Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35
Like Tree6Одобрявам

Термопомпен бойлер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Re:Термопомпен бойлер

за мен уреда от линка по-горе, който практически си е една Мидеа е крайно неподходящ за нашите климатични условия по простата причина, че подобно термопомпене може да става само в големи помещения като подземни гаражи и т.н., защото ние имаме зима с отрицателни външни температури и този уред не може да стои навън
    а да се инсталира в гаража на една средностатистическа българска къща едва ли е най-подходящата идея...

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

те за това го дават да е скътан в мазето или гаража, а не навън. таванче или покрив е перфектно. аз дори в апартамента мога да намеря местенце още една причина да остъкля и изолирам северната тераска.

4. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

а не се ли опасяваш от дискомфорт поради преохлаждане на въпросната тераска?! по отношение на мазетата опасността е още по-голяма - особено пролетно време стените на преохладеното мазе кондензират огромно количество вода
    правилото е - там където е преохладено тръгват кондензи, плесени и т.н. аз съм по-скоро против такова съоръжение...като искаш толкова вземи едно външно тяло и го вържи към водосъдържателя през подходящ топлообменник...

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не бойлера вътре на остъклено и топло - а тръбите навън по-лесно ще излязат.
    термозагубите на бойлера влизат да топлят тераската става полу отопляема кухня/мокро помещение за сушене на дрехи кой за каквото успее да се пребори.
    ще трябва малко да се помага с топленето но май една тераса е перфектното място за такава машина.

а това за направи си сам - трябва да го объдим в друга тема - но трябва някой да обяснява че не ги хващам много.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Намираш си една японка с порутено вътрешно или 2в1 на макс 22-ка и си правиш термопомпен. Ако е вехто на 22 он/оф още по-добре или пипваш нещо изгоряло и ползваш външното с TRV и буташ един компресор с контролер за 50лв. Елементарно за бойлер, проблема е при парно.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

дайте да направим една тема и ако може с повече картинки - все пак не сме всички климатичари и хладилни техници.
    но мога да направя две конусчета и да си взема вакумпомпичка и да поекпериментирам.
    гледах climamarket има повечето инструменти на добри парички. само по-подробна инструкция трябва.

8.  

9. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Нещо не ми вдъхва доверие този нов БГ продукт. Дано поне да са краднали качествена технология. То само това да стигаше, изисква се и качествена изработка ... В сайта им не са посочили цени ( да видим дали ще ми ги пратят ), няма детайли за производителността при различни Т. Дали са някакви технически характеристики, които, поне за прости потребители, като мен не вършат никаква работа. Нима ще го купя на сляпо?? Хем има ТРВ, хем пише копът 3,7. После пък гледам харчи 400 W, отдава 1,85 кW - COP-ът идва 4,6. Скромничим излишно ли ?! Има единствено една спомената " минимална температура на входящия въздух : -3* " . 200 L вода с тази мощност на бойлера един ден ще ми стигне ли да ги сгрея зимас ? За да си помисля изобщо да рискувам с нещо българско трябва да ми изкарат цена, по-ниска от китайките, предлагани от ЕРАТО, които са около хилядарка и хората май са доволни. Отделно, последните са 2 пъти по-мощни. Могат да си бичат до по-ниски Т, изолацията е добра и изпарителят не е слепен с водосъдържателя, което на мен повече ми допада - мога да си пльосна водосъдържателя на едно място, някъде вътре в жилището(банята ), а да изместя питата и другите карантии някъде другаде, да бучат и духат студено, или в междупокривното пространство, или навън. Ако цялото съоръжение бъде инсталирано някъде навън ( тераса, таван, маза ) докарването на водата до мивките зимата ще е съпроводено с голямо източване. Въздушната циркулация също малко ме озадачава - от горната част излизат 2 тръби по 14 санта в диаметър. Това в баня само с отдушник, без прозорец май няма да стане да се сложи.
    Е може и да става за нещо цялата работа, само дето няма аз да съм изпитателят

10. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

абе какъв български продукт - мидеа 100%

11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Хайде някой да се опита да познае колко е цената на тази българска Мидеа със съдържател 200 Л. и неясен СОР.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319477640[/time]_________________________________________________

--------------------------
    Хм, няма желаещи. Добре, казвам: ТАДАААА 2400 лв + монтаж+ нагревател м/у 50 и 90 лв, в зависимост от мощността ( 4 кВ 87 лв. ) +бонус 35 лв задължителна такса ОКОМПЛЕКТОВКА ?!?!? Мацката така и не ми каза какъв е коп-а при разл. Т , направо вадя парите и веднага се възползвам от изгодната оферта. С цена като на френските ТП бойлери, странно, и на външен вид са сходни, как си я представят нашите, кой от двата би избрал човек ??? На патриотизъм ли го удрят ? Китайките продължават да ме интригуват, за сега.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Кои френски ТП бойлери? Тези, произведени в мидеа ли?

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ами не е за бг пазара правен с тази цена, а може и някой да си вземе защото е модерно.
    на тази цена - точец и соларче за 6те слънчеви месеца месеца.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Отговор: Re:Термопомпен бойлер

Да вдигнем малко тематата: Термопомпени бойлери ЕЛДОМ | Бойлери, готварски печки, конвектори и плотове за вграждане |*Елдоминвест ООД
    Само не знам каква е средната консумацията на ел. енергия месечно на един бойлер? С този Коп 3.4 на да не намаля месечната сметка от 15лв на 5лв. и да го избивам идните 10г. 37*С темп на водата не е ли малко?

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Отговор: Термопомпен бойлер

http://eldominvest.com/bg/elektroniica.html - я кажете достатъчно умен ли е, или може да очакваме и допълнителни благинки? Не видях само до каква външна температура работи, има ли поне препоръчани стойности.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Пичове, стига глупости.... Много добре знаете как се държи един обикновен китайски конвенционален климатик в режим отопление. Това ще се държи още по-зле... Да не говорим за това как трябва да се опаше с тръби целия апартамент, за да се монтира нещо такова.

Нямам представа как ЕЛДОМ ще излъжат 5000 души да си купят този неземен боклук, за да си мислят, че си топлят водосъдържателя супер икономично...

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

що бе аз съм готов излъган - само дето няма кинти в момента. само това ме спира. а и до 0 само да топли е прекрасно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Термопомпен бойлер на Елдом.
    От p0ckata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 21
    Последно: 16-08-16, 17:53
  2. Отговори: 48
    Последно: 19-10-13, 17:54
  3. Бойлер
    От irenaiva във форум Друга битова техника
    Отговори: 21
    Последно: 05-09-09, 14:07
  4. Климатик + термопомпен бойлер - мнения
    От rum40 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 39
    Последно: 05-07-09, 16:39
  5. Термопомпен бойлер и климатик в едно
    От hacked във форум Други начини за отопление
    Отговори: 10
    Последно: 13-02-08, 21:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе