Здравейте,
Преместихме се в друга квартира миналата зима и трябва да избера нов конвектор/и за 32 кв. стая (хол+спалня). Стаята е с ПВЦ дограма, без изолация, 2 слънчеви външни стени.
Миналата зима отоплявахме тази стая с 2 китайски конвектора по 2.2KW, но се развалиха.
Проблем е и че нямам много място за конвекторите, искам да са по прибрани понеже имаме малки деца и може да ги събарят.
Не едната външна стена имам място около около 170 см, като там мога да сложа един Eldom RH30N 3 KW, но не съм сигурен дали ше е достатъчен. Друг по-скъп вариант е да взема 2 конвектора по 2 KW Atlantic или Airlec и да ги сложа един до друг на същото място, като цената ще е около 500лв.
Въпросите ми са:
1. 3KW ще бъдат ли достатъчни за тази стая или трябва да взема 2x2KW?
2. Коя марка бихте ми препоръчали Eldom, Airlec Tactic Pro или Atlantic, във V-Max казаха, като премство, че Airlec се правят във Франция и били по-добри, но не могат да се обосноват защо, на мен в Atlantic ми харесва, че имат повече функции?
3. Eldom има функция, когато наближи зададената температура да намаля мощността си и остава постоянно включен, като така е доста комфортно, имам духалка която работи на този принцип, Airlec и Arlantic разчитат на често изключване и включване, кой начин на работа според вас ще е по-икономичен, но и комфортен?
Поздрави.