Страница 13 от 24 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 360

Инверторен климатик или конвекторен радиатор?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Re: инвертор или конвектор

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Абе не знам дали климатика е отоплителен уред, ама аз с две мултисплит системи с 4 вътрешни тела отоплявам 140кв апартамент. Към тях като добавим - хладилник с фризер, електрическа фурна, керамичен котлон, електрическа скара, пералня, миялна, четири телевизора, от които една плазма 42", два компютъра и N на брой осветителни тела - сметка за ток за декември - 103,61лв. Ако бях се отоплявал с конвектори май щеше да ми се отели вола.
    Lupus,позволи ми да подложа на съмнение декемврийската ти сметка за ел.енергия.
    Защо:
    1.Четирите (както ги наричаш ти) климатика LG не са върхът на сладоледа,но ти си го знаеш това,
    2.Сумарно изразходената мощност едва ли пада под 1,5 кВт/ч-което за подържането на 22*в апартамент от 140кв.метра си е направо супер,
    3.При работа на дневна тарифа т.е. 16 часа на ден и при цена на дневната тарифа 0,16 лв. се получава,
    -1,5х16х31х0,16=119 лева,
    4.При работа на нощна тарифа т.е. 8 часа на ден и при цена на нощната тарифа 0,10 лева се получава,
    -1,5х8х31х0,1=37 лева,
    5.Сумарно изразходената ел.енергия като парички само за климатиците е 119+37=156 лева.
    Ако греша някаде поправи ме.

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Pat, познаваш ме лично. Като имаш път към София, обади ми се и ела на гости в къщи. Ще пием по ракия (няколко... ) и ще се убедиш за какво става дума. Телефона ми можеш да вземеш от Лудия.
    @Konan,
    Довечера като се прибера ще видя дали са дошли сметките за тока на хартиен носител и ще пусна копие тук.
    Имай в предвид при сметките следното:
    1. В моя кабинет и спалня ( те са свързани) климатика работи от 7-9ч и от 19.30-23ч
    2. В хола и кухнята (общо голямо помещение където е 12000BU) работи от 7-10ч и от 19.30-22ч
    3. В стаята на сина от 7-12ч и от 19.30 до 24ч
    4. В спалнята на жена ми от 20.30 до 23ч
    През ноща климатиците са спрени - температурата се поддържа нормална за спане до сутринта.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    Човек трябва да е доста голям мазохист за да се отоплява на ток с нещо различно от климатик или акумулираща печка.
    Акумулиращата печка отпадна като нещо икономично. Някои хора май още не са забелязали в сметките си за ток, че нощната енергия вече не е два пъти по-евтина от дневната. Цената за пренос е еднаква и крайната разлика е само около 1.5 пъти (1.57 в моята сметка). Ако едно и също количество ток се харчи равномерно през денонощието спрямо само нощем, разликата пада до 1.38 при мен.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@Lupus, благодаря за поканата! При удобен случай бъди сигурен, че ще се възползвам от нея . А по темата - НЕ оспорвам нито една твоя дума, напротив, като човек когото познавам лично, мога да заявя пред останлите, че вярвам на всеки един факт изнесен от теб.
    Понеже стана въпрос за сметки просто използвах твоята като база за сравнение, понеже най -много се доближаваш до моите условия. Фактурата ми е в къщи и довечера мога да я сканирам и постна тук.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Lupus,значи твърденията:
    И моите LG-та (два мултисплита с 4 вътрешни тела) ми работят идеално и отопляват 4 стаи и коридор. Сутринта в София беше -19гр по Целзий, а в къщи навсякъде около 22гр.
    @KonanVarvarina,
    ...А иначе в апартамента поддържаме около 22гр температура. Нали не си мислиш, че при този апартамент с изброената техника, нямаме средства да си осигурим желания комфорт?
    Не са особенно коректни.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Lupus,значи твърденията:Не са особенно коректни.
    Какво некоректно виждаш в тях? Включват се климатиците, достигат за някакво време зададената температура и си я поддържат безпроблемно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Какво некоректно виждаш в тях? Включват се климатиците, достигат за някакво време зададената температура и си я поддържат безпроблемно.
    Ами некоректността идва от това че средно притеглената ти месечна температура която подържаш ( в студените месеци разбира се) не е 22*, а не повече от 17-18*.И пак опираме до това- "евтино и студено"

10. Member
    Тук е от
    Jul 2007

фактурите ги има и тук
    http://www.cezelectro.bg/
    И то няколко месеца назад .
    Няма нужда от сканиране

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

stefan_nankov,погледни долу кои са модераторите и ще ти стане ясно.

И какво, точно ще им стане ясно, творецо на спам?!

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Lupus, за да не бъда голословен ще ти дам следният пример:
    Имам акумулираща печка мисля че е английска “Creda”, се казва която е с мощност 2кВт.Та тази печка ми в спалнята която е около 14кв.метра.Пълното и зареждане е за около 6 часа т.е. 6х2=12 кВт.Печката се включва през вечер само на нощна тарифа т.е. на всеки 48 часа.защото иначе е жега а това всепак е спалня. “ако ги разхвърля тези 12 кВт на 48 часа се получава 0,250 кВт/ч”.
    И сега ако аз ти бях казал ( без да ти обяснявам как ги получавам тези стойности),че моята акумулираща печка поддържа температура от 22*(средната е горедолу толкова) с разход на ел.енергия от 0,250 кВт/ч,(не го казвам защото мисля че е некоректно) то как щеше да реагираш ти тогава.
    Ще ме обявиш за луд или щеше да ми свалиш шапка.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ами некоректността идва от това че средно притеглената ти месечна температура която подържаш ( в студените месеци разбира се) не е 22*, а не повече от 17-18*.И пак опираме до това- "евтино и студено"
    Що за понятие е това "средно притеглената ти месечна температура" за дома ми? Нещо като средната температура на болните в една болница ли е? Мен ме интересува като съм си в къщи - аз или някой друг от семейството ми да ни е конфортно. Ето сега се прибрахме, пуснахме всички климатици и докато седнем на вечеря къщата ще е топла. Когато е много студено мога да си наглася часовниците да ги пуснат и по-рано (както беше в големите студове). за какъв дявол ми е да гоня "средно притеглена месечна температура" от 22гр когато няма никой в къщи? Да топля стените и съседите ли? Икономия се постига не само с добър уред а и с добра организация.

Lupus, за да не бъда голословен ще ти дам следният пример:
    Имам акумулираща печка мисля че е английска “Creda”, се казва която е с мощност 2кВт.Та тази печка ми в спалнята която е около 14кв.метра.Пълното и зареждане е за около 6 часа т.е. 6х2=12 кВт.Печката се включва през вечер само на нощна тарифа т.е. на всеки 48 часа.защото иначе е жега а това всепак е спалня. “ако ги разхвърля тези 12 кВт на 48 часа се получава 0,250 кВт/ч”.
    И сега ако аз ти бях казал ( без да ти обяснявам как ги получавам тези стойности),че моята акумулираща печка поддържа температура от 22*(средната е горедолу толкова) с разход на ел.енергия от 0,250 кВт/ч,(не го казвам защото мисля че е некоректно) то как щеше да реагираш ти тогава.
    Ще ме обявиш за луд или щеше да ми свалиш шапка.
    Това, че ти нямаш как да достигаш бързо комфортната за теб температура и да спираш топлоподаването когато не е необходимо е само негов недостатък. Това е предимството на климатиците: лесно регулиране и точно задаване на температурата - с други думи те са практически безинерционни.

Сметките за тока можеш да видиш тук: http://info.cezelectro.bg/scripts/in...3614264&klon=6

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Очевидно винаги има жива по една такава тема.
    Да живее конвектора. Амин
    Интересно ако я заключат модераторите, каква ли ще се появи след като си имахме:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33312.0.html
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34764.60.html
    Да заложим, а...

16. Тук е от
    Dec 2007

...Четейки тази тема , изпитвам странното усещане,че започва да ми расте опашка. ...и започвам да изпитвам необяснимо влечение да се катеря по дърветата. ....не знам що ?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Сметката ми е декемврийската и я платих онзи ден.
    Пак не съвсем коректно:

------ Консумирана ел.енергия от 15.11.2007 до 13.12.2007 ------

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от siliev
    Абе Конан ли си Варварин ли си , не те знам къв си но незнам само докога ще продължаваш да викаш на черното бяло. Айде набутал си се с тия конвектори набутал си се но никога не е късно да си купиш и ти климатик и да спреш с безмислените си упорства
    Виж сега аз нямам такъв конвектор,отоплявам се с два климатика (а имам общо 6 броя) и горната акумулираща печка.Ако беше прочел темата щеше да разбереш .А дали е безмисленно упорство времето ще покаже.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 24 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. маслен радиатор, конвектор ( АДАКС ) или климатик?
    От ops5 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 19
    Последно: 21-10-22, 22:09
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-12, 00:12
  3. Продавам конвекторен радиатор AIRELEC PARIS ELEC.2000W
    От Dream85 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 21-07-12, 09:39
  4. ПРОДАВАМ конвекторен радиатор DELONGHI
    От gazdata_83 във форум Приключили продажби
    Отговори: 20
    Последно: 19-04-11, 14:56
  5. Обикновен или инверторен климатик?
    От hellenlaw във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 09-11-09, 20:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе