвят доклади.
    Не говорим за някаква извънземна агентура, достатъчно е пет човека от офисите да са клиенти на "обичайните заподозрени" и картината става пълна и плачевна.
    Въпросните фирми имат неограничен бюджет, НЕОГРАНИЧЕН, и за да си оправдаят парите вдигат непрекъснат шум. А шума и правенето на впечатление е ходенето и оплакването до компетентните органи. Колкото повече се вдига шум, толкова повече изглежда, че се върши работа. Поне от Европа така изглежда.
    Отделно от това пък се опитах да изясня, че според мен компетентния орган би могъл да действа и по своя инициатива, без да е нужно някой да го сезира.

Примера ти с тебе, с мене, с моята кола, с твоята книга и песен не е подходящ.
    Тук не става дума за открадната една песен, един филм или една програма.
    Става дума за непрекъснато крадене в Tera обеми от Kilo потребители.
    И то не в тъмното, а на явно място и непрекъснато, 24 часа, 365 денонощия. Е как да си затворят очите и да не реагират имайки предвид, че отзад ги чака Европа с големите финансови шамари.
    Сега, ако сме Emirates ... иди дойди. Ама ние сме просяците на Европа и чакаме поне малко парченце от баничката и когато ни се посочи къде да лаем, лаем. Който плаща, той поръчва музиката. Колкото и да е цинично това, и да ми е болно, това е истината.
    Това отговаря на въпросите защо МВР, косвено, защитава по енергично нечии интереси пред други. Новите ни "благодетели" са си изградили някъкъв ред, който желаят, а и могат да въведат и тук. До това опира всичко.

@Pat
    Друже, никой не се занимава с отделни заглавия. И в белите страни е така. Когато им опре яйцето до «цензурирам се Ghost!», МВР са принудени да спрат въобще този вид съдържание, както каза Ghost. Няма MP3, няма филми, няма софтуер. Всичко долу, разменяйте си снимки. Разбира се има начин файловите имена и разширения да са такива, че да не се сещаш за какво става дума, но пак ще е до време решението. Нали същите тези ушета и те теглят от торентите, виждат за какво иде реч. А и как ще търсиш нещо, което дори не напомня на някакво име. Не е приложимо. Няма как за знам, че зад името kflprwessxexa.gfr стои 1543-та серия на "Женени с деца".

Забравих да обясня твърдението ми че относно действие "ex officio" се предполага компетентния орган да има достатъчно доказателства за липсата на права на нарушителя върху обекта на авторско право.
    Лично моето мнение е, от опит го казвам, че компетентния орган не само трябва да предполага достатъчно доказателства, а трябва да е 267% сигурен в липсата на права. При действия "ex officio", които после се окажат необосновани, настава ад за компетентния орган и конкретно за служителя. Следват дела за пропуснати ползи, дела за уронен престиж, понижаване на реномето и подобни. Става страшно.
    Затова този тип действие не се използва твърде често, освен в 100% - вите случаи, спечелените предварително битки.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Дааа.... и стигнахме пак там, откъдето тръгнахме - нерегламентираните методи...... Властимащите (тези които чакат парченцето баничка, защото до обикновенния човек то няма да стигне) имат право на всичко и по презумция знаят всичко. А Ние? - Ние имаме само задължения.

Edit:
    A.Few.Beautiful.Days[2004].DVDRip.XviD.BG.Audio.torrent - идеята е, че този файл колкото и да наподобява на някой филм с авторски права, то не е такъв филм, пак е филм, но си е мой и съм го качил на тракера за да го споделя с приятели.

Друже, никой не се занимава с отделни заглавия. И в белите страни е така. Когато им опре яйцето до «цензурирам се Ghost!», МВР са принудени да спрат въобще този вид съдържание, както каза Ghost. Няма MP3, няма филми, няма софтуер. Всичко долу, разменяйте си снимки.
    За съжаление трябва да се съглася с теб, то затова е и цялата тази тема.....

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Еми ... дай идея как да оправим нещата.
    Връщаме се съвсем в началото на темата, че това няма да стане с мрънкане на доставчиците по форумите и по пощенските кутии на клиентите, което беше и основната ми идея.
    Ако ще стане, ще стане в съда. Когато държавата поне един път бъде осъдена в лицето на МВР за неправомерни действия и превишаване на правата, едва тогава ще има надежда положението да се подобри.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Мислиш ли, че няма оплаквания срещу т. нар. пиратство в България?
    Нали ежедневно Сульо и Пульо от BSA, Bulact, IFPI и др. са в МВР.
    Именно - МВР, а не ГДБОБ!!! май не правиш разлика. Работата на ГДБОБ не е да защитава ЧАСТНИТЕ интереси ( за 1001 път ти се казва) нито буквата от закона. Това че някой адвокатчета с певчески и хомосексуални наклонности ги използват - не знам как става, а ти знаеш ли?

Примера ти с тебе, с мене, с моята кола, с твоята книга и песен не е подходящ.
    Защо да не е подходящ? Кучета и котки може, а за прасета - не може (Цитат на Георги Русев, от филма "Селянина с колелото" )
    Защо аз, ти и бай Пешо не сме защитени от ГДБОБ а Парамаунт Пикчърс е защитена, и то без да се е оплакала?
    И много е прав PAT като пита и той горкия за N-ти път - Името ли определя съдържанието? И на каква база ГДЛЕЩА разбират кое е незаконно и кое е - законно съдържание. И как отсяват FREE от защитените файлове?
    Значи ако в Дата.бг има само 2 тракера, единия с филм на Джорж Лукас, а другия с моя книга, ще арестуват админите заради филма или заради книгата ми???

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Нещо не мога да схвана, ти шегуваш ли се с мене или въобще не си в час?!
    Наистина ще се радвам да ми обясниш някои неизвестни моменти от работата на ГДБОП.

ГДБОП да не са общинска фирма по озеленяване според теб?
    ГДБОП - "Главна Дирекция за Борба с Организираната Престъпност".

Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” е специализирана полицейска оперативно-издирвателна служба на МВР за противодействие и неутрализиране на престъпна дейност на местни и транснационални престъпни структури.

Това е работата на ГДБОП, за друга не знам.
    Справка, в сайта на МВР.

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Защо аз, ти и бай Пешо не сме защитени от ГДБОБ а Парамаунт Пикчърс е защитена, и то без да се е оплакала?
    И много е прав PAT като пита и той горкия за N-ти път - Името ли определя съдържанието? И на каква база ГДЛЕЩА разбират кое е незаконно и кое е - законно съдържание. И как отсяват FREE от защитените файлове?
    Значи ако в Дата.бг има само 2 тракера, единия с филм на Джорж Лукас, а другия с моя книга, ще арестуват админите заради филма или заради книгата ми???
    Ти наистина си дебела глава Black Adder.
    Защитени сме, но не и ако МВР не знае за прeстъплението, каквато беше твоята хипотеза в предния пост. "Ако аз не се оплача".
    А както казах, адвокатите на собствениците на правата си изкарват парите по този начин, оплаквайки се ежедневно.
    И понеже на практика е невъзможно да се определи еднозначно всеки елемент от съдържанието, спира се начина на разпространение. Това е единственото слабо място в тезата на МВР, но те друго решение нямат за момента.

Никого няма да арестуват Black Adder. На първо време ще предупредят доставчика, че чрез неговия торент се разпространява незаконно, обект на авторско право. Ако пита кой точно обект, ще му споменат единия от двата обекта или и двата, общо взето тези, за които знаят.
    И ако доставчика не вземе мерки [по негов избор] следват проверките и санкциите упоменати в Закона, който Pat цитира.

Интересното е обаче, че ние тук си вадим очите, а доставчиците клякат при първия полъх на вятъра, защо ли?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Malone, започвам да подозирам, че пишеш във форума в нетрезво състояние - остави, че пак омеша понятията, които още в началото дефинирах, за да има яснота, но вече и сам си противоречиш в една и съща тема. Това (за мен) е нещо ново и доста забавно. Чудя се, дали пък да не се замисля как да ти отворя някоя тема, където сам да си спориш със себе си, за да си зает и да не мажеш по други теми...

...нещо като:

- как можем да занимаваме блондинка нон-стоп?
    - давате и хартийка, на която и от двете страни пише "обърни от другата страна"

П.П.

Не, няма да ти кажa къде си противоречиш, защото после не ми се чете поредния ти десетстраничен постинг, в който пише, че не съм прав като казвам, че сам си противоречиш, за което след търсене в google и за пореден път ще представиш "доказателства" от сайта на Майкрософт, government.bg и цитати на ДПС и Атака от 5 вестника. Не, мерси - тая развалена плоча съм я слушал вече...

16. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Наистина ги натискат да махат нелегалното съдържание.Имам три сайта хостнати от ICN.BG и сутринта получих мейл който мен не ме засяга разбира се.Сори за латиницата(вече им направих забележка):
    Uvazaemi klienti,
    bihme zelali da vi uvedomim che:
    S dvustranno sporazumenie ot 27.02.2007, mezdu NSBOP (nacionlna sluzba za borba s organiziranata prestupnost) i ICN ltd. se nalaga prekratiavane na rabotata na vsichki torrent priloznia i p2p sistemi za obmen na fajlovo v ramkite na 24 chasa. Umoliavame vsichki potrebiteli izpolzvashti podobni prilozenia da gi premahnat v ralkite na ustanoveia srok. V protiven sluchai sme prinudeni po silata na vliazloto v sila sporazumenie da predpriemem nuznite merki.
    Merkite sa nalozeni poradi inicitiva za zashtita na intelektualnata sobstvenost i razprostranenie na informaciq zabranena ot Bulgarskoto zakonodatelstvo.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Поредното безумие. Ами, ако имам тракер, с който разпространявам собствените си продукти? "Ами сега к'о шъ пра'им" (да задам любимия въпрос на катаджиите). Почвам да се замислям, дали да не платя 1 хостинг и да регистрирам Интернет домейн от сорта на "ghost-torrent.org", само и само, за да пусна на него тракер, чрез който да разпространявам линукс дистрибуции и друг свободен софтуер. За по-интересно ще им сменя имената на "Star.Wars-EIV-The.New.Hope-HDTV-DVDRip-byGhost-enjoy.torrent", примерно това ще е Slackware linux cd1, "Lost-S01E02-HDTV-Xvid-byGhost-enjoy.torrent" - това ще е, да речем, OpenBSD...

Дали ще прекъснат работата на хостинг компанията, дали ще ме задържат неправомерно и още какви ли глупости ще извършат? Цирк!

Направо в такъв случай ще се радвам НЕЗАКОННО да ми свалят тракера, за да ги дам под съд за пропуснати ползи.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ...
    "Lost-S01E02-HDTV-Xvid-byGhost-enjoy.torrent"
    ...
    Баш на т'ва няма да имаш лийчъри.

Иначе е така. Понятието "torrent" масово се приема с краен негативизъм от общата маса и е свързано с организираната престъпност.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 25 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 15-03-07, 04:20
  2. Отговори: 271
    Последно: 05-06-06, 19:06
  3. КАТ започва нова акция "Колан"
    От DarkRose във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 13-12-05, 22:43
  4. Направа на торент.
    От fiorino във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 12-05-05, 10:43
  5. Задача 210/нова/ (ПЕПА в акция)
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 21-03-05, 17:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе