Лъчистата топлина ми е много неприятна като усещане. Напълно ги изключвам![]()
Лъчистата топлина ми е много неприятна като усещане. Напълно ги изключвам![]()
Тук съм дал няколко мнения и препоръки относно конвектори на база личен опит:
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%BB%D0%B8.html
Здравейте,
моля за съвет относно избор на конвектор, който ще се ползва главно вечер в спалня около 13-14 кв.м. (тухлен, вътрешен, дървена дограма).
Спрял съм се на няколко моделя:
1.Atlantic ODYSSEE 2000W 189 лв. Atlantic ODYSSEE 2000W - Конвектор - Техника.БГ
2.AIRELEC TACTIC 2000W 229 лв. КОНВ.AIRELEC TACTIC 2000W | Стенни конвектори | Отопление и к
3. Tesy CN 03 250 MIS, 2500 W Стенен електрически конвектор Tesy CN 03 250 MIS, 2500 W, Защитен термостат, Регулируем термостат, Защита от замръзване - eMAG.bg
Цената на последния беше 126 лв., но я промениха и се замислям по-скоро за първите два.
Поздрави![]()
Имал съм Airelec, много топли! От всички изброени, той е най качествения, според мен.
Здравейте! Искам да се обърна към вас със следното запитване: кой от тези два конвектора бихте ми препоръчали - Конвектор TAURUS CLIMA TURBO 2000 или Конвектор ELDOM CF2000? Единият има вентилатор а другият не.
КОНВЕКТОР TAURUS CLIMA TURBO 2000 NEW | Свободностоящи конвекто&
КОНВЕНТОР ELDOM CF2000 | Свободностоящи конвектори |
Таурус е фирма собственост на Бош, така че бих избрал него.
За 60 лв конвектор сигурно само пукотевици ще се слушат.
А в сравнение с ADAX VP 1120 KT ИКОНОМИК-2000W как е AIRELEC TACTIC 2000W? Това предполагам им е ниският клас.
Конвектори ADAX VP 1120 KT Икономик-2000W-за помещение от 15-17 кв.м
Вентилаторът не върши никаква работа. Както и посочените два модела.
Само харчат ток. По същество това са си духалки с крачка. Бързо загряват, но топлина се усеща максимум в радиус 1м.
Освен това не сте написали за какъв обем помещение става дума. Защото за повече от 15кв.м х 2,5м = 38куб.м тези отоплители не стават.
А в случай на големи топлозагуби на помещението, пложението е направо отчайващо.
Явно бюджетът Ви е ограничен и не смея да препоръчам нещо 4-5 пъти по-скъпо.
Airelec Tactic 2000W или Atlantic F117 Design с електронен термостат, например.
Можете да погледнете в този ценови диапазон Arielli http://techmart.bg/Конвектор%20ARIELLI%20CHW-2000
Купих преди 10 дни 2500W модел и ме учуди кадърната изработка за китайска стока. Идва с крачката с колелца и винтове за монтаж, планки за стена и дюбели.
Нагревателят е с Al X образен рaдиатор, две степени на мощност със светещи ключове, електромеханичен термостат. Последният се чува, но доста по-слабо от останалите. Не съм усетил моят конвектор да пука при изстиване и нагряване на корпуса и реотана.
Не мога да кажа колко енергия харчи, защото го ползвам в индустриално помещение. Възможно е да гори повече и във времето до края на отоплителния сезон да покриете разликата до цената на Atlantic или Airelec!
Последните са и с 7 години гаранция от вносителя!
Успех!
Здравейте! Благодаря за отговора. Става въпрос за спалня с квадратура 13-14 кв.м.х 2,30, в която през деня не влиза никой. По принцип в момента сме на квартира, в която не смятаме да прекараме повече от още една зима и не ни се влагат много пари за уред за отопление сега, защото за следващото жилище може да не ни вършат работаКонвекторът на Елдом съм го виждала на живо, работещ на най-ниска степен и си топлеше доста добре, но се чудех дали такъв с вентилатор няма да върши по-добра работа и да стопля по-бързо.
Вентилаторът само бръмчи, харчи ток и прави допълнително течение!
Помещението ще се стопля по-бързо, ако отоплителният уред не се изключва, а се оставя на 3-4 градуса по-ниска температура. Но пък от гледна точка на пожаробезопасност това не само е забранено, но и опасно!
Каква е температурата в спалнята вечерта? 10, 14, 16 или повече градуса? Над 15 е добре, но ако е по-ниска, това означава големи топлозагуби. Оттам и значителни сметки за електричество.
Купете си 2000W истински конвектор - Airelec, Noirot или Atlantic!
Особено за спалня е изключително важна тишината на работа.
За Airelec се предлагат стойки за пода за под 20лв. Мисля, че и за Noirot ще станат. Atlantic искат повече за специални крака 20лв + колелца 9,60.
Винаги ще се наложи някъде и нещо да отоплявате, така, че не се притеснявайте.
Можете да продадете или да подарите конвектора, щом сметнете, че не е нужен вече.
Трета зима ползвам Елдомски 2000 вата с електронен термостат не е ходил нито веднъж в сервиз не вярвайте на глупости. Вижда се температурата на дисплея по къс е от Адакс но за стаи от 10-13 квадрата по дълъг е много.Като изстива има шум но в сравнение с климатика не е нищо и изобщо не пречи.
Здравейте, днес ще купувам конвектор, но не разбрах точно каква е разликата между
https://electron.bg/atlantic-altis-561500-p-306447.html
https://electron.bg/atlantic-f118-de...-p-290777.html
https://electron.bg/atlantic-f117-de...-p-283040.html
по принцип съм загледал първият заради дизайна ( мисля че е и по-нов)
Този пост е редактиран от yoyo1; 24-01-17 в 10:29.
Първия по-скоро е печка, не е чист конвектор.
Този пост е редактиран от yoyo1; 24-01-17 в 11:14.