Имам едно запитване за жилището на мои роднини.
От доста време тока който заплащат е сериозна сума. Последният ток е 190лв, като се отоплява една стая с климатик, бойлер вечер, пране почти без паралня - на ръка, готвене почти всеки ден, стопляне с микровълнова, компютър + тв. Обитава се само една стая, от един човек, така че и крушки почти няма.
Странното е, че имаше съмнение, че някой краде ток - съседите имат по 30лв зимата, а са двама човека, и то млади. Обаче при проби, дебнене, изключване на захранването, липсване от дома 10 дни, почти няма консумация ( хладилник ).
Има ли начин, и как и къде може да се разбере, дали някой уред дава някаква отечка, по-голямо съпротивление и т.н. за да се разбере защо е така. Не съм съгласен, че консумацията е реална, защото няма как 1 човек живееш скромно да има двойно повече ток от съседи със сходни апартаменти, където живеят 3-4 човека.
Ще се радвам на съвет, знам че има подобни теми, но исках да опиша конкретно проблема си.
Възможно ли е някакъв теч от покрива да мокри нещо, ама защо пък като няма никой вкъщи няма консумация.