Страница 57 от 100 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1497
Like Tree551Одобрявам

Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии

Сетих се още нещо.
    Не знам дали знаете, но през 90-те години Вера Кочовска отива по покана в Япония, където помага на много японци, помага и на тяхното императорско семейство да си имат детенце и да направят някакви промени по конституцията. Японците там я изследват със супер-модерна апаратура и остават удивени и изумени от дарбата на българката. От благодарност и изпращат голяма сума пари, с която Вера иска да построи в България център за лечение със стволови клетки, но за съжаление у нас парите изчезват по партийните величия и проектът така и не се осъществява...

Ето част от едно забележително интервю с нея:

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ей, не издържах на изкушението...

ще ми се някой с анти-FearMe позиции по отношение на религиите да ми обясни религиозното послание в следното злободневно събитие:

отиват едни хора на екскурзия, пътьом се отбиват в манастир да запалят свещичка пред Господ за свое и на близките си здраве, качват се на автобуса, няколко километра по-нататък автобусът пада в пропаст, а запалилите свещички пред Господ за свое и на близкикте си здраве, умират в мъки като скотове

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Неведоми са пътищата Божии чадо.

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Пробва по всякакъв начин да разклати общонародната българска дебилност, но отново удари на дърво....

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    ей, не издържах на изкушението...

ще ми се някой с анти-FearMe позиции по отношение на религиите да ми обясни религиозното послание в следното злободневно събитие:

отиват едни хора на екскурзия, пътьом се отбиват в манастир да запалят свещичка пред Господ за свое и на близките си здраве, качват се на автобуса, няколко километра по-нататък автобусът пада в пропаст, а запалилите свещички пред Господ за свое и на близкикте си здраве, умират в мъки като скотове
    Грешката е само в теб и в разбирането ти, че няма по-добър свят, от този в който живееш.
    ivodivo одобрява това.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

в смисъл, че 17-те жертви са били извънредно повикани в по-добрия свят от дядо боже, защото са по-заслужили от мен ли?

ако приемем, че е така и са си го заслужили с верноподаническото палене на свещички, не е ли било възможно дядо боже да ги прибере някак си така... по-блажено... а не кършейки гръбнаците им и давейки ги в собствената им кръв?

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И какво значение има, как точно ще те привикат...
    Има и значително по-тежки варианти от този.

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

...умират в мъки като скотове
    Това е много погрешно схващане. Болката съществува докато е будно съзнанието. Ако мозъка ти изключи, например поради разкъсани кръвоносните съдове снабдяващи го с кръв или силен удар и изпадане в безсъзнание, конвулсиите, гърчовете и всякакви други физиологични реакции са несъзнателни действия на периферната нервна система...в тези случаи на околните им изглежда, че преживяваш неистови мъки а всъщност няма нищо такова...

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Феар що се пънеш да разбереш Божията логика със твоята/нашата елементарна и ограничена такава? Нито имаме необходимата информация нито капацитет за това, че да искаш да схванеш Божията промисъл... Ами виж едно детенце какви наивни въпроси задава и това дори не се доближава до разликата между нас и Бог - може би поне малко ще се усетиш за какво говоря...

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

иво, чакай малко

правиш ли разлика между да се пънем да разберем ФАКТ, за който все нямаме капацитет/знания, като например на маор от 14 век да обясниш електромагнетизма, или без да се пънем да повярваме в мисловен конструкт, за който НЯМА ФАКТИ, че е реален?

освен това никъде не съм казал, че НЕ ИСКАМ, а ЧЕ НЕ НАМИРАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА
    повярвай ми, МНОГО искам да разбера и да се убедя, че живот след смъртта има, но за съжаление за удовлетворяването на желанието ми са нужни доказателства, иначе... иначе "земята е плоска", разбираш ли за какво говоря?

много се дразня от лицемерието на религиозните, или по-скоро от съзнателното затваряне на очите от тяхна страна, опре ли се до оправдаване на съществуването на насилие/жестокост/мъка/страдание при наличието на всеопрощаващ, изпълнен с любов към верните си последователи бог

ето я каква е реалността при една автомобилна катастрофа, после ми обяснявайте, че това била божията любов, неведомите му пътища и прочие:

гадно, а?
    това е действителността, а не словоблудството за божията логика и човешкия капацитет
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Феар разсъждаваш в рамка. Това е! Всички малко или много сме подвластни на ограниченията си. Това казвам - не можем и нямаме капацитет да мислим от глобалния разум ли е Бог ли е както и да го наречеш ние сме много малки с това... А тези ужасии дето ги постна само доказва колко праволинейна може да бъде човешката мисъл. Видиш ужасни неща и съдиш според своите си усещания за лошо/добро/зло и т.н. Нямаме данните и всички тези сложни и невъобразими по мащаб процеси/случки кое как е замислено и т.н. Ние сме пращина на степен минус безкрайност в сравнение с всичко това което се случва.

Иначе религиозните хора ще ти кажат за снимките, че не е Божие дело а на дявола.

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Не разбрах само защо намесваш Бог в чисто човешки дела....ти си баща, създател, но не очаквам да контролираш всяко вдишване на детето си или всяка негова мисъл, желание или решение.

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

намесвам бог във всичко, защото догмата е, че бог е във всичко

бог наказва, бог награждава, бог прощава...
    бог е всевиждащ и всемогъщ

не съм убеден, че ролята на бог е да контролира като родител, но:

ВСИЧКО на този свят е божие дело и след като се е случило, е по волята на бог
    нищо не може да се случи извън божията воля, ако той не го е пожелал

след като хората са умрели след паленето на свещички, значи това е била божията воля и намесата на дявола като изкушение е неуместна, тъй като те не са направили избор "извън христа", за да носят последствията от избора си

и ще помоля оттук насетне да не ми се отговаря с "много си ограничен, за да разбереш", защото това само показва ограничеността на събеседника, немощен в изграждането на своя позиция и отговор

кои са невъобразимо мащабните процеси "автобус пада в пропаст и умират хора"?

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Детето ти не вижда картинката и смисъла в това да му отказваш нещо, но минават години и то започва да разбира, че всичко си правил е в името на неговото добро и си го обичал, дори когато си го ошамарвал....
    Лично аз не мисля, че Бог дърпа конците на всеки кварк и бозон...няма противоречие в това да е навсякъде и във всичко като в същото време не е тираничен деспот стремящ съм към тотален контрол над енергия, материя и антиматерия....
    Този пост е редактиран от Tommorow; 29-08-18 в 13:51.
    ivodivo одобрява това.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

ВСИЧКО на този свят е божие дело и след като се е случило, е по волята на бог
    нищо не може да се случи извън божията воля, ако той не го е пожелал
    А Дявола, не е ли божие дело?
    ivodivo одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 57 от 100 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 26-04-11, 16:17
  2. Asus- отдавна не са това което бяха !
    От Mr.TECHNO във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 11
    Последно: 17-04-07, 12:10
  3. Отдавна не сме се събирали в София
    От Sunny във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 59
    Последно: 27-08-03, 09:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе