Вижте резултатите от анкетата: На какво разчитате ако тока спре?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • На твърдо гориво

52 22.03%
  • На нафта

3 1.27%
  • На газ

42 17.80%
  • Жената (мъжа) ще ме топли

69 29.24%
  • На бутилка с гроздова

70 29.66%
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 132

Алтернативи на електроенергията

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2005

Re: Алтернативи на ел.енергията

Да лошо е ако зимата спре тока, но аз имам 2 преносими газови бутилки които могат да свършат донякъде работата. И се заглеждам от известно време по един дизелов агрегат 4 KW с японски двигател на цена 1500 лв. Много в малък и симпатичен. Ама какво да се прави като все пари недостигат. А на тия които имат - им го препоръчвам - разход 0,5л/час ако не се лъжа беше.

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от radoo
    Да лошо е ако зимата спре тока, но аз имам 2 преносими газови бутилки които могат да свършат донякъде работата. И се заглеждам от известно време по един дизелов агрегат 4 KW с японски двигател на цена 1500 лв. Много в малък и симпатичен. Ама какво да се прави като все пари недостигат. А на тия които имат - им го препоръчвам - разход 0,5л/час ако не се лъжа беше.
    Изобщо не си мисли, че този агрегат е 4KW.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Може да е 4кВт, но този разход вероятно е на празен ход.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Всъщност, не намерих точна информация за цената на керосина, прочетох в една статия, че е около 1000 за тон, но дали тази печка работи с такъв керосин не знам. Тази печка е производство на японската фирма Corona и се предлага и в Англия. Стори ми се интересно за това го публикувах иначе ето тук може да прочетете повече http://www.corona.co.jp/en/index.html
    http://www.ale.com.ua/info
    Цените са от 240 долара до 600 долара.
    Отоплявал съм се с такава керосинова печка. Когато бях на работа в една арабска страна (от френскоговорящите) през миналия век.
    Разбира се, до отиването си там не бях виждал такива. Имах възможност да ползвам за известно време един модел, мисля, че беше местно производство, докато един колега се беше върнал в родината си и ми я даде временно. Наистина топлеше и то много добре - имаш чувството, че се отопляваш на печка с дърва. И миризма наистина няма - само първите три минути и малко след загасяне. Когато запитах какво гори - ми казаха "керозен", т.е. керосин, но аз не повярвах, не ми се вярваше да е керосин като за самолетите. А иначе местните го наричаха "petrol bleu" - заради синия цвят.
    Но тъй като ми осигуряваха газова печка за отопление - се отоплявах на газ, така и не си купих такава - бяха двойно по-скъпи от газовите. Иначе цената за отопление не беше висока много повече отколкото на газ.
    Преди да се върна си купих и газова печка местно производство, която ползвам и до днес. Като конструкция я намирам доста по-добра от разпространените у нас модели.
    Но ако у нас се продаваше керосин за отопление - бих си купил такава печка - комфортът в сравнение с газовите печки е несравним.

6. Тук е от
    Jul 2005

Ето един линк за дизелови агрегати. На работа само да кажа че старите перкинси които са 16 KVA ги дават 8л на час а 30 kVA 12л на час. А от тогава има къде къде по модерни агрегати. И по добро изпълнение най важното де.
    http://web.need.bg/marvakov/custom1.html

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Абе с тази цена на дизела...

8.  

9. Тук е от
    Jul 2005

Да - но с един такъв агрегат можеш да си решиш проблема с тока за няколко дена ако има авария в ел. захранването или нещо друго недай си боже. Никой не казва, че е евтино - но ако се наложи, ще се прибягва до него.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Някой има ли информация за цената на генератор = автоматика ? Генератор 3,5-4,5 кW Имам задвижващ бензинов 4 тактов двигател 5к.с ./ изходящ вал с ремъчни шайби/
    А също и информация за необходимите обороти на генератора.

11. Тук е от
    Jul 2005

Ами те оборотите зависят от самия генератор. Синхронните генератори искат 3000 оборота. Двигателя ако е по мощен работи на 1500 оборота, минава през мултипликатор и стават 3000. По слабите двигатели ( като твоя) ги карат на 3000 оборота. Цена - ами то има страшно много видове. Може и втора ръка да си вземеш.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от radoo
    . По слабите двигатели ( като твоя) ги карат на 3000 оборота. Цена - ами то има страшно много видове. Може и втора ръка да си вземеш.
    Добре де дай цена за втора ръка.
    И да не ми обиждам маторчето на слабо ей !! На фреза къса стоманените болтове на валовете с мотичките .Всичко мели -камъни, клони, малки дръвчета.Има си ремъчен редуктор - идеята ми е да го използвам него . Може лесно да се монтира агрегат закрепен на шина и с ремъчна предавка да се задвижва. Идеята е като спре тока да има за осветление .

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Колеги ,някой попадал ли е на инфо за климатици с двигател на газ(метан или пропан) вместо ел.мотор за въртене на компресора?Ще ми е интересно да науча нещо по темата.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Колеги ,някой попадал ли е на инфо за климатици с двигател на газ(метан или пропан) вместо ел.мотор за въртене на компресора?Ще ми е интересно да науча нещо по темата.
    Мисля, че в някоя от големите теми за климатиците от минали години се обсъждаше този въпрос. Пусни търсачката.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ОК,благодаря за инфото

17. Тук е от
    Nov 2007

Вкъщи сме на печка с дърва и въглища.
    Предстои ни покупка на климатик.

18. Тук е от
    Apr 2009

Re:Алтернативи на електроенергията

Климатиците са много добре застъпени в този форум. Има много инфо, разгледай темите преди да купиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Алтернативи за стационарна телефония
    От Araiz във форум Поддръжка
    Отговори: 20
    Последно: 21-02-12, 17:16
  2. цените на електроенергията
    От cvb във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 17-01-12, 21:58
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)
    От alexi_dobrev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 292
    Последно: 30-01-09, 12:08
  4. Нови цени на електроенергията
    От badr във форум Коментирай новина
    Отговори: 5
    Последно: 12-09-06, 19:58
  5. Алтернативи на Panasonic CS/CU-PE12DKE
    От CP във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 04-11-05, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе