Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 144
Like Tree44Одобрявам

Избор конвектор до 200 лв - зима 2016

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор конвектор до 200 лв - зима 2016

Само където си ходил, нищо не си видял.....ако си ходил изобщо ?
    Hristo84 одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от antyox Виж публикацията
    Ходих, гледах у познати Адакс греенето му не се различава видимо от Елдома при мен детето си играе около и на радиатора и никога не се е оплаквало от горещина аз също го пипам не е много горещ слагам и дрехи на него от време на време не ми ги пали.Снощи седнах да го следя как работи-настроен на 20 градуса, като падне температурата и покаже 20 включва работи около 1 минута качва на 21 и загася червената лампичка но продължава да отдава след 1 минута показва 22 градуса след още малко 23 после пада на 22, 21 и на 20 пак включва като цикъла е около 5 минути.
    Значи Адакс не съм имал и не знам,имал съм Аирлек,Елдом и Делонги,но и трите като им угасне чевената лампичка отдават остатъчна топлина,но тя е мега нищожна и няма как само с нея да се качи още цял градус,а да не говорим за два.Това което си видял са си показания на вградения термометър на конвектора,и те обикновенно са малко по различни от тези на стайния термометър.Адакса може би има по плътен нагревател ,който по време на работния процес да комулира повече топлина която да изпуска след като се изключи,но пък тогава загряването му и съответно времето за отделяне на топлина ще е по дълго.Нещо като танто за кукуриго.
    В този ред на мисли,съм най доволен от маслен Смядово от Живково време с трансформаторно масло,Ползвам го в момента ,понеже ме мързи да паля парното сутрин.
    Резултат от тази сутрин :
    В 8,30 температура на хола (20 кв/м) 17 градуса,след като парното е изгаснало предишния ден още.
    В 8,30 включване на max и двата реотана (1400 w разход)
    В 9,15 часа достигане на температура от 20 градуса в хола,и намаляне на радиатора на един реотан и 4 степен (550 w разход)
    В 14,30 температура на помещението 20 градуса при изразходени 3,33 kw/h енергия.Радиатиатора е работил ефективно 5 часа и 12 минути.
    Външна температура около нулата (усеща се като -5),леко мразовито.
    Извод - за 6 часа уреда е консумирал 3,33 киловата и е успял да поддържа температурата.
    Хола е без изолация ,с добра дървена дограма,и изцяло вътрешен.Дъбов паркет,първи етаж,отгоре не живее никой и там са най големите загуби.
    За 24 часа разходът ще е около 13-14 киловата.

4. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Значи Адакс не съм имал и не знам,имал съм Аирлек,Елдом и Делонги,но и трите като им угасне чевената лампичка отдават остатъчна топлина,но тя е мега нищожна и няма как само с нея да се качи още цял градус,а да не говорим за два.Това което си видял са си показания на вградения термометър на конвектора,и те обикновенно са малко по различни от тези на стайния термометър.Адакса може би има по плътен нагревател ,който по време на работния процес да комулира повече топлина която да изпуска след като се изключи,но пък тогава загряването му и съответно времето за отделяне на топлина ще е по дълго.Нещо като танто за кукуриго.
    В този ред на мисли,съм най доволен от маслен Смядово от Живково време с трансформаторно масло,Ползвам го в момента ,понеже ме мързи да паля парното сутрин.
    Резултат от тази сутрин :
    В 8,30 температура на хола (20 кв/м) 17 градуса,след като парното е изгаснало предишния ден още.
    В 8,30 включване на max и двата реотана (1400 w разход)
    В 9,15 часа достигане на температура от 20 градуса в хола,и намаляне на радиатора на един реотан и 4 степен (550 w разход)
    В 14,30 температура на помещението 20 градуса при изразходени 3,33 kw/h енергия.Радиатиатора е работил ефективно 5 часа и 12 минути.
    Външна температура около нулата (усеща се като -5),леко мразовито.
    Извод - за 6 часа уреда е консумирал 3,33 киловата и е успял да поддържа температурата.
    Хола е без изолация ,с добра дървена дограма,и изцяло вътрешен.Дъбов паркет,първи етаж,отгоре не живее никой и там са най големите загуби.
    За 24 часа разходът ще е около 13-14 киловата.
    Имал съм Адакс Гламокс 3 години и мога да кажа, че и като изгасне червената лампичка /изключи/, отдаваната топлина е същата като тази когато свети червената лампичка /включен/!
    estqwerty одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Само където си ходил, нищо не си видял.....ако си ходил изобщо ?
    И се чудя как един 2кв. нагревател може да е нискотемпературен и на пипане да е горещ? За какво са му тези киловати като не ги трансформира в топлина и как топли с тази ниска температура?

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Нискотемпературен - по спомени в упътването пишеш около 60 градуса. Имам Adax Glamox 2000W от доста време, но до момента не се е налагало да се топля с него. Един вид - студен резерв. Наистина е доста дълъг, но нагревателя му е прав. Останалите марки са огънати в една равнина на U. различават се само сплавите на ребрата и ъглите на монтажа на нагревателите спрямо хоризонталата. Сегашните Adax са производство на някоя от Прибалтийските войнолюбиви държавици. Все ги бъркам и не мода да напиша точно коя.
    Керемиденочервен смядовски радиатор 2000W/ 1980 набор - температурата му е доста повече от 60. Не съм я мерил, но след 30мин. работа в 90куб. (30кв.) офис с висок таван ме заболява главата. Влагомера показва влажност под 30%. Иначе наистина топли доста, но пука, тежи над 20 килограма, термостатът е неточен, но това е поправимо. На времето имаше и едни сиви Вега 2500W маслени - те перфектно топлеха, но двама души едва го вдигахме.

Блазни ме да пробвам конвектор с акумулиращи елементи. Ама качествените са над 1000, да не напиша към 2000лв.
    hadean одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Аз също се хванах на маркетинговия трик и си помислих, че Адакс използват някаква космическа технология. Под нискотемпературен си представих нещо което гори малко в същото време топли много. После в един момент взех да се замислям що за чудо е. Пипам моя колко е горещ пипам Адакс все топла ламарина.Разбира се не съм им мерил температурата но не се изгорих. За изсушаване на въздуха знам какво е имаше едни кварцови печки с 2 реотана но те работеха без да спират. Та с две думи може би всички съвременни панели са относително нискотемпературни включват за около минута отдават 2-3 и така!

8.  

9. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Блазни ме да пробвам конвектор с акумулиращи елементи. Ама качествените са над 1000, да не напиша към 2000лв.
    http://www.balmax.com/t/%E0%EA%F3%EC...Stiebel+Eltron

10. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Голяма работа сме в България периодично преоткриваме после изхвърляме-маслени, кварцови,акумулиращи, конвекторни и какви ли не други ел.уреди.
    avenger одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    Ама нещо не схващам ? Ако тая печка струваща колкото Нордик ме грее колкото него,а и на цената на Нордика,я вземам веднага.Ама нещо - 8 часа по 5 киловата са 40.За един хол са 1200 киловата на месец или около 160 лева ?!! Не се изплаща никакси...идва тройно ! Кой ли ги купува ?

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Нискотемпературните адакси изобщо не ги вкарват в България.

Тия акумолиращите има някаква идея но са ситни. Колко топло ще се събере в обема. КерамикА пишат. Колко топло ще акумолиращите в половин кубик керамика ? И за колко ще стигне преди да се включи на дневна?
    Този пост е редактиран от estqwerty; 18-02-17 в 14:36.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

Тъкмо се канех да ходя в магазина им и да видя на живо колко нискотемпературни са защото намерих двама познати с Адакси и у двамата греят добре. У нас целия внос май е специално за източна европа!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията

Тия акумолиращите има някаква идея но са ситни. Колко топло ще се събере в обема. КерамикА пишат. Колко топло ще акумолиращите в половин кубик керамика ? И за колко ще стигне преди да се включи на дневна?
    Къв половин кубик,аз като гледам и 1/10 от кубика няма да се вмести в тая корубина.Не знам,за мен засега от масовите електроуреди най ми се вижда добро от към разход и топлоотдаване стария маслен радиатор с трансформаторно масло.Конвекторите които тествах ,след изключване спираха да отдават топлина (някои колеги пък пишат ,че Адаксите продъжавали...),докато масления си топлеше яко и то доста след изключване.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Я пробвай да се стоплиш в стая 20 кв с външни стени с масления.Ама да направиш 23-24 гр,и тогава виж колко ще си доволен от сметката.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Я пробвай да се стоплиш в стая 20 кв с външни стени с масления.Ама да направиш 23-24 гр,и тогава виж колко ще си доволен от сметката.
    И навън да е -10 .........Ти поставяш трудни задачи не само за масления,а за всичко що е на ток.
    В 20 квадрата с външни стени да поддържа 24 градуса конвектор от 400 лева мислиш ли че ще мине с по малко пари ? Аз не съм убеден.
    Помеждудругото,аз съм виждал температура от 24 градуса в моя хол,или където и да е в апартамента само лятото.
    Зимата макса ми е към 21 мисля,там някъде.Средно на 19-20 живея .

18. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Имам маслен,имам лъчист конвекторм,имам и климатик.В студена стая 16 кв. с две външни стени и много прозорци,съм най доволен от климатика.И откъм топлина и откъм сметка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 10 ПърваПърва ... 678910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик FTX*25** модели 2016
    От SniperHD във форум Климатици Daikin
    Отговори: 55
    Последно: 26-07-17, 12:44
  2. Избор на климатик 2016 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3492
    Последно: 01-01-17, 18:50
  3. Молба за помощ при избор на 40' TV UHD - модел 2016
    От gamers във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 12-08-16, 11:43
  4. Избор на хладилник с фризер 2016
    От asmil във форум Хладилна техника
    Отговори: 19
    Последно: 19-02-16, 10:43
  5. Избор на Конвектор
    От dbitzepsa във форум Електрическо отопление
    Отговори: 12
    Последно: 01-11-14, 23:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе