отскоро съм приятно изненадан от "Роден край" на ДанонПървоначално публикувано от dragomir7708
пише, че отговаря на стандарта (което, разбира се, не е гаранция за нищо), но и консистенцията, плътността и вкусът ми допадат
все още обаче не съм правил теста "извън хладилника за 3 дни"
преди него ядях само 3.6% на сердика

), в чая ако няма 3 лъжици захар или мед не е сладък, трябва да има 2 пръста слой от олио в манджата, а ако е хванала коричка от мас - още по-добре, иначе бабата се е издънила и манджата не е качествена и т.н. Та това нещо за човек със съвременен начин на живот най-малко ше му донесе килограми в повече в най-кратки срокове, да не говорим за последващите възможни усложнения и повишени рискове за здравето от такава постоянна " диета ". Обаче дъртьо всеки божи ден от сутрин до вечер си крета някъде - я си бае на лозенцето -днес копне, утре плевне, я коси тревата на вилата на някой "младок" и т.н. всеки ден по малко, спокоен,не бърза, обикаля родата - носи ни на нас младите зарзават на крака в една малка платняна торбичка. Наясно е че всяка минута живот от тук насетне му е подарена. Само в разгара на зимата за 2 - 3 месеца е затворен в къщи и е много посърнал...
Някой яко те е вкарал в някакъв омагьосан мандраджийски филм.
Едноклетъчните са много елементарни - дай им храна и топлина и се роят бясно. С влошаването на тези условия тази бактерийна популацийка бавно започва да упада, но в никакъв случай не умира тотално ! В момента в който тя умре, смятай че млякото е станало някаква невероятна пумия. Даже май във вкисналото млекце бактериите са в своя апогей. До този момент са си увеличавали броя. Ако не ме мързеше толкова много, щях да се обоснова с
,