Конвектора е 2 кв.Работи 1 мин.1 не.за час върти 1 кв.Ерго 24 кв за денонощие.Акумулиращата грубо 10 часа по 7 кв........кеф,а?
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Конвектора е 2 кв.Работи 1 мин.1 не.за час върти 1 кв.Ерго 24 кв за денонощие.Акумулиращата грубо 10 часа по 7 кв........кеф,а?
Първо от опит акумулиращата трябва да работи 10 часа в нашия регион,а и забравих,после има и вентилатор! После нощната скача,какво ми говориш ...... кой ползва тия изживелици,проста аритметика показва че е поне 2 пъти по нерентабилна!
То зависи от топлозагубите на помещението, но ако наистина са нужни 70кВтч (в което се съмнявам), няма как да ти стигнат онези 24кВтч от конвектора, бъди сигурен. Нямам за цел да те убеждавам да ползваш акумулираща, говорим си за простата аритметика.![]()
Пак казвам.....смятай.Прегледа ли личните за попмата?
Не се съмнявай,при нас стига до -30
За протокола акумулиращата отдава доволно до 8 часа ,после съм пускал нагревател с вентилатор.......2 кв.
Забрави за сметки от 80лв. с конвектор и тези условия!
Тази топла (-10C) зима Airelec Tactic 2000W (електроен термостат само на нощна (8ч.), полуетаж, без изолация, 15кв.м стая под 100-120лв. не сме падали. Сметката е приблизителна за конвектора, защото има и един 3KW бойлер, който остоянно е включен. Рекордът беше общо около 220лв. за февруари, но тогава енергото правеха някакви врътки с елктромериъте и ме съмнява дали са отчели реалата консумация.
Има конвектори с акумулиращи панели, ама колко са ефективни нямам представа. Но за сметка на това са скъпи - над 500лв.
Продават се стойки - 19-20лв. и всеки стенен конвектор става свободно стоящ. Има ги в магазините.
Моят съвет е правилно оразмрен, позициониран и монтиран климатик.
Коя е тая акумулираща печка на 7 квт? Не са ли до 4 най-големите?
Аз също знам, че са 4кВт, но това няма значение. Има значение обема на тухлите и колко топлина успява да акумулира от нощната енергия, за да я отдаде през деня и тази топлина какъв процент от нуждите на жилището се явява. Недостигът ще се покрива от дневна енергия (или няма да се покрива изобщо), то е ясно. Но пак е по-икономично, отколкото само с конвектор. Е, най-добрият вариант е недостигът да се компенсира с климатик, но пък е по-комфортно, отколкото само с климатик
Човека ви каза, че акумулиращата печка не му е вариант, ама вие продължавате да настоявате...![]()