Специално за свотодиодната технология не виждам факти да си скептичен. Хората, които я усъвършенствяха им дадоха нобелови награди, а технологията се налага в целия свят. Скептицизмът ти е необоснован.
Специално за свотодиодната технология не виждам факти да си скептичен. Хората, които я усъвършенствяха им дадоха нобелови награди, а технологията се налага в целия свят. Скептицизмът ти е необоснован.
Аз имам LED крушки още с първата LED технология -онази с изпъкналите като капка диоди.Купих ги и ги монтирах над плота на кухнята и мивката - две са и вече 8-ма година не са мръднали.
А за колите да ви КАЖА, че не осъзнавате някои работи.
За нас ще се прилагат евронормите в сила за ЕС от 1 януари 2007 година нататък, защото тогава стахме член на ЕС и от тогава влезе в сила законодателството на ЕС за България.Тогава беше в сила ЕВРО 4 за екологичните изисквания за автомобили.
Преди това екологични изисквания НЕ СМЕ ИМАЛИ.НИКАКВИ.
Така, че на БАЙ' ГОШО дъртия вартбург, дизелов мерцедес, Татрата без номер( и такава съм виждал на бензиностанция на Луоил) след излизане от София в посока Пазарджик) с която товари дървьие в балкана и всякакви барутници произведени преди 2005 година ще ПРОДЪЛЖАВАТ да тровят въздуха защото за тях ИЗИСКВАНИЯ НЯМА и никога не е имало...
Хората с интелект в западните държави са го измислили преди повече от 40 години - висок данък за старите автомобили, нисък данък за новите автомобили...
Но нашите "политици" не с интересуват от здравето на избирателите си, а колко "кожи" могат да им смъкнат от гърба =колко по-нова кола караш, толкова повече пари имаш = по-висок данък, та да ти дойде акъла, а ако не ти "дойде акъла" ще ти изпратят някой автокрадец да ти открадне колата...
ти пък! 2005?
проблемът е в тези отпреди '95
Не е баш така. В UK ако вземеш нов автомобил с над 225г/км ще те друснат едни 2000 паунда за първата година, а всяка следваща по 140, за автомобил втора употреба със същите емисии на възраст от 2001-2017 ще плащаш 535 паунда, тоест едва след 5-тата година започваш да губиш пари от това, че караш стара кола. Но тези преди 2001 независимо от емисиите плащат по 150 паунда на година....Тоест ако караш някоя преди 2001 през следващите 10г ще платиш 1500, а този с новата - 3400....На последно място всички произведени преди 1977 се водят исторически и не плащат данък. .....обаче изглежда там дебилите не са 80%, когато продадеш колата да кажем март и си платил годишния си данък, то имаш право на refund за месеците апр-дек. А тук имал си бол пари платил си, take a glass of cold water...
Защо се чудиш? Така се творят фалшиви новини!
Не ми се рови сега из архивите на форума да му покажа на онова празно тенеке, че когато се пееха дитирамби за енергоспестяващите лампи аз съм писал за вредата от тях и че бъдещето е в LED.
Той сега преоткрива топлата вода!
Честно казано не виждам вреда от енергоспестяващите лампи.Това за 1-2 мг живак в газообразно състояние в крушка според мен не е проблем.
А освен при осветлението напредък няма. Или съм в грешка? Още се борим да се газифициране...
Има напредък в Енергийната ефективност на сградите и ефективността на електроуредите. Най-евтина е енергията, която не се потрябва.
Между другото електромоторите в електромобилите на ток и тези на водород също са в пъти по-ефективни от двигателите с вътрешно горене.
Как да няма. Ами отоплението. Акумулиращите печки се радваха на такъв интерес, за който инверторните клими биха им завидили.
Седя и си мисля , може би водните помпи се доближават до скока на ефективност на лед, но обикновенните инверторни на дом уреди и клими нямаха такъв скок. Хладилниците и пералните са все на същото дередже...
Инверторните климатици са сравнително ново изобретение. Доколкото помня първия инверторен климатик на Тошиба е предстсвен 1980. Това не е толкова отдавна като се има в предвид, че от няколко години е незаконно да се продават не-инверторни климатици в ЕС. Предимствата им не са само в по-добра енергоефективност.