Страница 44 от 50 ПърваПърва ... 344243444546 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2012

Отговор: Инфрачервено отопление

Това също го пробвах, не се вижда светлина но на екрана виждам как зверски премигва и не може да фокусира и щом го изместя от панела спира. Все пак това е дълговълновото излъчване на спектъра на IR което сензора на камерата не хваща добре. Що се отнася до рекламиране цитирах това от което съм недоволен но не и това което сега изпробвам. Ще отговарям само на технически грамотни и интелигентни хора даже и да са на противоположно мнение.
    estqwerty одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от mitko20050 Виж публикацията
    Що се отнася до рекламиране цитирах това от което съм недоволен но не и това което сега изпробвам. Ще отговарям само на технически грамотни и интелигентни хора даже и да са на противоположно мнение.
    Приветствам решението ти. Ако си чел това, което съм писала ще разбереш и аз като теб реших да изпробвам нещо ново. За съжаление ще си ползвам панелите пролет и есен. Кажи каква е марката на твоите уреди, за да ги погледна от любопитство. Може пък при теб наистина всичко да е ОК. И най-вече да не изпадаш в ужас, когато дойде сметката за тока.
    estqwerty одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

mitko20050,ще се радвам да потвърдиш задоволството си тук примерно февруари месец.Не ми се смятат топлозатубите на помещението ти,не си струва:rolleyes:.
    estqwerty и диди харесват това.

5. Тук е от
    Jul 2012

Диди, аз изчетох много информация и мнения по всякакви форуми каквито открих включително и много руски, защото само този език владея добре. Твоите коментари съм ги чел с особено внимание, защото веднага прави впечатление че си лично заинтерисувана и искаш да споделиш, да дадеш и да получиш съвети. Тук виждам че има всякакви хора и защитници на всякакво отопление в което те вече са инвестирали много пари, и скрити рекламни агенти, и сухи математици-теоретици, и зевзеци, и техничари и технически инвалиди и т.н.Та твоите изчисления и наблюдения по-скоро ме окуражиха отколкото да ме откажат, но наистина прави впечатление че при описаната от теб солидна изолация не постигаш прилични резултати. Не съм привърженик на сметките цифрите и таблиците от рода на най-евтино и най-скъпо отопление, защото там IR отоплението се уеднаквява с отопление на ток без да се прави разлика че едно е да затопляш въздух а друго самите предмети. Понеже съм стигал студени зимни месеци до 600 лева ток (много хора сме и много ел. уреди има) не мисля че ще изпадна в ужас, защото смятам че сметките ще намалеят. Тия дни ще пенсионирам още един ел. уред 2000 ватов и ще сложа едно 1000 вата инфрачрвено тяло в друга стая но с южно изложение и от там смятам ще дойдат още икономии.
    диди одобрява това.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ок. имам питане. и към вярващите и към не чак токова.

след като ир НЕ затопля въздуха как работи термостата?
    предполагам не ползвате вградените в уредите си термостати а външни точни подобни. защото няма как нещо което е до дори малко нагрята повърхност да мери точно.

митоко20050 : пожелавам да не стигаш отново големите сметки, но сега е ясно защо си доволен. пожелавам и на всички останали да могат да не се притесняват ако стигнат подобни месечни сметки. наздраве.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

mitko20050,ето ти една идея:
    Махаш всички железни предмети от стаята и разполагаш в ъглите 4 магнетрона от микровълнови печки.По този начин не само няма да отопляваш въздуха и предметите в стаята,а ще грееш само себе си и то отвътре.Така магнетроните ще работят само 5 минути на час,а ако ги нагласиш на 15 или 20 минути можеш да придобиеш хрупкава коричка.Чест и почитания!
    Shmi одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2012

И от мен наздраве на зевзеците!

- - - - - - - - - -

Термостота не е ли предмет? Но както и да е, въздухът се затопля от награтите предмети равномерно из цялата стая. Има из нета инфрачервени снимки на разпределението на топлината при различни отопления и аз също не вярвах докато не се изръсих за да си го докажа от собствен опит. Между другото тази година направих много хубаво вино и май от там идва топлината но много гори - по литър на час и хич не излиза евтино.

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Ха-ха........Доста се зачудих на детаилното описание страница по назад как "дефектирали"последователно уреди на Димплекс и Делонги......Едни от най реномираните производители на отоплителни тела......Пък сетне се появило руското инфрачервено чудо!...Времето позастудя и почват миналогодишните истории!Верно ,с времето все по малко хора се вързват на тия моабети за "безплатното "отопление,за технологичните чудесии и т.н....,ама все още има и наивници!........

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

На капсулованите панели(като този руският)изгори ли им нагревателят и стават само за скрап.Производството и марката нямат значение.Аз имам такава тефлонова плоча(печа си на нея цял шаран и цели риби предварително осолени(облизваща се иконка-защото няма такава за съжаление) и нагревателят(реотанът) изгоря на едно място.Добре че нагревателят не беше капсулован в самият корпус- имаше нещо като "легло" в което лягаше, но можеше да се подменя.Смениха ми го и досега нямам проблеми.
    Продавачката в магазина където направих рекламация ми каза, че при капсулованите няма как да го сменят, но за мой късмет моят не е капсулован.
    Този пост е редактиран от justify; 29-10-13 в 11:51.

12. Тук е от
    Jul 2012

Аз затова съм ги купувал, защото са от раномирани фирми бе Словакчо! И сега ако трябва да избирам между маслени радиатори пак ще избера делонги, но такова отопление вече съм го изключил като неефективно. Що се отнася до руското "чудо" то си ме топли доста прилично. Инфрачервеното отопление в момента е много благоприятна почва за мошенници и спекуланти и много хора търсещи алтарнативно отопление ще им влаезнат капаните. Вече открих такива некоректни бг фирми които търгуват с китайски въртячки на електомери, но всеки трябва сам да преценява.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от mitko20050 Виж публикацията
    Вече открих такива некоректни бг фирми които търгуват с китайски въртячки на електомери, но всеки трябва сам да преценява.
    Би ли казал, дали моите панели са от тези въртячки, че никъде не намерих къде са произведени, а и бар кода на кашона беше много странен.

P.S. Не ми каза марката на това " чудо". Заинтересувана съм, защото споменаваш мощност 1,5KW, а за моята марка максимума е 1КW. Дават го да топли 22кв.м.
    Този пост е редактиран от диди; 29-10-13 в 21:45.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2012

Предполагам че имаш предвид че този е капсолован, но той е нискотемпературен и терморегулатора не му позволява да постигне и максималната температура от 250 градуса затова им дават гаранция 5 години за разлика светещите реотани от типът печка лъч. Не виждам и трудност да се замени с чука е секача, но едва ле ще се наложи. Имах такава печка за баня с такъв реотан и отзад с1.jpg алуминиев рефлектор. Негравателя се нажежаваше до червено и много кратко живя.
    .

- - - - - - - - - -

1500 вата според производителя го дават за основно отопление на 16 квадрата през зимата и за пролет-есен за 32 квадрата при условие че имаш добра изолацията.
    Бай Ганьо който го продава в БГ веднага е надписал до 22 квадрата за зимата. Да допуснем че руската зима е по студена. Добре. При мен
    квадратите са около 15 но с по-скоро с лоша изолация и северозападно изложение. За съжалание или пък не времето все още е прекалено топло за да се направят окончателни заключения, но след два-три месеца ще съм още тук и няма да лъжа. Май тази руска марка е единствената която се продава и рекламира в бг така че не е трудно да я откриеш. Личните ми убеждения са че разхода на ток ще е някъде по средата между скъп климатик(най-евтино) и духалка, ел. радиатор или конвектор(най-скъпо). За твоята марка инфрахед ще изкажа личното си мнение по-късно, защото искам още малко да я проуча.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Mitko, наистина с интерес очаквам отзивите ти за Infraheat. Както споменах, сменихме 800W-те с 1000W-ви, но не мога да кажа нещо повече в момента, защото температурите са високи и най- вече не съм правила засичания и анализи.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

как ги сменихте ?

от интересна статия е снимката :
    ИК-отопление. ALMAC или 6 лет спустя | Во всем виноват Эйнштейн...
    ей това им харесвам на руснаците - обичат да отварят нещата.
    mitko20050 одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

[как ги сменихте ?]

Върнахме 800 ватовите, а ни изпратиха 1000 ватови.
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 50 ПърваПърва ... 344243444546 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе