Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 105
Like Tree4Одобрявам

Бивши пушачи - кой, как е успял да стане такъв, от колко вре и как се предпазва.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Бивши пушачи - кой, как е успял да стане такъв, от колко вре и как се предпазва.

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    ...
    Ако спре да ти се пуши, ще продължаваш ли да палиш насила?
    Ако спре да ми се пуши, ще си пална една цигарка с кеф на момента.
    Парадоксално звучи, ама е точно така (за мен).
    Горе-долу на мен ми прилича като да изядеш парче торта - без да ми се яде торта непременно, ще ми достави кеф ако взема да изям парчето.
    Аз не искам да пуша поради една единствена причина - зависимост.
    Ако нямаше зависимост и можех да пуша по три-пет цигари дневно (или пък днес една кутия и повече, а после цяла седмица без цигари), то въобще не бих придавал смисъл на понятието "отказване".
    За мен това е проблема с цигарите - зависимост.
    При тортата няма зависимост - ядеш лакомо едно парче, после второ, евентуално трето, пък ти омръзне и то за цяла седмица.

Това което не съм казвал публично е, че спрях цигарите при престой в болница в края на Ноември. Обаче още преди самия престой обмислях да спра цигарите и се чудех дали да чакам Новата Година или да опитам на момента. Неочакваното посещение на болницата само улесни нещата с отказването, а не ги предизвика. Улеснението дойде от смяната на режима на живот по време на престоя там ... А пък ако не бях отишъл в болницата, скоро щях да умра от заболяване, което не се дължи на цигарите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Бивши пушачи - кой, как е успял да стане такъв, от колко вре и как се предпазва.

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Горе-долу на мен ми прилича като да изядеш парче торта - без да ми се яде торта непременно, ще ми достави кеф ако взема да изям парчето.
    Аз не искам да пуша поради една единствена причина - зависимост.
    Това е много индивидуално.
    Да споделя и моя опит, навремето бях пушач, да съм пушил около 4-5 години, в началото пуших по малко, но накрая стигнах до 2-3 кутии на ден, хем пари давах, хем усещах че не е добре работата, задъхвах се, миришех на цигари, което дори и на мен не ми беше приятно. И така един ден реших и ги спрях, хич не ми липсваха, липсваше ми само навика да си запълвам времето с цигара ...
    Вече 7-8г. не пуша, в смисъл не пуша постоянно, но от време на време запалвам по някоя цигара, например като отида на почивка, на излет в планината и при други подходящи случаи, кажи речи 3-4 пъти в годината, и то по 5-6 цигари, абе кутия на година. Просто не ми се пуши повече от това, не се ограничавам, но когато човек не пуши всеки ден трудно изпушва повече от 2 цигари на случай. Затова и се чудя на хората които твърдо държат да не изпушат и 1 цигара вече, няма нужда, когато навикът си е заминал, с 2-3 цигари определено не можеш да върнеш навика.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    При мен не е така. Първо ги спрях за няколко месеца и първата ми цигара беше отвратителна - дръпнах 2 пъти и я хвърлих а беше Боро с модерния капак а спирането им беше провокирано от 3 кутии за 1 ден и тотално запушване и кашляне 15мин - имаше още 5 цигати в кутията но я изхвърлих през прозореца на колата. За малко да пукна от задух и тогава осъзнах, как се чувства астматик.Та започването се състоя толкова бързо, колкото и спирането, нали съм си купил цяла кутия и пак се почна с 3 месечно прекъсване. Втората цигара си беше ОК а третата вече влезна с Мухито на плажа.
    След няколко месеца се почна с електронна и близо година екологочно пушене се стигна до пълен отказ. Една вечер осъзнах, че не съм пушил с катализатора от обяд и тръгнах да я търся но се върнах на дивана и си разцъках една онлайн игричка. Вече година нямам нужда и не мисля, че ще изпитам удоволствия ако се пробвам сега. Малко натежах на жената - казват, че след 3тата година организма си възвръща нужните кг. без диети и лишения но поне не ме боли главата след 1-2 чаши вино или 200 ракия. Миризмата на разложена плът в устата я няма.

Крис, недей така, знаеш много добре за какво иде реч, просто не икаш да си рефрешнеш харда и да изтриеш програмката за пушене.

5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от abclima
    Като гледам как яростно защитаваш пушенето и охотно оспорваш всеки пост, реших да не спорим а да ти дам едно предложение за лека корекция във аватара
    Тук е основната ти грешка.
    Оспорвам, защото смятам, че като цяло, възгледите на бивши пушачи са изкривени и неверни.
    Това, че ги оспорвам, не означава, че пуша много. Според мен съм близо да потигна това, което съм искал винаги.
    Сега си гледам кутията - купил съм я в понеделник и в момента имам 9 цигари в нея - тоест, изпушил съм по около 2 цигари на ден. Консултирай се с лекар - такова количество е с нулево влияние върху организма на човек, живеещ в голям град и дишащ отрови ежечасно.
    Така че, не приравнявай отхвърлянето на доводите ти с наркоманизирано пушене.
    В момента, това ми е ниивото - цигара, две, три на ден. Кутия, две при всяко сериозно посещение на кръчма - направо идилия. Единствения проблем е докога ще го устискам

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    но поне не ме боли главата след 1-2 чаши вино или 200 ракия.
    Пробвай с хубав малц - пак не боли, въпреки съпровождащите го цигари...

6. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

Пушех от ученик сега съм на 39г преди месец и нещо ги отказах с помоща на два блистера табекс.
    Бах страстен пушач по 3 кутий на ден през лятото и сега зимата у дома по една и половина.
    Винаги съм смятал, че никога няма да мога да ги спра защото ги харесвах много и никога до сега не съм преставал да пуша

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Как сте бе хора, има ли някой поддал ? Поне едно ми харесва на кризата - олеснява ме от към цигарено въздържание. Единствено за тях нямам нищо против да са лукс, който да не мога да си позволя

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

7-ми месец без даже да си помисля да запаля и без да имам нужда. Даже и времето сега сметнах на 30.08.2011 ги спрях тотално.

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    7-ми месец без даже да си помисля да запаля и без да имам нужда. Даже и времето сега сметнах на 30.08.2011 ги спрях тотално.
    Това е похвално!! ...но....
    Изчакай до седмата година - тогава ще се гордееш заслужено!!!

11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Хм, аз пък само за това си мисля. Скоро отиваме в една пицария с приятел да се черпим. Преди да влезем в помещението за пушачи, той ме гледа изпитателно, защото знае каква люта борба водя с цигарите. То пък вътре имаше направо димна завеса, така че с такъв кеф си подишах дим 2-ра ръка за няколко часа. След това отнесох тютюневата миризма в къщи с якето и дрехите на себе си.
    Оказа се, че можело хем " вълкът да бъде сит, хем агнето да е цяло "
    Сигурно ако бях запалил навън 6-8 фаса, по-малко дим щях да нагълтам ....

12. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Аз вече 7-ма година не пуша , ама се улавям във последно време да си мисля за ТЯХ... Един колега си ги свива сам ,пуши ДРАМ тютюн и определено аромата му ме изкушава , ама...

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

То и аз 7 годинки вече от как не пуша но пък имат хубав аромат но до там! Не ме изкушават вече...за мое щастие дано така продължи! За тези които се двоумят дали си заслужава усилието да се откажеш и да заживееш без този навик - ДА с двете ръце заслужава си и още как!

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Сещам се преди 10-ина години имаше едни цигари "ШИПКА", дъртия ги пушеше. Малии, като запалеше една, се чудех тази смрад от цигарата ли или от чорапите му иде, страшно смърдяха тези цигари. Не знам какво растение е имало вътре, ГМТютюн ли ?!

16. Тук е от
    Mar 2012

Аз спрях цигарите отведнаж, преди повече от 10 години и не си помислям даже. Пушех по 25 - 30 на ден, все се опитвах "поне да ги намаля", но разбрах, че без една мога - само с една не...

За отказване на цигарите преди всичко си трябва желание, повчето хора които казват "че не могат" всъщност не изкат.

17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от realuser
    За отказване на цигарите преди всичко си трябва желание, повчето хора които казват "че не могат" всъщност не изкат.
    Напълно съгласен.

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Днес съм изпушил две цигари. Мога и с една, мога и седмици да не пуша. Всичко е до желание, да. Знам със сигурност, че отдавна не съм зависим от тях.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Как router-a предпазва от вируси ?
    От bmw84 във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 16-12-06, 02:52
  2. Лепенка предпазва от GSM вълните
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 14-12-06, 19:27
  3. (не)Пушачи?
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 46
    Последно: 28-06-03, 17:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе