Страница 47 от 100 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    И какво сега ?
    Мой ред е да кажа
    "Споко, ще си останеш заблуден завинаги" ?
    Не, Твой ред е да кажеш - Ок, Приемам думите ти, но Аз си оставам Атеист!

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

горките скандинавски държави
    с толкова много официален атеизъм и изрично не-християнски други вярвания, трябва да са по-зле от вманиачената по религията си Индонезия!

прочее, недейте намесва ината на Едисон в уравнението... постиженията му не са породени от сляпа вяра, а от магарешка упоритост... недейте ме изкушава да сложа знак за равенство между нея и отказът да се коментира цивилизовано и рационално темата, която дискутираме

още едно прочее - "името Му" и "Неговите дела" е механизмът за поставяне на главна буква, а не на всичко подред

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И какво излезе сега... Вярващите смятат, че са произлезли от Адам и Ева, а атеистите - от маймуните.
    На агностиците им е все тая, тъй като резултатът е един и същ.
    blue1 и justify харесват това.

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

К'во Сега, На Главна Буква Ли Ще Се Обиждаме?

Се Таа, Брат!

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    В знанията и способностите си, в опита си в себе си, в това че може.

Ако гореизброените не бяха факт и 10 "Господ"-а от различни религии да му слязат пред него, все тази = изобретения нямаше да има ...
    въпрос на интерпретация. правенето на 10 хиляди неуспешни опита за мен говори точно обратното - за липса на знания и опит. Историите на ужасно много открития ги описват като неочакван и нетърсен случаен резултат, а не като следствие на знания, опит или гениално хрумване. любимата ти виагра е ярък пример - майсторели лекарство за стенокардия но вместо това тестерите започнали да рапортуват за яко наточени паламарки и така :-)
    Momchil одобрява това.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Я да взема да направя още малко смешки на dodo_pv.

Някой широко разпространени видове туморни клетки оцеляват в човешкия организъм по един много съвършен начин - правят така, че противодействащите имунни клетки (които ще нападнат и изядат туморните) да умрат бързо. Как го правят - изпускат вещества които се свързват с противодействащите имунни клетки и предизвикват тъй-наречената "програмирана смърт на имунните клетки".

Къде съм го чел това - чел съм го в описанието на едно ново антираково лекарство.

За всички които считат че еволюцията е създала човека се появява един такъв парадокс:
    1. Най-общо казано, при еволюцията оцеляват по-жизнените промени
    2. Очевидно механизма с който тумора се предпазва е много съвършен и сложен.
    3. Виждали сме и други сложни механизми създадени от еволюцията, като например паяжината
    4. Но паяжината е помагала на паяка да оцелява, при това колкото по-съвършена, толкова паяка по-добре оцелява.
    5. При туморната клетка е обратното - колкото по-съвършена, толкова болния индивид по-бързо умира и съответно и туморната клетка не оцелява.

Та парадокса е, че не еволюцията е създала съвършения механизъм на туморната клетка да се предпазва от имунните клетки.
    Тогава кой ?

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

По-интересното е, защо атеистите не могат да сглобят жива клетка от малко въглерод, кислород, азот и вода, след като според техните глупости животът уж се самозараждал?

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Та парадокса е, че не еволюцията е създала съвършения механизъм на туморната клетка да се предпазва от имунните клетки.
    Тогава кой ?
    Сам се оплиташ в както спомена - съвършена паяжина. Отговора може да бъде БОГ или дявола - кое си избираш?

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

бог голяма фантазия приложил да измисли това колосално разнообразие от ВСИЧКО на този свят

направил това: Бавноходката - запознайте се с най-могъщото същество най-коравото живо същество на планетата, а не творението "по негов образ", демек нас

фантазия бол, последователност - йок

пък далновидност - под нулата

аз децата си, дето не са основоположници на нов вид гледам да ги възпитам свестни, той 5 минути не отделил да направи хората по-добри, по-честни, по-състрадателни към всички, а не сам към родата...

пикал съм аз на такъв бог

и му пикая откакто съм проявил интелект и взимам съзнателни решения в живота си

а той, пъзльото, малко така да да скръцне със зъби... ъ-ъ
    няколко диоптъра, песъчинки в бъбреците... другооо.... а, сополи имах миналата седмица

бая дълбоко религиозни познавам, които си патят повече от живота. че някои дори и без него останаха

когато много дрънках в клас едно време, учителката редовно ме гонеше в коридора, бележникът ми беше пълен със забележки
    знаете ли кога не си патех, когато дрънках в клас?

когато учителката я нямаше!

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Феар много плоско разсъждаваш - типично за атеист!
    Помисли си върху това: живота е изпитание - божие изпитание на душите ни! Така може и да разбереш защо има и нещастие по този свят. А ако нямаше нещастие как щеше да усещаш щастие?

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Сам се оплиташ в както спомена - съвършена паяжина. Отговора може да бъде БОГ или дявола - кое си избираш?
    Що да се оплитам ?
    Нали два пъти съм написал, че става въпрос за парадокс - идентифицирал съм парадкс и го споделям, както с вярващите, така и с невярващите

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Феар много плоско разсъждаваш - типично за атеист!
    Помисли си върху това: живота е изпитание - божие изпитание на душите ни! Така може и да разбереш защо има и нещастие по този свят. А ако нямаше нещастие как щеше да усещаш щастие?
    Щастието е въпрос на избор.
    Ама сигурно няма да ме разбереш, след като вече си написал това за нещастието.
    Донякъде съм съгласен с теб, доколкото още щастието може да бъде и въпрос на сравнение с нещастието - както с нашето нещастие, така и нещастието на други. Например: умирам си от щастие, че живея в скапаната България, а не в още по-скапания Афганистан.
    Или както е казал шопа "я не сакам на мен да е добре, я сакам на Вуте да е зле"

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    По-интересното е, защо атеистите не могат да сглобят жива клетка от малко въглерод, кислород, азот и вода, след като според техните глупости животът уж се самозараждал?
    А пък според мен, по-интересното е колко още време остава, докато хората почнат и това да правят.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 10-10-16 в 00:20.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

иво, ти като разсъждаваш грапаво, пожелавам ти много мазохистични удоволствие и следващия път като мрънкаш от нещо - например, че президентът не ти харесвал, или че заплатите в България били ниски, или че телевизорът/климатикът ти изгорял, не се коси, приеми, че бог те тества

лека нощ

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

А пък според мен, по-интересното е колко още време остава, докато хората почнат и това да правят.
    Докато атеистите не покажат публично по телевизията, дали от мъртва материя може да се зароди живот или не може, глупостите им за самозараждане олекват много.

17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    иво, ти като разсъждаваш грапаво, пожелавам ти много мазохистични удоволствие и следващия път като мрънкаш от нещо - например, че президентът не ти харесвал, или че заплатите в България били ниски, или че телевизорът/климатикът ти изгорял, не се коси, приеми, че бог те тества

лека нощ
    Добро утро

Приемаш (в примера) Бог като същество - нещо материално а не бива! Няма как Бог да тества някои от нас по начина който си написал - защото е твърде елементарен механизъм а вселената е безкрайна и много по сложна и висша за да се гледа на парче... Ами ако Бог е и в нас - носим частица от Божественото (душа) и е заложено какво да преживее в нашия свят за да се учим и извисим духовно живеейки във физичен свят в тела физични със заложена съдба според духа и изпитанията (съдба)...

18. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Иво..... усещам силата в теб.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 100 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 15:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 11:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 08:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе