Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 75 от общо 75

Два радиатора по 2 kW всеки със различна дължина

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Два радиатора по 2 kW всеки със различна дължина

Зависят, но не чак толкова драстично както някои се опитват да изкарат.
    При конвенционалните би трябвало при падане на външната температура също да пада леко консумацията, но там отдаваната мощност пада по-бързо. При тях вече не може да се компенсира с минаване над номинална честота, а чисто и просто компресорът започва да работи все по-продължително.
    Най-лесно ми се вижда някой с конвенционален да засече колко Ампера дърпа при плюсови и при минусови температури. Там поне е лесно - няма неясноти от сорта на сега с каква скорост се върти компресора.
    Всъщност не може някой да не е правил такъв експеримент. Пада ли консумацията на конвенционалния климатик в студа - не цялостната за ден/месец, а в момента, в който работи компресора.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Значи вижте сега, тази графика е теоретична - при номинална честота на компресора. Т.е. работи си на "X" Hz, при +7° отдава едно количество топлина, при -10° по-малко. Но софтуерно са фиксирали честотата и са направили изследване, че като се понижава външната температура пада и консумацията. В същото време пада и отдаваната мощност.
    Как е в реалния случай - пада външната температура, топлозагубите на помещението нарастват. Съответно инвертора се стреми да ги компенсира и вдига честотата на компресора. Съотвено се вдига и консумацията.
    Хубаво е че се съгласи че с падането на външната температура консумацията се увеличава...

Колкото до диаграмата,интерпритацията и изводите ти са малко по допирателната според мен.Основната и главна цел пак според мен е да се види как пада мощността ма климатика с намаляването на температурата.Инженерите им да проектират и сложат компресор чиито ТТ данни ще му позволят да компенсира тази загуба гарантирайки ни нормално отопление примерно на -15 градуса.Като същевременно потреблението трябва да бъде в разумни граници,но то в никакъв случай не би могло да бъде на по-ниски нива от тези при +7 градуса примерно.
    В противен случай нали се сещаш че,Гърция и Алжир са твърде малък пазар

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

OK, нищо против, дай твоята интерпретация. Аз така я разбирам.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ето пример за падаща макс. консумация на Fujitsu 12LDC:
    http://media.snimka.bg/4326/014907654-big.jpg
    TC е макс.отдавана мощност
    PI е консумирана от мрежата

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това за намаляването на консумацията , с падането на външната твмпература,не мога да го разбера...
    Миналата зима замервах моята машина с миниелектромер , и резултатът е , че при падане на темп. от 0* до -10* , климатикът повиши разхода си , , като с всеки градус надолу , консумацията се увеличаваше с 30 Вт.
    Така при консумация от 320Вт. при 0* , консумацията стигна 650Вт при -10*.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Повишава се, защото ти се увеличават топлозагубите.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2009

deian, според мен най-вече е защото му пада COP-а. Топлозагубите са на второ място, не казвам, че ги няма.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И това също. Пада COP, съответно пада отдаваната мощност за същата потребена енергия => трябва да вдигне малко потреблението.

11. Тук е от
    Sep 2009

Колега относно радиаторите , по-дългия радиатор ще отдава пренебрежимо малко повече около3 до 5 процента топлина. По важно е да спазиш неписаното правило да вържеш на кръст радиатора особено , ако дължината на радиатора е над 1 метър
    Успех

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Колкото е по голям като площ радиатора температурата му ще е по ниска и така ще изсушава по малко и няма да можеш да се опариш ако го пипнеш.Също така ще прави по малко течение заради конвекцията която се създава между него и студения въздух.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Той човека пита за радиатори,а професорите пак на Дайкини и цикъл на Карно ги изби.До колкото имам спомени този цикъл не важеше при маслените радиатори.Или при новите технологии трансформаторното масло се нагрява по този цикъл

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по темата - вземи по големия радиатор .. той няма да топли повече ,но ще е по комфортен

16. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Два радиатора или климатик!!!! Въпрос на личен избор! Не става думма само за сметки! Комфортът и удобсвото в ежедневието на човека са лукс, който струва пари! Всичко опира до това, кой какво може да отдели за своят уют.
    Нима някой, решил да си купи скъп автомобил, мисли за това кога ще си върне инвестицията .... ЛИЧЕН ИЗБОР -ТОВА Е!

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от maddog9
    Искам да благодаря на всички за мненията!

Достигнах до следния извод :
    1. Климатик за над 2000 лв. при -15 отдава=1.5Kw топлина и изразходва 1Kw(в най-добрият случай)
    2. Радиатор за 300лв при -15 отдава=2КВ топлина и изразходва 2Kw

Т.е. при температура над -10 градуса COP на климатика пада и се обезмисля да работи машина за 2000 в сравнение с такава за 300лв. Даже да работи климатика то това което ще спести няма да е голяма сума.
    Аз имам климатик и доста съм мислел да купя друг, но не виждам в близко бъдеще да ми се изплати.
    Купи си от пазара в димитровград една ватенка за 20 лв - ще те изкара поне 3 зими, когато СОР-а и падне купи си ниско температурен кит - бутилка ром! Така е по евтино и от радиатор!
    Майтап бе Уили!

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами то кото, нема разлика да се топлим със сешоари1500w.Защо да даваме по 100-150лв.радиатори или конвектори

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

1. Как да свържа два радиатора
    От harry81 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 6
    Последно: 04-02-14, 20:41
  2. Нова играчка и доста различна концепция - Evolve ! Що е то ?
    От civica във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 0
    Последно: 16-09-11, 20:55
  3. Какъв да е цветът на радиатора?
    От vernam във форум Отопление
    Отговори: 28
    Последно: 09-11-05, 13:45
  4. Отговори: 5
    Последно: 23-06-04, 13:58
  5. Как да "отлепя" радиатора на видеокартата ми?
    От afterburner във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 19
    Последно: 14-02-03, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе