Страница 40 от 50 ПърваПърва ... 303839404142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 746
Like Tree64Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    2
    #586

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Стаята - 11,5 кв м, а филиото е около 7 кв м. Мощността му е към 1,4 kw. Включено е през терморегулатор и 6 ключета по едно за всяка пътечка. Даже първоначално бях го включил да се прекъсва нулата от ключетата, а фазата от терморегулатора. Голяма грешка! . В единия случай оставаше с подадена фаза и прекъсната нула. Тогава бръмчеше най-много.Сега и ключетата и терморегулатора са на фазата.А относно ставането, предполагам, че след изправяне на захранването токът ще е същия, мощността ще е същата,отделената топлина ще е същата, но как ще се отрази това на инфрачервеното излъчване? Дали ще е същия ефектът при 50Hz и при постоянно напрежение? Нали все пак идеята е отоплението да е лъчисто. :-)

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #587

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Е, Слънцето да не излъчва на 50Hz

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    42
    #588

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Здравейте на всички, темата ми стана интересна най-вече с това че видях снимки на дисплея на една печка Кампа на потребителя "Конан Варварина" .
    Понеже притежавам абсолютно същата -2 бр. и прочетох при какви външни температури колко му консумира моментно (то се вижда на снимките), направо взех да се чудя дали моите нещо не са в ред.
    Разбира се не прочетох някъде( не съм изчел цялата тема) колко добре му е изолирана стаята и дали е слънчева или северна, голяма, малка.
    Може пък аз нещо да не ги експлоатирам както трябва, или пък изолацията да си казва думата !

  5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #589

    Re: Инфрачервено отопление

    по спомен на конан бяха към 300 вата, да не ровя назад.
    твоите колко са дай малко сметки какви квадрати топлиш? изолация имаш ли?

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    42
    #590

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Ами аз изолация нямам, но съм с южно изложение, има голяма разлика когато слънцето пече в стаите и кагато- не.
    По обед не се налага изобщо да ги включвам.
    На Конан сигурен съм са като моите 2000 вата.
    В зависимост от това каква степен си задал да поддържа -консумацията е различна - на дисплея е като резенчета лимончета .
    Ако е много студено навън всички резенчета са запълнени и консумацията е 2000 вата. Ако си дал да потдържа висока температура - консумацията е също висока,
    Едната стая е 16 кв. ,другата 12 кв, обаче такава снимка като неговата не мога да направя особенно при минус 13 градуса.
    В момента консумацията ми е 800 вата, обаче на степен 3 - на 12 кв. стая което е под комфортната температура, на по-голямата стая е също толкова , но тя е по-топла по принцип.

  7. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    1
    #591

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Здравейте, специално се регистрирах заради темата, много ми хареса случайния въпрос, за пръв път виждам такъв тип въпрос във форум. От доста време съм отворила темата, защото самата аз съм търговец и исках да разбера мнението на хората за този тип отопление, за мен не е срамно, че упражнявам професията си и не виждам смисъл да се крия. Провокира ме да се регистрирам онази снимка, от дамата с единичките, която си личи и за най-непрофесионалното око, че не е истинска, дори си мислех, че е нещо като корица на папка с истински снимки, просто не ми го побира ума, тя наистина ли смяташе, че някой ще се върже... така и не ми стигнаха нервите да изчета всички коментари, но като имам време ще го направя :rolleyes: По темата, този вид отопление е новост не само за клиентите, но и за търговците, точно затова и започнах да чета форуми, за да видя какво мислят хората, обаче се оказа, че всяка тема за инфрачервено отопление изглежда по подобен начин, не само тази. Все пак и аз ще напиша мнението си, въпреки че съм търговец. И освен това, се занимавам с всякакъв вид отопление, и в тази връзка преди 15-тина години, когато вкарахме в магазина първата печка с водна риза, реакциите бяха подобни... Така е с новите неща..
    Изводите, които мога да направя най-общо и според това кое интересува хората са:
    Инфрачервените панели могат да бъдат сравнени с климатик от висок клас, т.е. горе-долу на една цена са и ще са икономични. Всеки е свободен да реши за себе си. Недостатъците на климатика са ясни, шум, течение, вдигане на прах, аз лично на климатик не мога да спя, защото сутрин ме боли гърлото.. Недостатъците на инфрачервените панели - подходящи са изключително и само за добре изолирани помещения, т.е. заложените квадратури по сайтовете са изчислени за термостабилни помещения, външна, за предпочитане и вътрешна изолация, хубава дограма, термостабилност на под/таван, изложение, всичко това се взима под внимание. Ние поне не продаваме панелите на всяка цена и за помещения, които не са добре изолирани предлагаме друго отопление, конвективно или комбинирано, с фолиата също имаме опит, но ме мързи да пиша и за тях сега. Имах едно инато семейство, което много държеше да си купи панел, въпреки че изолацията им на практика липсваше, продадох им, и се наложи след месец да ми го върнат, защото не им топлеше. Така че за икономията те са си икономични, няма как да харчат повече, въпросът е ще топлят ли, и за това има определени условия, не става някаква магия, бум! сложихме панел, сметките са наполовина.. Другият важен момент, навън температурата е под нулата, имаме термостабилно помещение, което обаче не е обитавано до този момент, т.е. стените са студени, пускаме панела, оставяме термометъра в стаята, температурата не мърда два дни. Това се получава, защото панелът топли стените, пода, тавана, повърхностите, чак когато температурата на стените надвиши тази на въздуха, започва топлоотдаване и към въздуха. Разбира се, ако сме близо до панела ще усетим топлината веднага. Но в случая търсеният ефект не е зоново отопление, така че имам и такива клиенти, които звънят притеснени на втория ден след експеримента с термометъра, но след няколко дни нещата си идват на мястото. За себе си го сравнявам с планинска вила, където като запалим камината, помещенията се стоплят на втория-третия ден. Моят съвет е ако човек се топли с панел, да го включи по някое време есента преди стените да са изстинали, да му нагласи терморегулатора на желаната температура и да го изключи на пролет. И пак се получава много добра икономия в сравнение с другите ел.отопления (разбира се имаме изолация). Иначе има и друг тип инфрачервени печици, които са на много ниски цени, само че там киловатите са си като при конвекторите, т.е. топлим се с тях просто, защото предпочитаме типа греене, разходът в края на месеца е същия. далеч не изчерпвам темата, но по това време на денонощието, не ми се пише. Но това, което съм твърдо решена да направя като се постопли времето е да изготвя една анкета и да я разпратя на всички клиенти, които са закупили такива панели и да публикувам резултатите на сайта си. Разбира се, винаги може да излезе, че съм си писала отговорите сама, но ще го направя, дори и само за себе си, за да съм наясно с мнението на хората, което така и не разбрах тук. Лека нощ от мен!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    257
    #592

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Цитат Първоначално публикувано от PestimEnergia Виж публикацията
    Лека нощ от мен!
    А сеща ли се някой при такава зверска изолация как ще работи климатик и какъв ще е според кв/м. А разхода на ел. енергия колко ще е. Пак се почна с рекламите.

  10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #593

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Цитат Първоначално публикувано от vankoto Виж публикацията
    А сеща ли се някой при такава зверска изолация как ще работи климатик и какъв ще е според кв/м. А разхода на ел. енергия колко ще е. Пак се почна с рекламите.
    Сещаме се, сещаме се.... ама се сещам и друго... ако не беше заради пустата икономия, климатика щеше да е последното нещо с което щях да се отоплявам. По комфорт и усещане за топлина климатика е на ПОСЛЕДНО място!

    ...освен това темата не е за климатици, за тях си има друг раздел.

  11. Novice
    Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    пловдив
    Мнения
    2
    #594

    Отговор: Инфрачервено отопление

    здравейте!От есента на 2011 ползвам отопление с инфрачервени панелни радиатори.Преди това ,в помещението работеше маслен радиатор 2500 вата и топлеше недостатъчно.В началото,понеже не бях уверен дали ще е достатъчно ефективно,поставих 1 инфрачервен х 900w,и за поддръжка 600w пясъчен панел.При жестоките студове миналата зима,поддържах 22С без проблем в хол 19м2 ,без изолация,с пвц дограма.Тази есен махнах пясъчния и закачих 1000w инфрачервен.Усещането е за "мека" топлина-наистина много приятно.
    estqwerty одобрява това.

  12. Novice
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    1
    #595

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Здравейте!


    Аз също ползвам Инфрачервен нагревател за 188лева , работи на три степени 900/2000/2900 и съм ултра доволна. Първо от сметките/ ако не ги надписват щяха да са още по перфектни/. Жилището ми е ново строителство без ТЕЦ/ на строителя не му стигнаха парите за Абонатна/ но преди това съм живяла в жилище с ТЕЦ и плащах като луда и ТЕЦ и Ток.
    В това жилище живея от две години, едната зима се топлихме с маслени радиатори а втората с конвертори, но плащахме прекалено много и не беше задоволително отоплението. Отклоних се !!!
    Тази година с Инфрата се родихме много топло и уютно и сметките са ОК! .
    Но най важното детето няма сополи!!!В момента е 4,5 г. , като беше на около годинка се почна водичка от носа и така целогодишно, сдобихме се с диагноза АТ дерматит и Алергичен ринит, и така обиколих един камион лекари/ УНГ - Алерголози-Хомеопати и .т.н. / и НИЩО!
    За мен това е най важно, че цяла зема сме без водичка от нослето , е веднъж за сезона изкарахме грипче за 4-5 дни но лекичко, малко температура, кашлица и сополче/ но не вода а истинско/ и така.


    На майка ми и подарих за Коледа и се пече като на плаж, тя пък костите и ставите си нагрявала.

  13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #596

    Отговор: Инфрачервено отопление

    да събудим малко тази хубава тема.
    все пак зимата идва

    какво мислите за радиаторчетата на промоциите в бриколажа? не пише марка но изглеждат интересно. някакви копия на нориат? те имат такъв сушилник за баня но на цени много нагоре. ако може някой да обърне внимание каква марка са ще съм благодарен.

    Лъчисто отопле&#10.jpgЛъчисто отопле&#10.png

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #597

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Цената е повече от интересна,тука в словашките Бриколажи не съм виждал подобни!Каква ще да е марка!?....Ами най вероятно -китайско морско параходство!...!Иначе с точно такъв дизайн французите имат производства ,напълно,ама напълно еднакви влизащи в БГ като Аирлек,Ноирот,Аплимо,че май и Атлантик,нищо,че не са от Мюлер груп!За съжаление на нашия пазар ги няма Глен Димплекс,/изключвам няколкото неща предлагани от НОВИЗ/както и по пълна гама уреди за отопление на АЕГ......В Чехия гледах едни радиатори на Димплекс,-Кадиз или Кариз,нещо такова.....Ама пипнати от всякъде,но....от 350 евро,че и нагоре!......

    - - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от slovaka; 29-09-13 в 18:25.

  16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    3,261
    #598

    Отговор: Инфрачервено отопление

    за тези ли говориш? : Quantum Energy System
    това е вече интересно гори каквото и да му закачиш.

    Creda — Brands — Glen Dimplex

    гледам тази година е модерно да се правят уредите акумулиращи... но колко топло ще събере 10 15 килограма материал събран в едно радиаторче.

  17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    872
    #599

    Отговор: Инфрачервено отопление

    да,и още чудесии,дето в БГ никой не ги предлага,а ни "плицукат"с разни алпийски и швейцарски картинки!Дето със 300вата амен,амен ще стоплиш 300квадрата!....Абе ,има уреди,то само като ги видиш как са изпипани......

  18. Novice
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    7
    #600

    Отговор: Инфрачервено отопление

    Здравейте и от мен! Ще помоля за съвет какъв отоплителен уред да си закупим.Имам силни колебания между сравнително хубав климатик и между инфрачервен панел /INFRAHEAT/. Помещението което ще се отоплява е с размери 5,30м.-3,50м. т.е.около 19-20 кв.м.Има вътрешна изолация на тавана и на външнита стена ПВЦ дограма. Много съм заинтригувана от лъчистото отопление, изчетох много информация по въпроса включително и тук, за което благодаря, но все още не мога да взема решение. Все пак въпросът е дали е достатъчно ефективно. Принципът им на действие е ясен, но тъй като нямам познати, които да кажат своите "за" и "против" се колебая. Моля ако имате личен опит да го споделите тук!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 50 ПърваПърва ... 303839404142 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 21:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 20:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 17:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 12:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 13:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе