Няма никакво значение....а кой е създал създалия Бог? и т.н...ако имаш безкрайна регресия от причини, то целия процес не би могъл да започне....но след като съществуваме, значи има начало, което е основоположно и което можеш да наречеш Бог.
Няма никакво значение....а кой е създал създалия Бог? и т.н...ако имаш безкрайна регресия от причини, то целия процес не би могъл да започне....но след като съществуваме, значи има начало, което е основоположно и което можеш да наречеш Бог.
Венчавки и кръщенета поскъпват драстично
Светият синод вдига цените, всяка епархия ще ги въвежда поотделно
Хе-хе, премятам си го в другия крачол
Явно само вяра, не е достатъчна трябват и пари
За "Създателя"-тези които вярват го приемат като нещо, което винаги го е имало и ще го има.
За тези, които си задават въпроси -Hawking се е опитал да обясни, но той пък какво разбира... Той попада в категорията -"без акъл ".
https://www.theguardian.com/science/...g-bang-creator
Да, за мене тоя Стивън Хокинг попада в категорията "без акъл" - той сам на себе си не може да помогне, а тръгнал на другите да раздава акъл и да казва кой бил създал Вселената. Като ги разбира толкова нещата и като има претенции, че знае толкоз много за вселената, защо първо не се самоизлекува и не стане от този стол?
Защото едно заболяване не може да се лекува с молитви. Христос също не е могъл да помогне на себе си, но е помогнал на другите- не е ли това по-важното?
Както и да е урната на Хокинг е положена между гробовете на Нютон и Дарвин в Уестминстърското абатство, където за последно е отдадена такава почит на Томсън-откривателя на неутрона през 1940г.Така че могат да си " разговарят" с Дарвин за маймуните и с Нютон за физикаДали е бил в категорията " без акъл" -няма да коментирам .
Я дай пример с някой "божествен"/"с акъл" дето се е излекувал сам, че ми стана интересно ...
.
А има такива, колкото искаш-гледат да направят пари от наивността на другите. По телевизиите е пълно с всякакви дето си разговарят с гласове и т.н.Предписват билки и лекуват по телефона Пишат книги... Продават хранителни добавки... Бизнес...
Шамани много
А и внушението може да те разболее, но и да те излекува...
Много зависи от " акъла" на съответния индивид
П.П. Помня един Кашпировски, който ни зареждаше водата с енергия през телевизора...
Този пост е редактиран от stainway; 03-09-18 в 01:11.
За съжаление истинската медицина е свързана с мнооооого пари.
В България такава няма!
Но и тя не е с безгранични възможности - все пак сме физически същества, не духовни.
Цанков, говори само за себе си.
Написал си, че живееш в " Лудница", където и да е това
Предполагам, че за да останеш "нормален" се изисква неимоверна вяра.
Но да се поставиш над нивото на Hawking или другите големи учени, които "нищо не разбират"-предполагам получаваш директна информация от " горе"
Евала! Аз съм респектиран и почти готов да "повярвам'... хмм все пак разума у мен надделява и отказва да се подчини.
Аз наистина имам респект към хората, които вярват-особено към тези, които следват Неговите заповеди и подчиняват живота си на тях.
Еволюцията на човека е била немислима без способността на пишем и четем.
За съжаление не винаги написаното води до еволюционен скок в мисленето...
Пожелавам на " божествените" хубава седмица, на "полу-маймуните" - те си знаят как да си я направят
А аз пожелавам на всичи съфорумци - прекрасна седмица.
п.с. тая тема(за религията/религиите) е толкова обширна, че не ми се почва, тъй
като съм живял и с трите религии (при тях) години наред... - там само войни видях...!
Нека всеки си вярва в(и със) каквото е решил, и уважава другите, иначе става страшно.
Очевидно, еволюцията при теб е придобила особени измерения, след като успяваш да прочетеш /че и да цитираш/ неща, които не съм написал. Но ако настояваш да ме сравняваш с Хокинг, има много области, където не може да ми се напие вода на малкия пръст /примерно, готвя много по-добре от него; или съм отличен плувец; или пък на табла/белот ще го бия като шкембе - в дувар/. Та това, че човека е специалист в определена област, не го прави истина от първа инстанция и нито всички вярващи са високо-духовни хора, нито всички атеисти са умни и учЕни.
Точно някакъв полу-разпаднал се дядка, който диша на акумулатори ли ще казва на другите, дали Бог съществува и кой е създал вселената?!Той ако знаеше тайните на вселената щеше да знае как да се самоизлекува, а не да седи цял живот залепен в подвижно кресло.
Може би Хокинг се е озлобил заради съдбата си и затова е станал атеист.