горките скандинавски държави
с толкова много официален атеизъм и изрично не-християнски други вярвания, трябва да са по-зле от вманиачената по религията си Индонезия!
прочее, недейте намесва ината на Едисон в уравнението... постиженията му не са породени от сляпа вяра, а от магарешка упоритост... недейте ме изкушава да сложа знак за равенство между нея и отказът да се коментира цивилизовано и рационално темата, която дискутираме
още едно прочее - "името Му" и "Неговите дела" е механизмът за поставяне на главна буква, а не на всичко подред![]()
И какво излезе сега... Вярващите смятат, че са произлезли от Адам и Ева, а атеистите - от маймуните.
На агностиците им е все тая, тъй като резултатът е един и същ.![]()
К'во Сега, На Главна Буква Ли Ще Се Обиждаме?
Се Таа, Брат!
въпрос на интерпретация. правенето на 10 хиляди неуспешни опита за мен говори точно обратното - за липса на знания и опит. Историите на ужасно много открития ги описват като неочакван и нетърсен случаен резултат, а не като следствие на знания, опит или гениално хрумване. любимата ти виагра е ярък пример - майсторели лекарство за стенокардия но вместо това тестерите започнали да рапортуват за яко наточени паламарки и така :-)
Я да взема да направя още малко смешки на dodo_pv.
Някой широко разпространени видове туморни клетки оцеляват в човешкия организъм по един много съвършен начин - правят така, че противодействащите имунни клетки (които ще нападнат и изядат туморните) да умрат бързо. Как го правят - изпускат вещества които се свързват с противодействащите имунни клетки и предизвикват тъй-наречената "програмирана смърт на имунните клетки".
Къде съм го чел това - чел съм го в описанието на едно ново антираково лекарство.
За всички които считат че еволюцията е създала човека се появява един такъв парадокс:
1. Най-общо казано, при еволюцията оцеляват по-жизнените промени
2. Очевидно механизма с който тумора се предпазва е много съвършен и сложен.
3. Виждали сме и други сложни механизми създадени от еволюцията, като например паяжината
4. Но паяжината е помагала на паяка да оцелява, при това колкото по-съвършена, толкова паяка по-добре оцелява.
5. При туморната клетка е обратното - колкото по-съвършена, толкова болния индивид по-бързо умира и съответно и туморната клетка не оцелява.
Та парадокса е, че не еволюцията е създала съвършения механизъм на туморната клетка да се предпазва от имунните клетки.
Тогава кой ?
По-интересното е, защо атеистите не могат да сглобят жива клетка от малко въглерод, кислород, азот и вода, след като според техните глупости животът уж се самозараждал?
бог голяма фантазия приложил да измисли това колосално разнообразие от ВСИЧКО на този свят
направил това: Бавноходката - запознайте се с най-могъщото същество най-коравото живо същество на планетата, а не творението "по негов образ", демек нас
фантазия бол, последователност - йок
пък далновидност - под нулата
аз децата си, дето не са основоположници на нов вид гледам да ги възпитам свестни, той 5 минути не отделил да направи хората по-добри, по-честни, по-състрадателни към всички, а не сам към родата...
пикал съм аз на такъв бог
и му пикая откакто съм проявил интелект и взимам съзнателни решения в живота си
а той, пъзльото, малко така да да скръцне със зъби... ъ-ъ
няколко диоптъра, песъчинки в бъбреците... другооо.... а, сополи имах миналата седмица
бая дълбоко религиозни познавам, които си патят повече от живота. че някои дори и без него останаха
когато много дрънках в клас едно време, учителката редовно ме гонеше в коридора, бележникът ми беше пълен със забележки
знаете ли кога не си патех, когато дрънках в клас?
когато учителката я нямаше!
Феар много плоско разсъждаваш - типично за атеист!
Помисли си върху това: живота е изпитание - божие изпитание на душите ни! Така може и да разбереш защо има и нещастие по този свят. А ако нямаше нещастие как щеше да усещаш щастие?
Що да се оплитам ?
Нали два пъти съм написал, че става въпрос за парадокс - идентифицирал съм парадкс и го споделям, както с вярващите, така и с невярващите
Щастието е въпрос на избор.
Ама сигурно няма да ме разбереш, след като вече си написал това за нещастието.
Донякъде съм съгласен с теб, доколкото още щастието може да бъде и въпрос на сравнение с нещастието - както с нашето нещастие, така и нещастието на други. Например: умирам си от щастие, че живея в скапаната България, а не в още по-скапания Афганистан.
Или както е казал шопа "я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да е зле"
А пък според мен, по-интересното е колко още време остава, докато хората почнат и това да правят.
Този пост е редактиран от MitkoS; 10-10-16 в 00:20.
иво, ти като разсъждаваш грапаво, пожелавам ти много мазохистични удоволствие и следващия път като мрънкаш от нещо - например, че президентът не ти харесвал, или че заплатите в България били ниски, или че телевизорът/климатикът ти изгорял, не се коси, приеми, че бог те тества
лека нощ![]()
Добро утро
Приемаш (в примера) Бог като същество - нещо материално а не бива! Няма как Бог да тества някои от нас по начина който си написал - защото е твърде елементарен механизъм а вселената е безкрайна и много по сложна и висша за да се гледа на парче... Ами ако Бог е и в нас - носим частица от Божественото (душа) и е заложено какво да преживее в нашия свят за да се учим и извисим духовно живеейки във физичен свят в тела физични със заложена съдба според духа и изпитанията (съдба)...
Иво..... усещам силата в теб.....![]()