Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 83
Like Tree110Одобрявам

Бихте ли емигрирали в САЩ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Бихте ли емигрирали в САЩ

истината за мен е-обичам РОДИНАТА,но не искам да живея в ДЪРЖАВАТА
    tanatos одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Напълно съгласен,само забрави кавичките за "държавата"-ненапразно е с малка буква !Всяка пародия заслужава малкия шрифт!

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Колкото хора, толкова и представи за добър живот и реализация. Има хора с пари и нещастни и такива с не много пари и далеч по-щастливи. Затова рецепти за щастие няма, но определено се забелязва, че хората със по-скромни цели са и по-щастливи и по-позитивни. И в САЩ и в Германия и в Франция има нещастни и нереализирали се хора и то не малко. Доброто владеене на езика е и най-важното, но и в същото време най-незначителното нещо. Когато моята голямата покри кембридж и казах, честито: токущо ти изравни шансовете си за успех и реализация с произволно избран от улицата негър и ако освен езика не предложиш и други умения, знания и способности ще си останеш в белото англоговорящо гето. При едни и същи умения, знания и способности тук и там качеството на живот е различно в десетки пъти и в това се състои нашето българско нещастие.

5. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Който работи и не се лигави (дрогира, пиянства, мързелува...) - ще успее в бяла страна макар и мигрант а тук и да работиш ядец ако не си връзкар голям или от мошенник нагоре...
    Бил съм в Германия за месец два и имах случайни срещи на улицата , в парк и в някои учреждения с нашенци (имаше и от цигански етнос) - всички изглеждаха добре и направо щастливи - няма това угрижено изражение по лицата им както се среща масово тук...
    Най-силно впечатление ми прави когато по улицата загледаш някой щото с нещо ти е привлякъл вниманието - и той забележи любопитството ми и реакцията винаги е една и съща: кимват ти с усмивка. А я загледай тук този и онзи най-,много някой да ти се стросне какво зяпаш че и на бой може да ти налети...
    VanDan, DUNDURMA, svetlio1 и 3 други харесват това.

6. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Какво се случи напоследък, че историите за емигранти отново са хит .
    justify одобрява това.

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Имам чувството, че очакванията на отворилия темата, за живота зад граница може да се разминат с възможната реалност, това при взети предвид възраст и семейно положение. Особено, ако ТУК не мизерства наистина, т.е. какво да кажат тези, които живеят при мама и тати, вече баба и дядо, имат по-малки доходи, само единият родител или нито единият работи и т.н. В смисъл, че ако мисли, че няма да изплаща къща(ама първо квартирка 2-3 години), коли, образованието на децата до края на живота си, ще бъде разочарован. А ако остави последното на тях самите, тогава защо да се мъчи още от сега. Особено, както стана ясно по-горе, че има мнооого хора, които не са се реализирали професионално и си кютат в някоя пекарничка, ресторантче, косят тревица по голф-игрищата и т.н - е, ами то това си е живот като в БГ - ограничаваш се силно, като в същото време си поработваш сериозно, само дето на улицата е по-чисто, зелено и ченгетата идват за секунди.

Абсолютно съгласен съм, че няма ли достатъчно $$ все едно дали в чужбина или БГ, финансовата мизерия се превръща в душевна, семейството е поставено пред изпитание и мъжът често бива упрекван за това. Но поне в БГ той може да приеме мъченическият начин на живот и да стане заврян зет, стига мама и тати на невястата да живеят в същото населено място и така поне жената ще омекне, все пак е у тях си и сериозното перо от разходите "квартира" изчезва.

Обикновено, като е отчаян човек, трябва да отиде при други хора и да изслуша проблемите им. И ако те са били искрени с него, след това му олеква и си казва "Бреей, не съм бил само аз ..."

Скоро се запознах с един руснак, да кажем, от някаква средна класа, женен за българка, младо семейство. Първата ми работа беше да го питам "Абе ти к'во прайш тук, няма ли други по-хубави страни - Щатите, Европа? Гледай тука - ченгетата нищо не правят, корупция, мръсотия и дупки навсякъде, и мн. др. " И той, човекът, излезе по-голям българин от мен. - Колко спокоен бил животът (България и гр.Варна) тук. Имало безплатен басейн с минерална вода (става дума за оная смрад на плажа, точно до канала), природата била чиста, понеже нямало (металургични) заводи(като в *****), полицаите не те спирали, ако не си нарушил правилника, човек тук бил напълно свободен и можел да си прави каквото си иска, а не като в САЩ; хората, макар и намръщени ти казвали какво мислят, дори и да е оскърбително, а не били с фалшиви усмивки. Та беше си надянал човекът едни розови очила, не миришеше на водка, и аз покрай него се гмурнах в тази безгрижност за час два, след което отново се удавих в реалността. - Децата навършат ли 18 - към чужбина, ТОЧКА
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 31-03-16 в 04:25.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

"...Децата навършат ли 18 ..." ...са вече добре оформени български дебили и всичко за тях е загубено - според мен. научиш ли български - край.
    DUNDURMA и justify харесват това.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

с други думи: "фак й майката на България", така ли?

какво тогава рипате срещу афганистанските бежанци? с какво те са по-долу, когато ги обвинявате, че искат да залеят европата (че и нас пътьом)?

дори по-зле - те след 3 поколения още ще са убедени, че са афганистанци и сирийци, а потомчетата на нашите емигранти няма да се осъзнават като българи в странство, защото родителите им съвестно ще са заличили всяка връзка със срамната си родина

българите бягат в канада, тунизийците във франция.... ама няма нищо общо, защото ние сме прекрасни, само дето искаме по-хубав живот... те за какво идват на запад/север? за по-лош живот ли?
    hristoslav2, Kasap, justify и 2 други харесват това.

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    "...Децата навършат ли 18 ..." ...са вече добре оформени български дебили и всичко за тях е загубено - според мен. научиш ли български - край.
    Абе направо пращайте бебетата с колет до САЩ.
    justify одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Феър, що така с рогите? Няма равнозначност в тия неща за които говориш. А и това, че дори бежанци ни заобикалят говори достатъчно....

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    с други думи: "фак й майката на България", така ли?

какво тогава рипате срещу афганистанските бежанци? с какво те са по-долу, когато ги обвинявате, че искат да залеят европата (че и нас пътьом)?
    ми ето за това:

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    дори по-зле - те след 3 поколения още ще са убедени, че са афганистанци и сирийци
    сиреч нямат интегриране - хем искат живота на западняка и хем да е по техния начин да живеят....

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

tommorow, защото две теми встрани критикуваме чалмите, пък тук калпаците са "голямата работа"

човек трябва да мери оная си работа със същия аршин, с който мери и чуждите....

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Е, аз лично, не виждам каквато и да е прилика между човека започнал темата и искащ да замине за САЩ и 25 афганистанеца, лежащи в шумата на турската граница.
    VanDan, blue1, DUNDURMA и 3 други харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Да, не би трябвало да правим разлика между хората. Ако обаче всички се държат по един и същи начин. Ти го написа - голяма част от "нашите" се интегрират (или поне опитват), особено децата родени и отрасли там със сигурност. Докато голяма част от "другите" не. Те искат да пренесат "родината" си при "богатите", да ползват благата на "богатите" и накрая да принудят "богатите" да станат като тях. Разбира се има изключения.
    Отделно не мисля, че целта на темата е да стигнем накрая до родолюбие, патриотизъм, политика, а по-скоро колегата да получи някаква информация и донякъде "морална подкрепа". Някой са съгласни, други не. Нормално е, но щом към 2млн. наши сънародници са го направили, може би има обективни причини. Това го пиша при условие, че съм върл домошар и така и не набрах смелост дори в София да се преместя. Голяма част от младото и средното поколение в квартала ми са в София и чужбина.
    blue1, svetlio1, justify и 2 други харесват това.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

вчера показах последната страничка и моето последно мнение...получи се весел дълъг разговор. успяха да ме убедят че не са хлапетата проблема.
    обикновено възпитава средата и родителите , нали ?
    в нашата среда/система/държава/страна има и идиотчета и хлапета айде не генийчета, но които са ок.
    значи като не е проблема в средата остават родителите/семейството - та значи : те като са идиоти, няма значение къде ще се местят да живеят след като все ще възпитат идиотчета?
    който иска да заминава. мен не ми е дошло времето още. може би нататък.
    както и да е позабавлявах се.
    лек ден на всички.
    justify одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Според вас кой бихте предпочели
    От nightwish във форум Телевизори
    Отговори: 20
    Последно: 22-09-11, 22:58
  2. Кой телефон бихте ми препоръчали
    От Black Genesis във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 04-08-08, 00:49
  3. Какъв ТВ бихте си купили?
    От roumen68 във форум Телевизори
    Отговори: 22
    Последно: 31-01-07, 17:11
  4. Бихте ли ми помогнали в избора на GSM?
    От Bentli във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 15
    Последно: 17-01-03, 11:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе