Aз топля банята с няква духалка нео от 15лв беше само дето съм я закачил на стената нямам идея колко години работи вече.
Sent from my K012
Aз топля банята с няква духалка нео от 15лв беше само дето съм я закачил на стената нямам идея колко години работи вече.
Sent from my K012
Ето една електрическа лира за баня
Сушилня за кърпи и дрехи Adax HKT 163 WS
Има печки с кварцови реотани за баня зТЕСИ ООД / Продукти / Отоплителни уреди за дома / Печки за баня ; https://diplomat.bg/cat/otoplenie/el.../pechki-bania/
Духалката (вентилаторната печка) прави отвратително течение и дори на мен ми е дискомфортно.
И не е нужно отоплителят да работи постоянно, а да се пуска само 10-15 минути преди влизане в банята.
Сушилнята за кърпи не върши раборта.
Гена има всякакви печки, но човека търси нещо да работи непрекъснато, а не само преди къпане.
Да, разбрах и просто споделям моя опит и предлагам варианти.
Аз имах такъв казус преди 2 години и прегледах всички тези опции. Накрая взехме една печка за 32лв. Tesy, монтирахме я над вратата, насочена към пода и решихме проблема. Банята е малко над 5кв.м, изолирана отвсякъде, но с две външни стени. Температурата е около 18 градуса. За 5 минути на пълна мощност с тази кварцова печка се затопля осезаемо помещението и е комфортно.
Лично аз не виждам смисъл от постоянната работа на отоплителен уред в помещение с 19 градуса стабилна температура.
Но за всеки усещането за топлина, комфорт и т.н. е субективно.
Успех на колегата!
Лично аз, купих за 90лв радиаторче на Атлантик 500вата за банята, конвектор. За 5 минути вътре става топло. Уж е ip24, но забелязвам, че на едно място в долния край има леко ръжда, а е далеч от душа.
С 5г. гаранция е и механичен термостат. Препоръчвам да си купувате подобен, но с електронен, че ще работи по-кратко и ще има по-малко изхарчен ток.
ip24 не се отнася до ръждата!
Последната е от некадърната обработка и боядисване!
Благодаря на всички май взех решение на база вашите мнения, но за всеки случай ще заложа на 300 вата с електронен термостат и постоянна работа, нека си вкл и изкл така смятам ,че ще е по -комфортно, навсякъде вкъщи е 23 гр. само в банята е 19 гр.( как се добавя знак за градус )?
3x110W=330W
Закръгли ги до най-близката предлагана мощност! Да не изстива, когато се отвори вратата към коридора...
Аз лично топля банята с Atlantic 500В конвектор. Върши работа чудесно, но трябваше да е с ел. термостат, че сега работи повече от колкото е нужно. Банята е почти 3м2
[QUOTE=Gena_bs;796391]3x110W=330W
Закръгли ги до най-близката предлагана мощност! Да не изстива, когато се отвори вратата към коридора...[в коридора ми е 23 °