Направо ме утрепа. Е на такъв "съвет", някои слабохарактерни хорица се надяват. ЦИГАРИТЕ УБИВАТ ! - добре че ги задължават да го пише по кутиите, ама явно на хората им е все тази. Първоначално е голямото плюскане, да се стабилизира човек, така да се каже, иначе малко да си гладен и - хоп фаса в устата без да се усети човек. В един момент човек достига и запазва една постояна маса, от която сезонно се наблюдават малко отклонения, но не сме станали още като американците да тлъстеем неограничено. Движението е решението .Аз специално се отървах от мотори и коли( и по финансови причини, разбира се ), преместих се да живея на 20 мин път пеша от работата ми и всеки ден си правя едно мини аеробно упражнение. Моята малко се инатеше отначало да ходи пеша, но се свиква, така държи и големината на пърдялника си под контрол. А и както споделих, щом мога да потичквам веднъж в седмицата по 40 ина минути спокойно, без да пукясам от задух( благодарение на това, че спрях да поя дробчето с катрани ) или сърцето да откаже смятам количеството храна не е проблем. Като пушех бях 75-80, сега -110 килца. На 1,80 m не е чак толкова много Ако доктора каже да олекна - постижимо е, дори оперативно, ако е толкова наложително, но белия дроб от един момент нататък се уврежда и запушва необратимо, а откаже ли той - отиваш при бай Петър. Като видя във филтъра на една цигара колко мизерия се наслоява... след това този филтър се изхвърля... Белият дроб на колко време го подменяме ?Първоначално публикувано от КрИс
Виждал съм 60 годишни пушачи от махлата как кашлят и храчат и не могат да си поемат дъх по 10 мнути и съм се чудел това туберкулоза ли е или дробчето е сдало багажа от ардата Оказва се второто и след годинка - 2 вече си отиват.
Щеше ми се и за алкохола да обелим дума в някоя тема. Няма да се учудя ако се окаже полезен...