Спалнята наистина е хубава. Но тази картина, ако наистина е тя, изглежда прекалено кичозно. Такова нещо никога не бих си сложил в къщи. На тази спалня, според мен, би подхождал черен или бял радиатор, а не такава шариния. Но всеки си има вкус.
Спалнята наистина е хубава. Но тази картина, ако наистина е тя, изглежда прекалено кичозно. Такова нещо никога не бих си сложил в къщи. На тази спалня, според мен, би подхождал черен или бял радиатор, а не такава шариния. Но всеки си има вкус.
Това са имали в офиса...това е показал/а...Първоначално публикувано от AntonBM
Защо си мисля,че мястото на този уред/картина не е точно там.Как ли ще се чувстваш сутрин,ако цяла вечер това нещо работи до глявата ти.
1011 Не им се връзвай на тези, аз с интерес ще изчакам сметките за отопление.Интересно ми е.
П.П. Макар, че това на снимката не e MDF, а би трябвало да е бял плат в който е облечена дървената/ПДЧ/МДФ рамка на леглото и стената зад инфраред панела също.Това е единственото логично обяснения защо ако е снимано със светкавица и това е бяло боядисан MDF няма никакъв отблясък.То и шевовете по плата на таблата на леглото си личат де... и ръбовете на спалнята са доста заоблени.Ако е снимано със светкавица, защо никъде на снимката няма осветяване от нея???
Отгоре на всичко цвета на стената на спалнята съвпада като тоналност на 100% с този на плата на спалнята...???
Въпреки всичко ще ми е интересно да разбера сметките.
офффффф топ.
то като поживееш малко на черно бяло после ти трябва почивка. аз издържах година - сега се чудя как да пребоядисам.
понеже с девойката така и не се разбрахме за цветове и всичко е черно бяло - венге и бял латекс - па и йофтино излезе
сега ще си рамкирам карта на барселонското метро за хола - от всички цветове има. трябва да има нещо да пълни окото.
като се знам аз колко съм крив може десет-единайс само за това може да се е преборила...
Често имам работа с компютърни визуализации. Не ги правя аз, а колеги, които се занимават с дизайн. Лесно с прави разлика между реална снимка и компютърна графика, ако си виждал достатъчно такива. По-долу съм сложил 2 компютърни визуализации. Пробвах се да сложа още, но има ограничение в размера на 1 съобщение до 1024kB. Подчертавам това не са реални снимки, въпреки че за някой може да изглеждат като такива.
П.П. Предполагам, че 1011 не прави разлика между снимка и графика и за това ни е пуснала тази нескопосана лъжа. Мечтае си момичето за такава спалня... След тази „снимка” аз се съмнявам, че тя наистина си е купила тези IR-картини и ще бъда скептичен, когато тя ни покаже сметките си. Който е лъгал веднъж, как да му вярваш?
AntonBM, в тази тема ти се запозна непосредствено с компютърната еквилибристика, както и аз м/у другото . Следях темата с някаква цел, но загубих интерес тотално.Първоначално публикувано от AntonBM
Ако искаш да се срещнеш и с майсторите на словесната еквилибристика, препоръчвам ти горещо раздела за климатици във форума, ако не си го преглеждал. Очарователно преживяване, уверявам те!
Много жалко за развитието на тази тема. Аз също я следях с интерес, но останах малко разочарован от поведението и мненията на някои колеги тук ... Това, което аз мога да кажа е, че наистина ходих два пъти да гледам китайските панели и останах много доволен. Но - не съм си купил все още и не мога да дам конкретни впечатления, въпреки че силно съм заинтригуван. Остават още някои неуточнени въпроси и затова засега си оставам на отоплението с климатици - вече близо 8г. Надявам се най-сетне някой тук да сподели конкретни и реални впечатления от тези панели. Ще продължа да следя темата.
Ако може да дефинираш,какво за теб означава- конкретни и реални впечатленияПървоначално публикувано от b.shterev
Впечатления от ползватели на тези уреди, а не от някои търговци целящи повече продажби. Вече се разбра за поне двама от тук пишещите, че дават невярна информация. Интересуват ме панелите, а не конвекторите. Нека се даде реална информация за тези панели, начина им на работа, консумацията и др., а не да се предлагат рекламни материали. Лесно е за разбиране.
Ако няма хора, които да използват тези панели за отопление, за да дадат мнението си за тях, то тогава защо изобщо в тази тема продължават да се пишат измислици от разни търговци.
Аз очаквах някой да коментира това http://www.glassradiators.co.uk/?page_id=104 - разгледайте всички продукти, ама цените са от 1000 и нагоре
b.shterev,хайде сега да определиш кои точно са конвекторите(марки) и кои IR(марки).
Моята Campa от кои точно е?
Ако реша,че искам да се занимавам с глупости и измеря каква точно е консумацията на Campa-та...това с какво ще ти помогне на теб...да речем примерно,че при мен даде разход 400Втч,ти хукваш веднага към магазина ли...
Не естествено. Повече ме вълнува как примерно навън е -10 градуса, прибирам се у нас и в спалнята ми е 14-15 градуса без отопление и пускам панела от 600W. ( толкова препоръчват в почти всички сайтове ) и след малко е вече топло. За колко време става това, мога ли веднага да си легна и да ми е топло, или е нужно да работи преди това поне 2 часа. Има ли някакво вредно влияние и някои др. въпроси.
И мисля си, че твоят уред не е точно панел. Знам ли и аз, на сайта им пише лъчисто отопление, а вида им е като на стенен конвектор. Панела няма решетки или отвори по него, както е при конвектора, а само е като една плоскост. Вероятно има някаква разлика, ама каква е тя ... нали затова е тази тема, за да се разберат тези малки подробности.
Става дума за спалня 12 кв.м. с външна изолация 5 см. стиропор, изолация на тавана 5 см. вата и гипсокартон, PVC дограма и с изложение изток-юг на първи висок етаж. Под мен има склад, който не се отоплява. При направените запитвания с модели на Campa са ми нужни 1.5KW., а при отопление с панелите само 600W. На кое да вярвам не знам, и затова следя тази тема, но определено някои колеги попрекалиха с рекламите.
Не знаех, че темата ще се насочи към рекламиране на електрически уреди. В началото започна като общо обсъждане на IR-отоплението. В тази връзка ми стана интересна. Аз съм фен на IR отоплението, но само при определени условия. Ползвам му предимствата, но главният критерий винаги е първо цената на 1 kWh топлина, и после комфорта. За някой милионер това може и да не е от значение, но в повечето случай хората се интересуват от това какви сметки ще плащат в края на месеца. В тази тема започнаха да рекламират електрически IR-уреди с изключително високи цени! Те са неоправдано скъпи и според мен не си заслужават парите, понеже с по-евтини пак електрически IR-уреди или радиатори, които също излъчват IR може да се постигне същият ефект. 32 листа тема, до сега не бях следил. Как издържах и аз не знам? Мисля да спирам и да оставя хората да четат и сами да преценят на кого да вярват.
Мисля, че Niki456 и 1011 са търговци, заинтересувани от продажбата на тези уреди. И двамата за съжаление или не са на ясно с енергийните преобразувания на електрическата в топлинна енергия или са на ясно, но въпреки това гледат да си продадат стоката с цената на неясни реклами и откровени лъжи.
b.shterev, спри да вярваш на всички реклами, които видиш. Започни да мислиш. Как един производител ще ти каже, че за една стая ти трябват 600W, а друг 1500W и 2-та казват, че уредите им работят при КПД близко до 100% т.е. електрическата енергия директно се превръща в топлинна и ще имаш един и същ ефект? Не разбирате ли, че магии няма, нито пък някакви „странни логики”, както пише 1011!
Мислете бе хора! Или поне четете...
Жалко за темата.
За лешоядите съм писал в други теми...те разчитат на това,че много от питащите тук очакват някой друг да мисли вместо тях...
Според теб принципа на работа на тези уреди от кое се обуславя...картината и решетката ли...променя ли се той от наличието или отсъствието на някой от тях...
Повярвах, защото на място два пъти ми демонстрираха панел 800W., който топли магазин от поне 25-30кв.м. Вътре бе доста приятно топло и усещането много ми допадна. Но дотам - нататък доста неизвестни. Ако панел от 600W. ми е достатъчен за спалнята, пак ще ми е полезен, тъй като на инверторния ми климатик номиналната консумация му е 900W., но трябва да работи зимата без да се спира, за да е ефективен. А за шума и усещането за полъх не коментирам. Та, ако панел 600W. ми е достатъчен, защо да се мъча с климатика. Дори и панела да работи цялата нощ без да спира, пак ще избера него. Та затова са тези въпроси тук.
Между другото пропусна да споменеш и armanio - и той ( тя ) се оказа търговец.
KonanVarvarina - както казах по-горе все още има някои неизвестни. С риск да стана малко за смях реших да попитам тук. Наличието на решетка или отвори ме навежда на мисълта, че е на принципа на конвектор. Загрява въздуха - принципа го знае всеки. Докато при панелите имаме първо нагрята повърхност, а оттам и въздуха. Едно е да ти е топло на цялото тяло и да си легнеш на загрято легло, друго е да ти е задушно от топлия въздух излизащ примерно от климатика или конвектора, но пък да ти е студено долу на краката или като си легнал в леглото.
Според вас при отоплението с конвектор или с панел разлика няма. Аз така го разбрах поне досега. Нека си консумира толкова, колкото и отдава, по-важен е комфорта. Не напразно два пъти писах предните дни, че за спалня е добър вариант, но за по-големи помещения не мисля, че ще е изгодно. Но ако спалнята ми я затопля часове наред, както е с конвектора, то тогава наистина и тези панели не са подходящи.