Страница 532 от 707 ПърваПърва ... 482522530531532533534542582 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,966 до 7,980 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Covid-19 tracker за ваксини: глобалната надпревара за ваксинация
    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
    https://ig.ft.com/coronavirus-vaccin...tionAdjusted=1

https://coronavirus.data.gov.uk/
    за САЩ
    https://www.nytimes.com/interactive/...vid-cases.html

За варианта Delta значението на 2-дозите за AZ ваксината за защита. 2,5 пъти по-нисък среден неутрализиращ титър на антитела от 2-дозов Pfizer
    https://www.thelancet.com/journals/l...462-8/fulltext

за тези над 80 години ваксинирани с иРНК ваксина
    https://www.nature.com/articles/s41586-021-03739-1

идея, която предлагах още есента на миналата година и зададох въпроса - защо не работят по въпроса
    Друга стъпка към ваксина срещу панкоронавирус, базирана на Т-клетки, използваща структурна биология и предоставяща предимства (по-силна CD8 + Т-клетка) спрямо настоящите подходи на иРНК
    https://www.cell.com/cell/fulltext/S...674(21)00797-2

Delta несъмнено отива в глобален мащаб. В следващите седмици всички ще бъдат червени, 60% +. Това ви говори за силата на разпространение на този щам. Предишните варианти на безпокойство (Алфа, Бета, Гама) никога не са постигали глобално господство

В Израел, където Delta се превръща в доминиращ щам и ваксинациите са при над 80% от възрастното население (> 60% напълно ваксинирано общо население), има нарастване на случаите (днес до 308), но без увеличение на хоспитализациите или смъртните случаи
    https://ourworldindata.org/grapher/d...e?country=~ISR

https://www.theatlantic.com/science/...ulence/619301/

Нивата на неутрализиращите антитела, индуцирани от двете иРНК ваксини срещу варианта Delta, са силни
    https://www.medrxiv.org/content/10.1...327v1.full.pdf
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-07-21 в 23:14.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://www.mediapool.bg/genetikat-g...ews323625.html

https://www.economist.com/graphic-de...re-covid-norms

https://prometej.info/abdala-i-drugi...-korononoscev/

Тромбозата на мозъчните венозни синуси (CVST) е рядка. При пандемията са възникнали в <1% от тежките случаи на covid и като много рядък неблагоприятен ефект при аденовирусни векторни ваксини. Клиничните характеристики и лечението
    https://www.nejm.org/doi/full/10.105...=featured_home

https://cov-spectrum.ethz.ch/explore...mples/AllTimes
    https://outbreak.info/epidemiology?location=BGR
    https://covariants.org/per-country
    https://covariants.org/per-variant
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-07-21 в 00:04.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Здравейте, от месец-два се лутам в желанието си да се ваксинирам. Изкарах чумата в началото на ноември месец 2020 год (потвърдено с положителен PCR в "Синево"). 18 дни бях с 38 градуса и нагоре, после три месеца се потих като прасе, увеличиха ми се диоптрите, подбедриците са ми в тромби и т.н. Шест месеца след боледуването се свързах с т.нар. GP за ваксина, каза ми да си направя количествен тест за антитела, направих в "Бодимед", метод CLIA (реализация на DiaSorin), резултат 420 Bau/ml. При тази стойност ми каза, че съм нямал нужда от ваксина, да чакам да паднат, до колко да паднат, отговор няма. След месец пак повторих теста - 405. Вчера се вдигнах и отидох до GP на майка ми с молба да ни "зашие" по едно "Комирнати" (Байонтеха), погледна изследванията и отказа, било опасно, не можела да поеме отговорност, имали сме антитела, да чакаме. Аз съм на 45, майка ми е на 75 год., реално сме в омагьосан кръг, ваксина никой познат лекар не иска да ни постави, а питахме петима. Всеки вика чакайте, имате антитела, майка ми е с резултат 160 и пак й отказват. Вчера звъних на всички възможни телефони поместени на сайта за чумата, никой не вдига, само на телефона на някаква пациентска организация се обади едно младо момиче, представи се, че е лекар, обясних, каза че не е проблем да се ваксинираме и не знае защо колегите й отказват. Казах й, че за мен остават само зелените коридори и там да излъжа, че не съм боледувал и да не показвам резултата от изследването, при което тя се засмя и каза цитирам "вие го казахте"...
    Действието се развива в София, майка ми е трудно подвижна и не виждам как пак ще я размятам като парцал по болници и таксита. Никой от познатите ни лекари, които са чудесни специалисти и са ни помагали многократно не иска да поеме отговорност да ни ваксинира, защото сме имали антитела и било опасно. Казват, че оргазма вече се бил преборил, знаел какво да прави и ако пак се разболеем ще се справи. А аз искам ваксина, защото знам какъв ад е чумата и какви последствия има. Пиша тук в отчаянието си и с надежда някой от четящите да се е сблъсквал с подобен абсурд.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Щом имате желание ,може да се ваксинирате навсякъде, не е необходим познат лекар.Отивате в някои от обявените пунктове ,чакате около 20 минути и сте готови.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от nassko1 Виж публикацията
    Щом имате желание ,може да се ваксинирате навсякъде, не е необходим познат лекар.Отивате в някои от обявените пунктове ,чакате около 20 минути и сте готови.
    Не е въпроса в чакането, вчера сутринта във ВМА нямаше никой, ама наистина никой, видях го със собствените си очи. Проблема, е че никой не ти дава отговор при наличие на антитела безопасно ли е да се ваксинираш. Въпросните познати лекари са хора, които не веднъж са ни помагали и им имам пълно доверие, затова се обърнах към тях, обаче ги е страх. Това ме кара да се замисля, че има нещо което се премълчава в ширещата се кампания. От т.нар. цитокинова буря ли се опасяват, от какво ли?
    От колеги които също прекараха тежко заболяването чувам, че и техните лекари не им дават да се ваксинират при подобни стойности. По радиото се казва, че няма проблем, но радиото отговорност не носи, а не бих искал да убия майка ми с някаква ваксина. За себе си съм решил да се пробвам, да става каквото ще, но ме е страх за майка ми.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Няма нищо, което се премълчава. Няма някаква тайна конспирация. Дори и хипотетично да има, огромната маса лекари нямаме достъп. Факт е, че при някои хора (статистически малко), предимно с Астра Зенека е възможно да се появят тромбози. В много по-голям процент същите тромбози се появяват при заболяване Ковид. Това е, засега уж няма друга "тайна". Странични реакции са възможни при всякакви медикаменти, ваксини, манипулации и т.н. в медицината. За никой и за нищо няма 100% сигурност. За мнението на лекарите - ние сме си същите хора, като другите в обществото. Има си лекари, които са в някаква степен против ваксиниране, независимо какво сме учили и без допълнителна тайна информация, а така по принцип. Други пък предпочитат да си спестят евентуални "главоболия" с дори и малко възможни евентуални усложнения, особено при познати, възрастни или увредени хора. Не търсете конспирации. Аз съм твърдо за ваксиниране - ваксиниран съм още февруари и за мен ваксината Пфайзер действа ефективно, поне при мен. Работата ми в последните 7-8 месеца е свързана основно с преболедували Ковид хора, като евентуални дарители на рековалесцентна плазма. Много от тях са ми задавали същия въпрос. Ние ги изследваме количествено за АТ. На тези с добри стойности им давах мнение ако имат желание да се ваксинират, да го направят края на лятото началото на есента. За евентуална Н-та вълна. На тези с ниски или никакви АТ, когато искат. Но на никой не давам 100% гаранция, че няма шанс за възможно усложнение. Това е лично решение и се свежда до пресмятане на рискове и ползи.
    Моите уважения към ОПЛ (GP), но част от тях не са на върха по научни проблеми и новости в отделните специалности на медицината. То е и невъзможно. Не можеш да следиш и знаеш всичко.
    Този пост е редактиран от VanDan; 03-07-21 в 12:29.

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Вие още ли се чудите тук? Браво...само така...като влезна в темата ми става някакси уюутно....сякаш съм се завърнал от чужбина в родния дом....ето го ицето с диаграмите, антиваксърите, другите...у дома съм си мамка му

10. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    ...
    Признателен съм за отделеното време и изчерпателния отговор!
    Явно възможни усложнения ги спират, не мисля, че са антиваксаръ, нормални хора са, авторитетни лекари, ценени и търсени от пациентите си. Аз не съм от плоскоземците, 5G, рептилите и не се плаша, че Бил Гейтс ще види, че уиндоуса ми е нелегален.
    За температурата, ако това е усложнението, съм се подготвил психически (знам от опит, че сваляне няма), ще си взема седмица-две отпуск докато се освестя, надявам се да не ме трупяса с месеци, нали уж е ваксина.
    Да разбирам, че според вас с подобни показатели за АТ е допустима ваксинация? За себе си майка ми съм се спрял на Комирнати на Байонтеха, ще се пробвам на зелен коридор, пък да видим, явно през личните е кауза пердута.

Още веднъж благодаря за помощта! Бъдете жив и здрав и в помощ на пациентите си!

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Вие още ли се чудите тук? Браво...само така...като влезна в темата ми става някакси уюутно....сякаш съм се завърнал от чужбина в родния дом....ето го ицето с диаграмите, антиваксърите, другите...у дома съм си мамка му
    ... то щото навън няма антиваксъри, плоскоземци, хемтрйси и т.н. Айде моля ти се, идиоти има навсякъде, лошото, е че интернет ги направи видими и съответно популярни.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    .......
    Да разбирам, че според вас с подобни показатели за АТ е допустима ваксинация? За себе си майка ми съм се спрял на Комирнати на Байонтеха, ще се пробвам на зелен коридор, пък да видим, явно през личните е кауза пердута.

Още веднъж благодаря за помощта! Бъдете жив и здрав и в помощ на пациентите си!

.
    Четейки постовете ти виждам, че си си "навил на пръста" че трябва да се ваксинираш независимо от преболедуването и високото ниво на антитела. Лекарите са ти казали своето отрицателно мнение, но ти очевидно търсиш някой, който не само да е на твоето мнение, но и да вземе решение вместо теб. Е няма как да стане!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Четейки постовете ти виждам, че си си "навил на пръста" че трябва да се ваксинираш независимо от преболедуването и високото ниво на антитела. Лекарите са ти казали своето отрицателно мнение, но ти очевидно търсиш някой, който не само да е на твоето мнение, но и да вземе решение вместо теб. Е няма как да стане!
    Как да няма, като има. Виж, 5 доктора, които познава, добри били и им има доверие, му казват да изчака, но... Един/Ван Дан/ му каза, че може и да се ваксинира и той се съгласи веднага. Не че Ван Дан не му каза, че решението си е преди всичко лично негово и няма как в тази ситуация, който и де е да поеме отговорност и да гарантира на 100%.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Исках да знам, дали при тези стойности мога да се ваксинирам и има ли основателна причина да ми отказват познати лекари ваксинация, нищо повече. Просто отговора "имаш антитела, защо бързаш" не ми е достатъчен. Искам ваксина, защото нови 18 дни с над 40 градуса няма да издържа, халюцинациите, дезориентацията, колабиранията, потта, задуха и последващото обострянето на нервните заболявания до степен да не мога да се движа... Не мерси, затова исках да ме ваксинира познат лекар, да знам, че ще ми постави това което съм избрал, ваксината няма да е с изтекъл срок, ще е съхранявана правилно и т.н. Все неща, за които не мога да съм сигурен в парка, мола и т.н. където някой "шие" ваксини на кило.

"Някой да вземе решението вместо мен"... Мисли си каквото искаш, ваксините са причина да съм жив на 45 год, защото преди ваксините малцина са доживявали до такава "достолепна" възраст. А като си знам каква скапана имунна система имам, на нищо добро не се надявам от нея, след като няма вирус който да ме пропусне. Много се съмнявам дали тези стойности за АТ са реални, просто не виждам как след толкова време (8 месеца) и такъв скапан организъм може да имам АТ, при положение, че човек преболедувал март месец няма никакви АТ!!! Няма логика, поне за мен...

Както и да е, благодарен съм на човека, от тук на татък съм аз! Още веднъж Благодаря на VanDan!

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Как да няма, като има. Виж, 5 доктора, които познава, добри били и им има доверие, му казват да изчака, но... Един/Ван Дан/ му каза, че може и да се ваксинира и той се съгласи веднага. Не че Ван Дан не му каза, че решението си е преди всичко лично негово и няма как в тази ситуация, който и де е да поеме отговорност и да гарантира на 100%.
    Нямам време да чакам, от есента съм по цял ден в офиса и с това намаляване на АТ, ще има да чакам години да паднат, че да се ваксинирам. През това време новата чума ще ме е забърсала хиляди пъти. Лекарите са си добре, знаят какво да правят, но аз съм прост работник, не разбирам от медицина и не мога да се лекувам, а по телефона знам какво се случва.
    Този пост е редактиран от wrathchild; 03-07-21 в 14:08.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Решението си е твое, но не забравяй, че се умира както от глад, така и от преяждане.

16. kod
    kod е на линия
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Решението си е твое, но не забравяй, че се умира както от глад, така и от преяждане.
    Да ама от преяждане е с кеф
    По темата, психоотклоненията, които вирусчето не точно, а интерпретирането му създаде в анти и про ваксъри са истинският проблем на пандемията.
    Умряла някаква бройка, извадена от общата... Нищо извънредно. Но полудяването в по-малка или голяма степен е съществен проблем, сравним с джендърите.
    Aleksandars одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Казах, че при не лоши стойности на АТ след преболедуване винаги съм давал мнение на питалите, че е по-добре да се изчака поне до есента ако човек има желание за ваксина. Ако няма желание, не виждам голям проблем и да не се ваксинира. Има си нормален имунен отговор. Вече за тези хора с много ниски стойности след преболедуване може да има ефект от ваксина, пак ако желаят разбира се. Нямам императивно мнение, нито в едната, нито в другата посока. Няма научна методика и протокол, който точно да казва при кой, при какви стойности и какви ситуации да се или да не се ваксинира. Масата лекари нямаме достъп до големи масиви обобщени данни и просто си даваме мнението повече интуитивно, а не по строго научен и официален протокол.
    Едни хора са просто по-податливи на усложнено протичане, повторна инфекция и т.н. и при тях може да има по-голяма нужда от ваксиниране. Но то при тях и ваксината може да има по-малък ефект.
    За ваксина съм много повече "за" при неболедували или такива без имунен отговор. При другите не считам да е нужно. Няма да тръгна на спор с никой, който няма желание и вътрешно убеждение. Всеки си решава сам. Примерно дори дъщеря ми не съм тръгнал да я убеждавам. Тя си реши, че няма нужда от ваксина, аз си казах мнението, че според мен е по-добре да се ваксинира, но да направи, каквото тя си реши и до там. Голяма е, образована е (магистър-фармацефт) за самостоятелни решения.
    Този пост е редактиран от VanDan; 03-07-21 в 16:04.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild Виж публикацията
    Здравейте, от месец-два се лутам в желанието си да се ваксинирам. Изкарах чумата в началото на ноември месец 2020 год (потвърдено с положителен PCR в "Синево").
    Препоръките за преболедувалите го е, да изчакат 4 месеца преди да се ваксинират. При теб този срок е изтекъл и независимо от стойностите на антителата може да си направиш. Лекарите се презастраховат в случай на странични ефекти...

Вчера гледам министъра привикал един куп известни личности да му помагат в агитацията за ваксиниране....Някои от тях му отговориха така: искаме, но не знаем как.
    Явно сред стотиците работещи в министерството няма един с достатъчно акъл....
    Още в началото на годината трабваше да направят един научно-популярен и образователен филм, който да се завърти по телевизиите - това в противовес на антиваксърите.
    Образователната и агитационна кампания, после да продължи по телевизиите, социалните мрежи, интернет форумите..+ да се допълни с парична лотария за всички ваксинирани (не предметна!).
    Спиране на помощите за туристическият сектор - хотели, тур агенции и пренасочване на тези финанси за тестване и ваксинация на пристигащите туристи. В момента изтича срока на част от наличните ваксини и така може да се оползотворят. Едната доза на влизане, а другата на излизане.
    Държавата директно да закупи PCR тестовете(в Турция са 40 лева, а у нас 120...)
    Да спрат, да раздават онези 1000 лева компенсация на лекари и учители заради ковид. На тях това им е работата и ако не са го разбрали и не им харесва, да си сменят професията.

В някои страни:
    - временно разкараха от работа неваксинираните лекари
    - принудиха работниците в туризма да се ваксинират, който не го направи губи работата си
    - всички работници по ГКПП-тата бяха принудени да се ваксинират
    - същотото направиха и за работниците в социалните и старчески домове...в противен случай - на борсата за работа
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-07-21 в 17:45.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1061
    Последно: Днес, 17:19
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе