Страница 9 от 18 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 267
Like Tree15Одобрявам

Електронната цигара - спасение за финансите и белите дробове на страстния пушач?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Електронната цигара - спасение за финансите и белите дробове на страстния пушач?

Общата поръчка я направихме в тази тема - https://forum.setcombg.com/index.php/topic,46962.0.html преди 3 дни...
    Сега я очакваме и това ще е последната за тази година, защото с наближаването на Новогодишните празници става проблем с транспорта. Съжалявам... тази поръчка я изпусна, ако следиш форума, предполагам следващата ще е февруари, март.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Плевен

Re:Електронната цигара - спасение за финансите и белите дробове на страстния пушач?

От доста време следя темата за "е-цигара"та и май ми настъпи момента да се заимам с една. Искам съвет, но гледам различни мнения относно модела и силата на цигарата, и предполагам "по-старите" пушачи ще могат да направят някакво сравнение и съпоставка.
    Пуша 1 кутия Бяло Боро за два дни и се колебая м/у Joye510 e-cigarette:
    http://www.heaven-gifts.com/product-121.html
    и
    Auto DSE801 pen style e-cigarette:
    http://www.heaven-gifts.com/product-194.html
    Коя бихте препоръчали, като условията са за здрава "машина" и лесна поддръжка/зареждане. Може и да е по-силна, като чувство, но предполагам ще задоволява повече. Както и от къде да се закупи и какви допълнителни консумативи да се вземат с нея.

4. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Аз лично бих препоръчал 801 или eGo.
    510 има прекалено често вкус на прегоряло, а и пълнителя е много малък.
    Така че - ако не те притеснява да се грижиш за много батерии и да ги сменяш през 3-4 часа - 801, ако искаш да караш деня с 1 батерия - eGo.
    Като качество на парата според мен са на едно ниво, лошото при eGo е, че всичко е по-скъпо.

last hope, какво стана с развитието на мод-а? Ще го видим ли скоро и ще има ли възможност за закупуването му или забатачихте проекта?

5. Тук е от
    Oct 2010

Като гледам това, готови са

6. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Мдам, като че ли е готов, само никой не се сеща да мине оттук и да даде подробности...

Но цената е далеч от конкуретноспособна по мое мнение. Откакто има 900-1000ma батерии по 20-25лв, вложението на 80лв само в кутия за акумулатори с накрайник, като в цената даже не са включени акумулатори и зарядно за тях е... неизгодно решение по моите разбирания.
    Бих предпочел 4 фабрични мощни батерии, които ще изкарат... дълго и безаварийно.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Плевен

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    ...Като качество на парата според мен са на едно ниво, лошото при eGo е, че всичко е по-скъпо...
    Благодаря за съвета. Затова исках мнение от хората, които са "минали през всичко".
    Доколкото разбирам, като качество на усещането са еднакви, разликата е само в капацитета на батерията? А разликата между ръчна и автоматична батерия каква е? Като искаш да пушиш, ръчната трябва да я вкл./изкл. от бутон ли?
    Спрял съм се на DSE801, макар да видях че някои елементи правят проблеми.

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Днес чашата преля - любимият ми 801 модел силно ме изнервя в последните месеци - много често ми гърмят атомайзери, батериите не държат добре и...
    Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Аз също имам подобни проблеми с 801
    Но тъй като се плаща доставка /предполагам/, какво друго трябва и/или е желателно да се поръча, заедно с доставката на цигарата /още един атомизатор, или още една батерия, още филтърчета и т.н./

8.  

9. Тук е от
    Oct 2010

Да, с ръчната батерия трябва да се натиска бутон. Свиквало се бързо (аз нямам такава). И двата вида имат и предимства и недостатъци (теми много в нета, чети).
    На първо време още един атомайзер не е излишен. Вземи и течност (също има много изписано за разните вкусове). Виж как ще тръгнат нещата и.. Сам ще разбереш какво ще ти трябва в бъдеще.
    Успех! Голям кеф е!!

10. last_hope
    Guest

Здравейте всички "парящи " колеги!
    Доста бягане ми се събира напоследък, къде ли не и време за всичко не остава за съжаление.
    Извинявам се че не съм подал овреме информация, че първата серия от "Версия 001" е готова в ограничени бройки.
    Наистина себестойноста на изделието набъбна с между 15 и 20 % над предварителните калкулации, но за съжаление това са реалностите.
    Основно тук се намесват ограничените бройки ( реално под серия се разбира между 20 и 40 броя ). Всичко се прави на ръка а за съжаление специализирания труд , на достатъчно компетентни металообработватели склонни да се занимават с такива количества и с такова естество на операциите не може да се нарече евтин.( Евтини в нашата държава са певачките и едни други професионалистки че са под път и над път .)
    Като се насмятат разходите за пробните и не сполучливи опити, тестовите бройки,първата серия платки, приспособленията и инструментите за отделните операции, сметката се измества още по-вече. За компенсиране интелектуалния труд на Ники Арсов пък съвсем и дума не става в обозримо бъдеще, освен ако не вдигнем бройките поне 10 пъти на серия (sweet dreems).
    Но това няма значение в случая.
    Въпрос на личен избор е за всеки да си купи нещо или да не го купи.
    Единственото интересно в случая е , че се получи наистина неразрушимо устройство за пафкане. Ако се ползват "протектед" батерии, реално не можахме да го повредим колкото и да опитвахме. Единствения начин да се опука пусковия транзистор е да се окъси под товар с незащитена батерия. Но това пък за сметка на това е ремонтируемо и не е проблем.Т.е. с това устройство реално човек спира да мисли за каквото и да е друго като енергиен източник.С 3000 мАч батерия на постоянното ми пуфкане времето което дава е около 3 и половина дни с нормален изпарител и около 2 и половина с LR изпарител. С 2400 мАч е долу горе еквивалентно по-малко спрямо разликата в капацитета.
    Така още нещо , което може би не съм споделил преди това- устройството не е просто "фенер с бутон" - това бяха първите разочарования преди няколко месеца докато стреляхме по идеята.

Плюсовете , както вече споменах са във възможността да се ползват наистина възможно най-сериозните акумулатори, които могат да се намерят на доста добра цена.При тях живота чисто като елементи е доста по дълъг от всичко останало.За неволите от прекъснати проводници, контакти и прегорели бутони също изобщо не говорим. А и доста хора разполагат с такива акумулатори от други устройства които ползват.

Та така, благодаря на всички за интереса и коментарите , реално това са нещата които координират и насърчават нашата работа по устройството. Всеки който реши така или иначе да тества устройството нека ми се обади.Независимо дали ще си го купи или ще ми го върне , ще му издам свидетелство за "Душманин на Китайския Прогрес "
    Има идеи за следваща серия с потенциални промени - евентуално тунер за напрежение, напълно защитен пусков транзистор, пасстру зареждане и ползване ( това беше основната идея в началото , но я загърбихме на един от завоите ) и други екстри, но за съжаление докато не се появи наистина възможност за това си остават единствено идеи.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Я и аз да взема да се включа... Жалко, че изтървах последната поръчка, но до скоро имах предрасъдаци към този вид пафкане.
    Купих си преди седмица комплект от 2 /две/ китайски ментета + зарядно за кола + зарядно за контакт + USB + 10 пълнителя + безплатна дъска за рязане +... на обща стойност от 30лв. Вършат си ми работа чудесна, понеже не смятам да пуша по-малко. Напротив - искам да пуша повече /на местата, дето не мога да пафкам нормални цигари/.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@last_hope - и аз опитах ел.цигарите и ги изхвърлих на третия ден поради липса на адекватно захранване според моето темпо на пушене. Браво за модчето. Ще се пробвам пак когато докарате прилична цена на т.н. енергиен източник. Щото не само на Крис ами и на мен ми се вижда доста натоварена. Две батерии Ultrafire 3.7V 2400mAh LC 18650 са по малко от 15 лева. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3287. Ясно е че има разходи по производство и те не са малки ( работя със стругари ежеседмично ), но "душмани на китайския прогрес" ще се превърнете като започнете да печелите от количество, а разходите направени по иновацията се разпределят адекватно по месеци или години напред.

13. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Щото не само на Крис ами и на мен ми се вижда доста натоварена. Две батерии Ultrafire 3.7V 2400mAh LC 18650 са по малко от 15 лева.
    То... батериите няма значение колко струват, защото те не са включени в цената, която съм споменал по-горе
    Та дали струват 5 или 50лв - все тая

ПС - Абе 2-ма познати от квартала ме ругаят, че не са се включили в доставката на течности.
    Да взема да обявя още една, ако се събере народ до края на другата седмица да поръчаме пак, знам ли?
    Ще пусна една отделна тема, ако има хора, които искат течности - да се записват там.

14.  

15. last_hope
    Guest

Относно това колко "печалба" има заложена в мода можеш да прецениш и по отделната цена за батериите , които съм предложил на хора които не искат да се занимават с доставка сами . 2400 мАч- стандартна батерия 18650, готова доставена , на която съм и платил всичките ДДС-та и митни сборове е на цена 20 лева с включено ДДС е напълно съизмерима или по-добра от подобните предлагани на пазара в България.Докато вървяха предварителните тестове се бях потрошил да търся подобни акумулатори безуспешно. Проблема на подобен род изделия е че не може да се говори за масов продукт, който да разчита на гарантиран оборот.
    Въпроса с "Душманството" е принципен, за съжаление не мога да си позволя да финансирам серия от 1000 броя за да се пребря с хепатитно болните , а и за сега не е целта това.Това си е чиста проба хоби.
    Реално ако се огледа човек относно наличните в България, обявени за продажба стандартни сетове еГо например ( които според мен са единственото нещо в което си струва да инвестира човек за момента) са на цена сходна с цената на пълна конфигурация от мода заедно с батериите и зарядното за Ли-Йон акумулатори, с всички плюсове които следват от това.

Второто нещо е, че в интернет магазинчетата така или иначе човек е длъжен да дефинира пълна цена с ДДС. Другарските замени , бартери и далаверки са нещо друго , но те са предмет на личен разговор .
    Третото е, че ако някой е готов да си поръча серия от 50 броя например с предплащане и срок на изработка в рамките на един месец , също е предмет на трети разговор
    Модовете както и да ги погледне човек са нещо доста различно от стандартизираните версии, където наистина всичко е изпилено до стотинка.
    Пусни едно лично ако искаш да тестваш устройството. Има версия на надстройката за нормалнен 510 изпарител /картомайзер, има версия за "големите" конусен , цилиндричен и картон, има и една бройка която е само тестова с фланче 901. Трябва да направя и някоя бройка с 801/302 стандарт, но не ми остава време за сега.

П.С. Крис, течностите последният път ме изненадаха леко с 16.6 % мито ако имат никотиново съдържание.Явно има нови инструкции за обмитяване ...

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Плевен

От вчера се опитвам активно да се включа към групата на Е-пушачите, дойде ми жадуваната пратка , като с нетърпение я отворих и "запуших" жадно, но...не ми се получава. След като сложих стандартния пълнител - High, който дойде с цигарата /DSE 801/, с трепет задърпах и ... нищо. Очакванията бяха прекалено големи а резултата от чакането - разочароващ. Четох и в други форуми за разни модове на пълнителя със сламки и какво ли не, но засега не съм предприел нищо, тъй като не знам, какво точно трябва да се случи, освен очакването, че като си дръпна ще почуствам "цигарено" удоволствие. Затова искам да попитам някои неща:
    1. Като си дърпам от цигарата чувам някъкво свистене - така ли трябва да е?
    2. При самото дърпане няма никакво съпротивление - все едно си смуча въздух през сламка.
    3. Понеже сложих "стандартното" пълнителче High, в устата ми остана само вкус на "Стюардеса", лютеше ми на езика /мисля че вече ги няма на пазара и се надявам да не е някъква реклама или да е в разрез с правилата за писане/.
    4. Като за капак /може и да се "дрогирах" от проби и експерименти с никотин/ в устата си имах много силен аромат, сравним с ароматизираните пурети.
    5. Какво е нисък и висок мост?
    6. Къде точно се мери съпротивлението на атомизатора /дали е дефектен?/

След още малко пушене, установих, че има някакъв минимален резултат, като си дърпам съвсем, съвсем леко. Тогава се усеща малък удар в гърлото и има повече пара /да направя едно, дори две кръгчета, но в много редки случаи/, но мисля че трябва да може и повече.
    За накрая, може ли някъкво "упътване", както и съвети и тънкости при ползване.

Предполагам, че има писано и се извинявам за което, но да прецеждаш стотици и повече мнения в Нета-а при това превъзбудено състояние...
    Просто искам да се изкефя на новите цигари, които мисля да ползвам за напред

17. Тук е от
    Feb 2011

Hi на всички.
    Много се зарибих тия дни по е-цигарите и ще избухна скоро
    Имам ниаколко въпроса към КРИС ако не съм досаден де.
    Нещто много ме кефи Его-то и го намерих за 39$ с доставка ето тук http://www.e-cigarette-china.com/the...kit-p-396.html , обаче гледам че всички сайтове освен различни цени предлагат и различни комплекти... е тва не ми е ясно как да стане. Не е ли по добре да се вземе на части и така да се избере най удачен вариант-обаче не знам какво трябва да се комплектова :rolleyes: .
    Обаче намерих във Варна по 12лв китайки от най разпространените, та се чудя дали да не си взема една такава за проба, докато си поръчам Его? Какво ще кажете?

18. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Аз лично бих се въздържал да пробвам цигари по 12лв. Веднъж създадено, лошото впечатление инеудоволетворението ще те гложди дълго.
    Най-добре е да се купува на части - зарядно, 2 батерии, 4-5 атомайзера, течности и филтри. Добре е да се прави и от проверени китайски магазини - в тази тема се споменават поне 2, а ако не се лъжа даже и 3 такива.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 18 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 21
    Последно: 26-10-13, 21:00
  2. AdSense ни прие при белите хора.
    От periel във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 12-08-08, 22:47
  3. Яке показва белите дробове на пушачите
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 29-05-07, 12:21
  4. IE - няма спасение от реклами...
    От The_UFO във форум Windows
    Отговори: 23
    Последно: 19-01-04, 00:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе