Здравейте.Тъй като не съм изобщо наясно с тоците,ще ви помоля за отговор на един въпрос,на който не съм получавал досега еднозначен отговор.Преди известно време си купихме къща,с идеята да е ползваме през почивните дни.Къщата има прекарана ВиК и ел.инсталация.Кабелите за осветление са 2х1.5,а всички други по стаите 2х2.5.По съвет на един приятел,реших да направя поне кухнята и банята с трижилни кабели и ДТЗ.В банята няма още прекарани кабели,но в кухните към така пуснатите вече 2х2.5 реших да добавя още един кабел 1х1.5 и така да се получи вече 3х2.5.Обаче за да направя това трябва да изкъртя мазилката и да добавя още по еин кабел към вече положените.Тъй като става въпрос за няколко такива стаи,има ли смисъл изобщо да си губя времето с вкопаване на допълнителен кабел?Пак от познат знам,че ДТЗ е доста чувствителна,а в това село,където е къщата,тока не е с идеално "качество".Мога ли да сложа ДТЗ на така направената с двужилни кабели ел.инсталация и ще сработва ли,ако стане някъде късо?Искам да си спестя къртенето,тъй като имам още много работа по нея,а така или иначе има пуснат ток из стаите.Благодаря предварително