Първоначално публикувано от
FearMe имам два коментара, след които пак ще спра да пиша в темата, защото едните не ме разбират, а тези, които ме разбират, явно ме мислят за инвалид в някаква форма
1. атеизмът не е вяра в отсъствието на висша сила, а съзнателен разумен отказ да се вярва без доказателства.
"вяра в атеизъм" - що за глупост!? това показва пълно неразбиране на термина
2. да, невярващите са невярващи, само защото няма доказателства за това. извинете, че не мога да се принизя до нивото на бабичка-жертва на телефонна измама, която без никакви доказателства е повярвала на обаждащия се, и му е тръснала през балкона спестените за погребението си 2-3 хиляди лева.
дори нещо още по-лошо - в случая с вярата
дори няма телефонно обаждане, освен ако някой не вземе сега да изръси, че бог му е проговорил.
прочее, дълбоко ме съмнява, че някой от вярващите тук ще приеме на
чиста вяра, ако някой каже, че бог му е проговорил, а няма да му препоръча да отиде да се прегледа...
(сънищата не се броят. аз също съм сънувал, че летя, но не съм тръгнал да се мятам от 15-ия етаж, защото съм решил, че е истина, за разлика от ония, дето им се явява света богородица насън и изведнъж стават по-католици от папата...)
--------------------------------
конкретно по обръщенията към мен, извинете, че няма да проверявам на кого точно отговарям...
* вярата е заместител на познанието. дойде ли знанието, вярата отстъпва - винаги
* компютрите с/без мрежова карта, за която има/няма драйвери, предполагат физическо различие на реципиента на вяра. дълбоко се съмнявам момчил да има орган, който аз нямам... човекът е стадно животно - каквото го научат родителите и стадото, той следва течението. който има сили, интелект и желание да си отвори очите и да излезе от течението, се опитва да го направи. вие сте християни, вероятно православни, защото баба ви водила на църка. не сте менонити, защото дори не сте чували какво е това, камо ли баба ви