В началото на 90-те в Бояна имаше един, който се казваше Кур Иванов. (не знам дали още е жив)
В началото на 90-те в Бояна имаше един, който се казваше Кур Иванов. (не знам дали още е жив)
E аз ли да ти обяснявам, защо са го кръстили така, ако въобще е вярно.
Какво сте се хванали за имената - от шега не разбирате ли?
Да се върнем на вярата, прав си.
Вярвате ли, че Поли Генова ще спечели Евровизия?
Да задам въпрос на атеистите и аз. Така ли се демонстрира разликата: Трима мъже са пребили свещеник в центъра на Стара Загора
Мда, затова сме на това дередже, защото такива като теб, казват че е по-добро от еди какво си, а не се замислят в каква безверна държава живеем и какви непукисти сме за всичко негативно, което се случва.
и какво помага клечането пред кандилото за справянето с ... всичко негативно?
Никой не те кара да клечиш пред кандилото, а да си поне малко наясно, какво изповядва православната християнска религия за да бъдеш по-добър човек, не гамен.
http://www.catholic-rk.com/bible/0517.htm12. А който постъпи тъй дръзко, че не послуша свещеника, който е там на служба пред Господа, твоя Бог, или съдията (който се случи в ония дни), той трябва да умре, - тъй изтребвай злото от Израиля;https://www.bible.com/bg/bible/23/exo.22.18.bg1940Магьосница жена да не оставиш.http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/lev.htm20:13. Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях.Трета книга Моисеева - Левит - Глави 19, 20, 2127. Ако мъж или жена извикват мъртъвци или врачуват, да бъдат умъртвени: с камъни да бъдат убити, кръвта им е върху тях.
Да продължавам ли?
Този пост е редактиран от Yasen6275; 17-05-16 в 15:11.
Достатъчно е да имаш тези добродетели - Вяра, Надежда и Любов за да оцениш, какво имаш, и в какво не би искал да се превърнеш.
Ако искаш, можеш да прочетеш и тази статия, подходяща е за теб: СЕДЕМТЕ СМЪРТНИ ГРЯХА НА БЪЛГАРИНА
- - - - - - - - - -
Когато екранът изгасна, никой не проговори. В стаята беше се настанила мъртва тишина. Тогава видях, че жената от Лихтенщайн плаче, а сълзите й капят в чинийката.
Единствено италианецът, с пресипнал от покруса глас, попита: „Но защо, защо направихте това..?”.
Нямах отговор. Не, имах. Но нямаше да повярват... Успях да кажа само няколко думи на Екзюпери: „Хората имат различни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са само малки светлинки”.
ха на бас, че съм много по-добър човек от поне половината християни, без да следвам предписания под угрозата да горя в геената огнена...
още преди не знам колко страници писах, че религията е ирелеванта при оценката на доброто и злото
моята скверна атеистична дефиниция за "добро" и "зло" не се основава на степента на спазване на неясни и противоречащи си предписания, а гледай колко простичко съм си го формулирал:
добро - когато си склонен да направиш живота на някой друг с нещо по-добър, дори за сметка на някакъв твой личен дискомфорт. колкото повече цениш човека, толкова повече дискомфорт си склонен да изтърпиш за неговата полза
зло - съзнателно да правиш своя живот по-добър, причинявайки дискомфорт другиму. колкото по-незаинтересуван си от негативните последствия върху друготем, толкова си по-лош
е, къде тук имам нужда от римски игленик, който да ми конкретизира да не искам магарето на комшията или да си давам втората риза на нуждаещия се?
религията е ненужна! сляпата вяра е нужна!
нужно е само човек да не забравя, че другите около него също са хора, и че колкото е лесно днес ти профучиш по пешеходната, толкова е и лесно утре да си мериш дължината на червата на същата тази пътека, ама като пешеходец...
Това не е състезание, Fear. Няма печеливши и губещи.
Религията е нужна, защото обединява хората във вярата им. Просто и ясно.