Ми да погледаме още малко "еволюция"...
Ми да погледаме още малко "еволюция"...
Атеисти са повечето хора, който се занимават с наука, които се еволюирали по-бързо от себеподобните си. Те използват разума и търсят и намират обяснение на явления,които за други са Божа работа. ...
А иначе всички сме си от маймуните ,при някои си личи повече, отколкото при други
Ами то затова е дискусия,за да има различни мнения
А иначе ето един списък с атеисти :
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...and_technology
Този пост е редактиран от stainway; 01-09-18 в 20:19.
Виждал съм с очите си как, голямо име в българската наука/лекар/, излиза от леля Ванга напълно сащисан. След този случай човека най редовно посещава черква, пали свещички и най вероятно прави и други свещенодействия. Този същия идва още няколко пъти на Рупите.
Ма какво разбирам аз - предполагам Ванга му е извадила куфарчето с доказателствата и му е обяснила на издържан научен език - Що е Господ и има ли почва той у неговото еволюирало съзнание....
Аз се опитах да ви дам пример с учени от световна величина, говоря за хора ,които са променили човечеството, открили, нещо и т. н.
Как са надскочили стандартното мислене и дали отговори, които са занимавали хората векове.
В линка от снощи за stephen hawking ,ако прочете докрай се споменава, че 93% от топ учените (в световен мащаб ) не вярват .
Защо ли? Аз си го обяснявам като еволюция на разума, но още веднъж аз уважавам хората ,които искрено вярват в Бог и вярват ,че са създадени по негов образ и подобие. Нека бъдат така добри да спазват Неговите заповеди, защото примери достатъчно за противното.
- - - - - - - - - -
Колкото до предсказанията... самата концепция за светлото бъдеще ми е неинтересна, по простата причина, че никой не дава гаранции .Предпочитам да се концентрирам върху настоящето и много обозримо бъдеще.
Топ комунистите също бяха редовни клиенти на Ванга и какви чудеса сътвориха...
- - - - - - - - - -
Но всеки си избира в какво и до колко да вярва.
Важното е да се постигне душевен мир -начини много
Не става дума въобще за предсказания. Никъде не съм казал, че Ванга му е пресказала нещо. Малко познавате Ванга, което е разбираемо.
Съвсем за друго става въпрос, но явно няма смисъл да продължавам. Продължавайте си дискусията...
И да му е разкрила "Бог" или висшата сила, пак питам, защо това не помогна на висшето държавно ръководство да стане по мъдро или по някакъв начин да помогне на обществото?
Това с светлото бъдеще, съм го слушал до припадък. Не се опитвам да отрека или докажа нещо. В крайна сметка е много лично в какво вярва човек и доколко е убеден и съответно вярващ.
- - - - - - - - - -
Ама ти сериозно ли? Едно е да те накарат насила да бъдеш атеист, съвсем друго е да си отраснал с религиозно възпитание и сам да стигнеш до заключението... Мисля ,че има огромна разлика
Опитвам се по неособено успешен начин да покажа, че учените и то при най-най-най големите в световен мащаб не се интересуват и вярват в Бог.
Още веднъж говоря за Нобелови лауреати, изобретатели и т.н. Иначе да има си хора много умни и кадърни с титли, които си вярват.
И повода беше споменаването на Ванга, та се сетих как са се редили да ходят през ден навремето...
П.П. tony34al- не се опитвам да те вкарам в никакъв разговор. Просто ти ми даде пример и аз дадох друг.
Не се опитвам да си наложа по никакъв начин мнението. Съжалявам ако е прозвучало така
Този пост е редактиран от stainway; 02-09-18 в 00:13.