Страница 41 от 50 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 746
Like Tree65Одобрявам

Инфрачервено отопление

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Инфрачервено отопление

Цитат Първоначално публикувано от kras4i56 Виж публикацията
    Здравейте и от мен! Ще помоля за съвет какъв отоплителен уред да си закупим.Имам силни колебания между сравнително хубав климатик и между инфрачервен панел /INFRAHEAT/............
    Аз имам такъв панел - картина на стената, само че е друга марка но това едва ли е от значение. Някъде беше писано, ефекта от панела е също като слабо слънчево греене през прозореца ти, представи си го точно по този начин. Също когато обърнеш дланта си към слънцето греещо през прозореца ти и усещаш как слънцето я затопля, и за да е по Яко трябва панела да е много мощен. Панела загрява слабо подобно на слънцето околните предмети и така затопля стаята, а най вече усещането е когато лъчите попадат върху тялото, все едно през зимата въпреки че е студено грее ли те слънцето е друго. Ако ще разчиташ само на такъв панел трябва да е поне над 1500 W. При тия неща икономичност няма, технологията им е различна, без движение на въздуха. За икономичност се ориентирай към климатик. Аз имам и двете, панела го ползвам само когато не е много студено и предимно през нощта за да не ми се върти въздуха. Но и моят е слаб към 340 W мисля беше.
    Този пост е редактиран от blekota; 20-10-13 в 10:52.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2013

Много благодаря за бързият отговор.Много ми помогна за да взема правилно решение.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Много добре го е казал колегата,и аз се въртя по въпроса за отоплението,като за две от помещенията въпроса е решен,климатици...За кухнята и банята много се колебаех,но от всичко,което изчетох тук,стигнах дори до извода,че и т.н. електронни термостати,де факто няма да доведат до икономия,или поне не и в моя случай!Пускам в кухнята сутрин конвектора за час-час и половина,да си изпием кафето...Каква икономия да чакам от супер прецизния термостат?Определено това е добре,но ако уредите ти са включени нон стоп,иначе....2кв.си е два киловата...Както и да се върти и да се сучи!Тъй,че купувай хубав климатик и не си играй с тия картини,панели с технологии от НАСА,и от не знам къде си!

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Здравейте,
    Искам да споделя своето разочарование от панелите Infraheat. След много четене във форумите и в сайтовете на фирмите, предлагащи такъв вид отоплителни уреди в края на месец август си купихме 2 панела за две стаи. Едната е около 14 кв.м., северно изложение, 1 етаж, външна и вътрешна изолация, 5 камерно ПВЦ, гарничещо с остъклена с алуминиева дограма тераса, изолиран под с фибран 5 см и ламинат, таван боядисан с Термошилд. Другата стая е по 12 кв.м. също изолирана. Включихме панелите в края на септември, когато външната температура беше около 20 градуса, за да не изстиват стаите.
    В началото на октомври, когато температурата падна до 5 градуса, реших да засека колко "икономични" са панелите. ИЗВОД : За да се поддържат 20 градуса в стаята, при външна мин.5 и мах.11 градуса панелът работи 20 часа. При същата вътрешна температура и навън +15, работи 12,5 часа.
    Сами си правете сметка. За мен това е голяма измама, в смисъл че инвестицията не е никак евтина, а се оказва, че можеш да се топлиш единствено пролет и есен, при това няма икономия на електроенергия.
    estqwerty, Shmi, Kasap и 1 други харесват това.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Простичката истина - 2 киловата топлят като ...2 киловата,просто до истината се е стигнало по гадния път!С пари и то не малко!Ами да четат тия дето още не са ужилени,аз за това дори и от тия свръх прецизни електронни термостати се отказах,не,че не мога да си позволя да си купя, незнам какъв си лъчист радиатор със закалено стъкло като за космическа совалка......Четох и мислех,не ,че се имам за толкова умен!.....Ама го измислих!Внимавайте,търговците са хитри,а народа..беден и търси под вола теле!

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

бях проучил и аз.
    могат да ти ги брандират както искаш.
    цените са за края на 2011-та тогава ги продаваха на стройко на +100% , то май и сега е така. мисля че имената на моделите не са променяни
    долу са стъклените
    панелите са внесени в еу , няма мита, доставка до 3 дни.
    минимум 30 бройки трябваше да се поръчат.
    ако някой иска ще му дам контакти.

http://infrapowerpanels.com/

infrared glass.png

8.  

9. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от диди Виж публикацията
    ...................................... За мен това е голяма измама, в смисъл че инвестицията не е никак евтина, а се оказва, че можеш да се топлиш единствено пролет и есен, при това няма икономия на електроенергия.
    При тия неща няма икономия, няма от къде да дойде, само технологията е различна. Струва ти толкова колкото ако включиш духалка или радиатор. Икономия само при климатика. Гори ти тока за да движи фреона, не за да топли. А това че фреона може да топли е друг коментар. Фреона също може и да охлажда, зависи кой бутон си цъкнал.
    диди одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от blekota Виж публикацията
    При тия неща няма икономия, няма от къде да дойде, само технологията е различна. Струва ти толкова колкото ако включиш духалка или радиатор.
    В това се убедих! А също и че при минус 10, за да ти е топло трябва да си купиш по 2-3 панела в стая.
    Писах толкова подробно, защото е ясно, че съм се набутала яко, но идеята ми беше да опиша с цифри и факти картинката. За жалост, преди да си купя панелите, четях по форумите колко доволни потребители има и как сметките им са паднали драстично. Но никой и никъде не спомена градуси, разход и платена сума.

11. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Абе и аз четох, и аз така, и ако твоя панел е 300 лева моя е 1000. И не мога да кажа че не го ползвам и че не върши работа, топли като за 300-та вата които гори, но съм му намерил цаката, ползвам само нощем защото ни е над главите над спалнята. Определено за това му слагам плюс, нощем не ми се включва климата и нямам въздуховъртеж а пък ми е комфортно и топло, и дори и да се отвия панела ми топли ръцете или каквото ми е над завивката. От както съм го сложил не сме изстивали през нощта, даже често ако температурите са по високи ни е топло.
    диди одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от blekota Виж публикацията
    .... а пък ми е комфортно и топло, и дори и да се отвия панела ми топли ръцете или каквото ми е над завивката. От както съм го сложил не сме изстивали през нощта, даже често ако температурите са по високи ни е топло.
    Факт е, че топлината е различна. По този въпрос спор няма. Бих характеризирала топлината по този начин : мека и ненатрапчива. Но за жалост до тук. И най- голямата ми мъка е, че ще търсим ново решение за отопление.

13. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

И най- голямата ми мъка е, че ще търсим ново решение за отопление.
    Климатик

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Факт е, че топлината е различна. По този въпрос спор няма. Бих характеризирала топлината по този начин : мека и ненатрапчива. Но за жалост до тук. И най- голямата ми мъка е, че ще търсим ново решение за отопление.
    За тези панели препоръчват да се дърржат на 3 градуса под температурата на която сте държали другите си отоплители (печки)
    Защото те загряват облъчваните тела а не въздуха. Мой познат има къща отоплена с такива Infraheat и изкара 2 зими без да изпищи от кой знае колко високи сметки за ток. За мен при тази цена има по-добри варианти. Преди се отопляваше на духалки и сега плаща реално по-малко, Панелите имат доста по прецизен терморегулатор а и ги държи на по ниски градуси.

Забелязвам някаква зависимост от типа на отопление към градусите на комфорт.
    Хората с инфрачервено отопление го ползват на 17-18 градуса.
    Хората с радиатори -18-21
    Хората с климатици -23-26

Явно лъчението се отразява на кофморта и субективното усещане за топло.

Предлагам да опитате как ще се чувствате на 18 настроени на термостата. Освен това е добре да помислите как са разположени панелите и термостата (дали го греят изобщо или разчита на въздуха) Вижте там какво съветва производителя за взаимното положение на двете. Мисля че най-добре беше да са разположени на тавана панелите, но всичко зависи от размера и формата на стаята. Колко часа работи панела разбира се зависи от мощността му. Как го измерихте това 20ч работа от 24ч? Но наистина ако сега работи по 24ч. зимните месеци няма да смогва на топлозагубите.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013

Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    За тези панели препоръчват да се дърржат на 3 градуса под температурата на която сте държали другите си отоплители (печки)
    Защото те загряват облъчваните тела а не въздуха. Мой познат има къща отоплена с такива Infraheat и изкара 2 зими без да изпищи от кой знае колко високи сметки за ток. За мен при тази цена има по-добри варианти. Преди се отопляваше на духалки и сега плаща реално по-малко, Панелите имат доста по прецизен терморегулатор а и ги държи на по ниски градуси.

Забелязвам някаква зависимост от типа на отопление към градусите на комфорт.
    Хората с инфрачервено отопление го ползват на 17-18 градуса.
    Хората с радиатори -18-21
    Хората с климатици -23-26

Явно лъчението се отразява на кофморта и субективното усещане за топло.

Предлагам да опитате как ще се чувствате на 18 настроени на термостата. Освен това е добре да помислите как са разположени панелите и термостата (дали го греят изобщо или разчита на въздуха) Вижте там какво съветва производителя за взаимното положение на двете. Мисля че най-добре беше да са разположени на тавана панелите, но всичко зависи от размера и формата на стаята. Колко часа работи панела разбира се зависи от мощността му. Как го измерихте това 20ч работа от 24ч? Но наистина ако сега работи по 24ч. зимните месеци няма да смогва на топлозагубите.
    Аз това и казах, температурата която термостата показва е с 2-3 градуса по-висока от температурата в стаята измерена с живачен термометър. Така, че настроен на 18 градуса панелът почти няма да се включва, усещането ще е като за 17,3 градуса, а температурата на въздуха ще е 15-16 градуса. Относно производителя... дори не знам кой е. Нито на опаковката е споменат, нито в книжката за инструкции. Знам, че панелите са патентовани в Германия, а производството им е в Австрия, но коя кочно фирма ги произвежда е мистерия. 20 ч. работа на панела при мин и макс температури, които съм посочила са установени след много,много засичания на електромер и последователно включване и измерване на всичко, що харчи ток. В подкрепа на това, влючихме уред, представлявящ индивидуален електромер към единия панел за 24ч. При външна температура +15 (в 23,00 ч.), температура в стаята +20, термостат насторен на 23 градуса (поддържа 20 в стаята), обща консумация за 24ч. 10KW или 12,5ч. Това е! Много бих се радвала, ако и вашите приятели, които 2 години се топлят с този вид отопление, се включат.
    estqwerty одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

Здравейте.Гледам в технополис има ИЧ печки марка Хелиоса, незнам някой дали ги е виждал.Накарах продавачката да пусне една такава и направо ме опече, много сериозно стопли, обаче цената страшна.Въпроса ми е дали някой знае къде се продават такива нагреватели, понеже имам условията да си направя тялото.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

При външна температура +15 (в 23,00 ч.), температура в стаята +20, термостат насторен на 23 градуса (поддържа 20 в стаята), обща консумация за 24ч. 10KW или 12,5ч. Това е! Много бих се радвала, ако и вашите приятели, които 2 години се топлят с този вид отопление, се включат.

За съжаление моите приятели не се ровят по форумите и в момента дори на са в БГ за да ги разпитам за актуални суми/квадратури и киловати) Поправка за техните панели - те са на InfraSWISS струваха колосални пари - колкото обикновен климатик за панел.

Но това двата панела са отдали 10КВат/часа за денонощие за 14+12м2 отопляема площ ме притеснява. Можеш ли да дадеш още подробности.
    1. Дата и град в който сте. Да погледна среднодневната темепратура според БАН.
    Да према София и 25.Септ.2013 - средно дневната е 17.3* това спряма 20* вътре дава разлика от дТ2.7*
    При 10КВат/ч изхарчени за денонощие това е 10 000/24 = 416 Вата постоянно натоварване на панелите - за да са работили на над 50% от времето то имате панели от 800Вата. Така ли е ?

Така да се върнем на 416Вата нужни на къщата за да си поддържа температурата при 2.7 градуса разлика. Това значи че харчите 150Вата на градус за цялата къща. Раздели го на отопляемата квадратура (14+12 по спомен 26м2) дава 5Вата на градус за м2. Това число е много голямо - което за мен значи че загубите на къщата са много големи. Нормално при проектиране на отоплителна система се залага 130-195Вата на м2 (50-75Вата на м3) и това е максимална стойност която е достатъчно преоразмерена за да може отоплението да държи температура при -20 отвън 20 вътре което е разлика от 40 градуса - при теб сметката показва че къщата има нужда от 200Вата/м2 постоянно при -20 отвън и 20 вътре. От това следват две заключения

1. Тези панели са малки. Преди да се подходи към грубо увеличаване на отоплителните тела е по-важно да се реши втория въпрос
    2. Къщата излиза с прекалено големи топлозагуби. Защо е така мога само да гадая - Според описанието външна вътрешна изолация ПВЦ дограма. не виждам причина за подобни огромни загуби. Имай предвид че за подобно изолирано жилище стойностите трябва да са под или около 130-те вата цитирани по-горе. Реално за да се сметне ми трябват изложения площи на стени прозорци структира на стени подове тавани по слоеве и дебелини и би могло да се сметне конкретно за този апартамент/къща колко са теоретичните загуби.

Възможно е и измерването да не е точно защото самите стени/под/таван имат акумулиращ ефект. Примерно са били преохладени от предходните дни въпреки високите външна и вътрешна температура за деня. Трябва по-дълго измерване да речем месец. Тези 10Кват/часа реално са под 2лв. опитайте как ще е засичането за седмица.
    Този пост е редактиран от orlincho; 23-10-13 в 15:58.
    диди одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 50 ПърваПърва ... 313940414243 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 22:54
  2. Отговори: 3
    Последно: 13-08-12, 21:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 13-08-12, 18:31
  4. Съвет при избор на инфрачервено отопление
    От niki456 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 0
    Последно: 18-07-11, 13:43
  5. Инфрачервено лъчисто отопление
    От audibs във форум Електрическо отопление
    Отговори: 17
    Последно: 24-02-09, 14:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе