Ако спре да ми се пуши, ще си пална една цигарка с кеф на момента.Първоначално публикувано от Bibi
Парадоксално звучи, ама е точно така (за мен).
Горе-долу на мен ми прилича като да изядеш парче торта - без да ми се яде торта непременно, ще ми достави кеф ако взема да изям парчето.
Аз не искам да пуша поради една единствена причина - зависимост.
Ако нямаше зависимост и можех да пуша по три-пет цигари дневно (или пък днес една кутия и повече, а после цяла седмица без цигари), то въобще не бих придавал смисъл на понятието "отказване".
За мен това е проблема с цигарите - зависимост.
При тортата няма зависимост - ядеш лакомо едно парче, после второ, евентуално трето, пък ти омръзне и то за цяла седмица.
Това което не съм казвал публично е, че спрях цигарите при престой в болница в края на Ноември. Обаче още преди самия престой обмислях да спра цигарите и се чудех дали да чакам Новата Година или да опитам на момента. Неочакваното посещение на болницата само улесни нещата с отказването, а не ги предизвика. Улеснението дойде от смяната на режима на живот по време на престоя там ... А пък ако не бях отишъл в болницата, скоро щях да умра от заболяване, което не се дължи на цигарите.