Аз се отоплявам от топлофикация и съм много доволен , не ползвам климатици за отопление , то си представям и ако ги ползвам кви пари за ток щях да давам ...
Аз се отоплявам от топлофикация и съм много доволен , не ползвам климатици за отопление , то си представям и ако ги ползвам кви пари за ток щях да давам ...
На моя инверторен 12-ка му дават от 0,25 - 1,99kW.Първоначално публикувано от ivan1
Виждал съм го до 1,8kW (измерено) след задание 30гр. и high вентилатор. - моментно може, колко време ще държи така зависи от много работи.
http://www.vali.bg/?action=products&...etails.php&s=2
Някой ползвал ли е и знае ли откъде може да се купи това "електромерче" на Hama. Има го в поне 10 сайта в България, има цени от 32-40 лв, но никъде няма наличност. А е много готино като замисъл и опции.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321647539[/time]_________________________________________________
Грешката е моя, преди седмица пишеше "няма наличност". Ще взема да звънна. Някой ползвал ли е, мнения?
Имам го, имам го Шегувам се, нищо забавно няма, с доставката ми излезе 42 лв. Моето предложение е да намериш нещо по-читаво, ако си решил да правиш някакви задълбочени ел.анализи. Пише на него made in Germany ,но като цяло джаджата е много ограничена във функционално отношение. Стане ли 22 ч трябва да променяш тарифата на нощна, ако искаш сметките да ти са точни, всяка сутрин и вечер трябва да внимаваш да не "изтървеш влака". Иначе си мери точно, ако само ще проверяваш моментна консумация.
Ползата от тези уредчета в твоят случай ще е минимална. Някой по-назад в темата, ако не бъркам, беше предложил да засечеш по електромера на жилището даден консуматор, чието потребление е известно(примерно духалка). Това ще даде някаква приблизителна представа дали има нещо подозрително. А най-добре, според мен, подай молба в ЕРП-то за проверка на електромера. Ако направят такава проверка , временно ще ти поставят "оборотен" електромер. Ако го следиш и откриеш очевадна разлика със стария, то нещата са ясниПървоначално публикувано от nikolayvarna
В Кауфланд съм виждал аналог за 30 лв. - пишеше, че има часовник за дневна и нощна тарифа.
До мен има ена сладкарница и преди 2 месеца имаха 850 лв ток , предния 700. Лятото сметките са им били по 600 лв с климатика. Чудеха се дали да искат проверка на електромера, но се отказа, тъй като за 30 кинта идвал човек на електрическата компания, а за 50 идвал независим експерт. Примирили са се.
Чудно, при такива сметки за ток, 50 лв им се виждат много...
В Метро има уред за 20 лв, нагласят се и двете тарифи, за тази цена е перфектно.
На мен ми искат 40 за проверка , аз също се отказах ,просто защото не им вярвам ,че ще го проверят , по простата причина ,че вече в България няма лаборатория за тая цел и би трябвало да го пратят в чужбина , а нали се сещате ,че няма как да стане , просто защото на никой не му дреме ,че съм решил ,че не ми отчита правилно електромера . Сега търся вратичка за директна смяна ,а не за проверка .
Добре де, провери си го сам, ако мери грешно ще си избиеш 40-те лева за 1-2 месеца.Първоначално публикувано от Shizo
Изключваш всичко от контактите (хладилник, фризер, ТВ, компа, бойлер, ) - отиваш да видиш - върти ли, мига ли?
Засичаш времето между две мигания (или 1 оборот ако е с диск) в секунди (ако минат повече от 2 минути - ОК).
Ако елекромера е 600 имп./kW или об./ kW (на него пише). Мощността е: P = 6 / t
Ако елекромера е 1000 имп./ kW или об./ kW (на него пише).Мощността е: P = 3,6 / t
Ако елекромера е 1200 имп./ kW или об./ kW (на него пише).Мощността е: P = 3 / t
където t е времето между две мигания, във секунди. P e отчитаната мощност в kW.
Включваш само един консуматор (с известна консумация) и отиваш да го видиш какво отчита.
Пример: Ако консуматора е примерно духалка 1 kW и електромера е 1000 имп./ kW, един оборот (времето м/у 2 мигания) трябва да го прави за 3,6 секунди.
За по-голяма точност може да засечеш 10 оборота (мигания) за колко ги прави.
Да речем засичаш че 10 оборота (мигания) ги прави за 35,7 секунди, тогава t = 3,57 секунди. Мощността P = 3,6/3,57 = 1,008 kW = 1008 W - малко над 1 киловат.
Самата проверка ще ти отнеме не повече от 10мин. общо.
Точно!Първоначално публикувано от zxc0
А още по-просто е да изключи всички предпазители в апартамента.
а що не само един Главния по принцип той е първиПървоначално публикувано от Lupus
Главния е или в коридора или в главното табло! Ако някой се е закачил, може да е и след него. Тогава как ще разбереш, че краде от теб ток???Първоначално публикувано от zzz
В таблото на апартамента също има главен бушон. Така че няма смисъл да изключва всички бушони.