Страница 23 от 24 ПърваПърва ... 1321222324 ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 360

Инверторен климатик или конвекторен радиатор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re: инвертор или конвектор

Цитат Първоначално публикувано от 22ovoltov
    ..Ами разрови се из постовете ми и виж ,че преди време съм писал,че разликата ми в ел.сметката за ноември е с 23 -25 лева от неотоплявания септември.
    Бедни ми 22ovoltov,много бързо си плю на авторитета.

Цитат Първоначално публикувано от 220voltov
    С УРУРУ-САРАРА 28-ца, сметката ми за ток за ноември е с 16 лева повече, от неотолявания септември.Не смея да го кажа, но е факт.Като видя и сметката за постоянно мъгливия и студен декември тогава ще се хваля.Това в 29 квадрата Г-образно помещение,южно и относително топло.Климатика работи от 20 октомври нон стоп на зададени 22-23 градуса.Когато температурата навън беше около +5 градуса,държах постоянно отворен един прозорец ,ПВЦ отварящ се назад, около 4 см. процеп в горния край.Когато е около 0 градуса ,постоянно отворена врата към коридора.Това за да не спира да работи като инвертор.При минус 4 навън в съседно неотоплено помещение 15 градуса.Проветрявм често когато съм в къщи или оставам съвсем леко открехнат прозореца в горния край.За мен съм си убеден, че по-добур комфорт освен с климатик ,в това помещение аз не мoга да постигна.
    От тук се вижда че става въпрос за едно и също лице,в случай че решиш да ме обвиниш в лъжа:
    Извинете ме за леко промонения ник ,но пиша от нов компютър ,а си забравих паролата.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Конан детектив си и го признавам. ...Благодаря ,че намери поста . ...Сега явно трябва да търся бланката и да я публикувам за доказателство.Иначе ще ме обявиш за лъжец. ....Когато видях сметката изобщо не го взех на сериозно.Знам че инкасаторите минават по различно време и може да се получи разлика в два месеца от 8-10 и повече дена.За това писах,че сметката за отоплиние за мен ще е осреднената сума за целия отоплителен сезон . ...За мен си го вкарах в главата ,че е някъде около 25 лева. в най-лошия случай и изобщо не съм го мислил повече.Аз за разлика от теб не пиша в този фрум за да боря вятърни мелници, просто искам да намеря отговори от техническо естество за климатика си и да понауча нещо ,за да взема решение за климатизиране на едно помещение на първо време. ...Извинявай че ти го казвам пак ,имаш избирателно мислене и си предубеден.Така ,че с теб дебат не може да се води...,но е забавно по-някога. ...П.П. Междо другото сега си видях един пост от преди 5-6 дена ,в тема за ДАЙКИН.Там съм акцентирал,че не вземам на сериозно месечните сметки ,като доказателство за месечен разход на климатик,а искам да видя всичките за сезона.Можеш и него да постнеш ,ако искаш.

4. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте отново,
    По повод спора – големи мъже, а се държат като пубери които си мерят п........
    Аз няма да вадя аргументи и изчисления да защитавам тезата че конвектора може да бъде по икономичен от климатика при определени условия,но няма да защитавам и тезата че с климатик може да се топлиш през зимата за 15 лева.
    Аз само ще кажа:
    Да има климатици които наистина са много добри като показатели,и сигурно е икономично да се топлиш стях,но те не са по джоба на всеки.
    Да има климатици които някой тук нарекоха конвектор с вентилатор,аз по скоро бих ги оприличила на калорифери-да те топлят но на каква цена.
    В защита бих ви помолила да погледнете прословутата наредба за “Енергийна ефективност” която доста често се споменава тук във форума,и кое се дотира от държавата.
    Аз съм я гледала преди около половин година,но там не видях нито един модел климатик от марките -Осака,Мидея и пр. “кучи” марки, защо ли.
    Ами защото и нашата “корумпирана” държава (казвам корумпирана ,защо знам че някой ще каже-нали знаеш как става у нас) не ще да дотира тези енергонеефективни климатици.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

pepsin, за последното ще ти опонирам малко. За енергийна ефективност клас А се приемат климатици с КОП някъде над 3.65 (не помня точното число, но приблизително такова беше). Ако някой модел е с 0.05 по-малко, той няма да влезе в този клас, което обаче не значи, че при ниски температури няма да се държи добре и да навърта приблизително същата сметка като някои клас А модели.

6. Тук е от
    Sep 2007

След като си дал 1500 и кусур лева за що годе добър климатик защо не отчитатате и амортизационните отчисления. От личен опит започвам да виждам, че климатици производство след 2006г. ще имат работен ресурс до 5 години. А поставени в екстремални условия (както се очертава тази зима), не искам да коментирам. И така в някаквъв усреднен вариант всяка година трябва да се отчислява по 300лв.Така, че както казва народа дали климатик или конвектор -танто за кукуриго. Прав е колегата, че трябва да се инвестира в саниране на сградния фонд. А както има и преференции ако ти е санирана сградата имаш възможност да не плащаш данък сгради за 7-10 години в сависимост от сертификата А или Б, то да посмятаме!

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristo_123
    ..... От личен опит започвам да виждам, че климатици производство след 2006г. ще имат работен ресурс до 5 години.....
    Сподели повече за личния си опит, че с това изказване ще ошашавиш много хора... А относно спора,...такъв го првят някои които изказаха мнение ,че конвектора харчи по манлко ток от климатика ,а други се опитаха да донесът от 9 кладенеца вода в 10-ти за да го потвърдят.На всеки здравомислещ човек става ясно,че в добре изолирано и относително топло ,малко спално помещение ,конвектора е едно не лошо решение за отопление.В голямо и често проветрявано помещение ,климатика е по-доброто и по-икономично решение. Днес обикалях и разглеждах магазини в центъра .Ами освен с централно парно и климатици,аз друго не видях да се ползва за отопление в търговските помещения.Говорих с познат който топли магазин . Оaска 18-ka ,Инвертор според него, 1200-300 lv.. ...Ползва го от миналата година.Бичи здраво настроен на 30 градуса . Та на въпроса дали е доволен от климатика и от разхода за ток ,човека си каза че освен с климатик не вижда с кво може да топли тоя 3.5 метра висок магазин,който се проветрява постояно по стечение на обстоятелствата,т.е. на клиентите.Казва ,че от сметките за миналата зима е избил стойноста му в парично измерение.Вече е на сметка ,а за лятото не е нужно да говорим,че е незаненим.Климатика работи в момента.ползва се само денем.Спира се заради СОТ-а нощем.В студовете и мъглата не е имал проблеми с разскрежаване,т.е. не е обледявал.... Понеже очаквам внезаппни атаки за достоверноста на моето твърдение ,съм готов да дам адреса на магазина .

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от 220voltov
    ...А относно спора,...такъв го првят някои които изказаха мнение ,че конвектора харчи по манлко ток от климатика ,а други се опитаха да донесът от 9 кладенеца вода в 10-ти за да го потвърдят....Понеже очаквам внезаппни атаки за достоверноста на моето твърдение ,съм готов да дам адреса на магазина
    Ей този човек няма спирка,лъже-маже ,но трябва да е на първият ред.
    Не бъди мнителен бе човек-ние ти вярваме

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Съвсем вярно го е казал 220 волтов. Съдейки по нашия офис, картинката е същата. Само климатика е Мидея 18ка, настройва се между 27 и 29.
    Konan кажи сега какъв разход очакваш от уруру-сарара, понеже е видно, че не си съгласен с изнесените данни.

11. Тук е от
    Jan 2008

muchoto,това е твоята Мидея нали:
    Марка: Midea
    Модел: MSG-18HR
    Държава: Китай
    Вид: Конвенционален
    Група: 2
    Охлаждане: 5,2kw
    Отопление: 5,9kw
    Консумация: 2,0kw
    СОР: 2.95
    За кадратура: До 35 кв.м.
    Ми тя жив калорифер бе човек,(както казаха други участници във форума) как няма да топли тогава.Въпроса е не дали топли ,а за колко парички топли.И защо я държиш на 27-29*?

А относно Уруру Сарара човека е казал какво очаква:
    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    ggurov,искам да внеса едно уточнение че сметката ми за ел.енергия която съм посочил е за 25 дни (вчера я платих ),така че единият ми климатик е изхарчил не по малко от 40 лв. както обичаме да говорим за един месец.(30 дни)
    И сега господата от Япония който са проектирали климатика казват:
    1.Твоят климатик ще ти изразходва ел.енергия при отопление от 30 лв.до 147 лв (това е по актуалните цени у нас),
    2.Уруру Сарара ще изразходва от 23 лв.до 146 лв, виждаме че разхода е едентичен с моят.
    От картата която посочва Lupus разбираме че средната температура във Варна за месец декември е била около +2*,от което следва че разхода на моят климатик е нормален и не е в разрез с казаното от японците.
    Във всеки случай не и 16 лева и то при отворен прозорец.

12. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от macenko
    Ей този човек няма спирка,лъже-маже ,но трябва да е на първият ред.
    Не бъди мнителен бе човек-ние ти вярваме
    Кои сте вие? Да не сте от фирма за продажба на конвектори? Желязна логика извадих нали ...Точно като твоята.Категорично казвам, че сметките за споменатите два месеца са с разлика 16 лв. За да не заблудя някой ,постоянно споменавам, че имам топло помещение .Но наистина не предполижих,че има хора които не знаят ,че сметките за месец, всъщност,могат да бъдат за реални 15 дена,иначе щях да го кажа и това.Ако исках да се хваля с климатика си,най-малкото щях да попълня табличката ,в темата КОЛКО МИ ХАРЧИ КЛИМАТИКА. Прочети ми внимателно постовете и забележи,че аз нямам нищо против конвекторите и не ги отричам.Ама ми обясни с какво те накарах да пишеш,че лъжа и мажа. ....Прочети това мнениена Конан .....Момчета ,добре е че защитавате климатиците като добър и безалтернативен уред за отопление ,но всички много добре знаете че те не са отоплителни уреди....и кажи това не е ли лъжа, но понеже не го казваш аз извадих подобна на твоята логика и те обявявям за търговец на конвектори. П.П. В момента 26.1.2008 год.20 ч и 8 мин. температурата във въпросното 29кв. м. помещение е 20 градуса . Климатика ми е спрян от сутринта.Като легна да спя ще го пусна на 21 градуса и ще открехна прозореца .Ще спя на отворен прозорец.Можеш да го коментираш. .....А относно това ...1.Твоят климатик ще ти изразходва ел.енергия при отопление от 30 лв.до 147 лв (това е по актуалните цени у нас),
    2.Уруру Сарара ще изразходва от 23 лв.до 146 лв, виждаме че разхода е едентичен с моят.

........, аз пак го коментирам и казвам ,че това е лъжа . ...и пояснявам ,че така поднесеното твърдение не пояснява каква зададена температура подържа климатика и колко време ще почива след като я е подминал. Това е заблуждаващо твърдение. ПРАКТИЧЕСКИ Е ГОЛЯМА ЛЪЖА.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

22ovoltov.като гледам вече и фен клуб си имаш.
    Мен трудно ще ме обвиниш лъжа
    2.Уруру Сарара ще изразходва от 23 лв.до 146 лв, .
    ........, аз пак го коментирам и казвам ,че това е лъжа . Bravo...и пояснявам ,че така поднесеното твърдение не пояснява каква зададена температура подържа климатика и колко време ще почива след като я е подминал. Това е заблуждаващо твърдение. ПРАКТИЧЕСКИ Е ГОЛЯМА ЛЪЖА.
    Погледни тук:

http://www.daikin-ce.com/products/fo...ifications.jsp

Nominal input: heating min~nom~max kW 0.22~0.70~1.41
    Това го твърди производителят на твоят климатик,аз само съм го превърнал в парично изражение.Така че ако мислиш че е лъжа или имаш не изяснени въпроси обърни се към него.Мен не ме занимавай с глупостите си.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Докато се наддумвате може да погледнете и резултатите тук: http://spreadsheets.google.com/pub?k...Ky_gh6l8PY6BNQ

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Konan, сигурно не знаеш че инверторните климатици щом достигнат до зададената температура работят на минимална мощност и ако след определено време температурата продължава да се покачва/при топло време/ спират компресора и няма консумация на ток . Т.е.консумацията средно може да спадне под минималната.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Konan, сигурно не знаеш че инверторните климатици щом достигнат до зададената температура работят на минимална мощност и ако след определено време температурата продължава да се покачва/при топло време/ спират компресора и няма консумацията на ток . Т.е.консумацията средно може да спадне под минималната.
    dan66,това ми е ясно.
    Казваш при топло време-колко трябва да е топло времето за да падне под минималната,и дали имаше такива условия до сега в зимният период?

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    dan66,това ми е ясно.
    Казваш при топло време-колко трябва да е топло времето за да падне под минималната,и дали имаше такива условия до сега в зимният период?
    Да имаше.Например днес/+10 гр./ моя понякога изключваше.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 24 ПърваПърва ... 1321222324 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. маслен радиатор, конвектор ( АДАКС ) или климатик?
    От ops5 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 19
    Последно: 21-10-22, 22:09
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-12, 00:12
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 09:39
  4. ПРОДАВАМ конвекторен радиатор DELONGHI
    От gazdata_83 във форум Приключили продажби
    Отговори: 20
    Последно: 19-04-11, 14:56
  5. Обикновен или инверторен климатик?
    От hellenlaw във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 09-11-09, 20:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе