Е имаме разбира се!
- - - Обновено - - -
Е имаме разбира се!
- - - Обновено - - -
Пробвай да е изключиш да видиш дали ще го има проблема защото при мен от кабела на кабелната идваха едни 100v които ошашкаха ДТЗ. Сложих един филтър и се оправи. Иначе на друго ДТЗ не е обаждала и не съм имал проблеми.
B то вероятно означава ,че е комбинирана с автоматичен предпазител с крива на изключване B ,като в този случай типа на ДТЗ 100% е АС.АС е стандартния тип, за който ти писах ,че ще изключва.Ако се окаже ,че старата е била комбинирана ,то трябва или да сложиш отделно АП ,или и новата да е комбинирана.
Най-добре качи 1 снимка на таблото за да видим за кво става въпрос та да избегнеш допълнителни разходи.
А проблем с лоша нула? Наистина една ДТЗ не се слага на цялата инсталация. Слага се на един или повече от един кръг, но не на всичките в апартамента. На нея пише и на колко ампера е.
Ето това е таблото в момента!
IMG_3734.jpg
- - - Обновено - - -
Чиста ДТЗ е , сложи новата , без това си я взел и ако се задейства пак ще трябва да я прехвърлиш само на важните токови кръгове.LS си е куча марка , така че може да се окаже ,че самата защита прави проблем.
А не ти ли се струва, че по принцип предпазителите са слаби?
Какво разбираш под слаби? Изключва ли ти някой предпазител? Те са предназначени да предпазват кабелите и би трябвало проектанта да ги е съобразил със сечението на кабелите, както на всеки токов кръг, така и на захранващият кабел. Друг е въпроса, че са ти сложили всичко най-евтино /АП, ДТЗ, табло/. Виждал съм предпазители на които пише 25А, а изключват на под 20А.
Имаш свободни места на таблото и ако държиш на ДТЗ, спокойно може да се сложи една на токовия кръг на бойлера и една на токовия кръг за кухненските уреди. Мисля, че ще ти е достатъчно. Поставената на входа не е грешка, но не е много удачна, с оглед на това, че изключва всичко, а не само проблемния токов кръг.
О, аз на нищо не държа, защото не разбирам от ел. инсталации и за това извиках човек,ама той не ми дава еднозначен отговор и съответно решение! Какво би сложил ти, ако беше на мое място (табло, АП, ДТЗ)?
Еми тогава препоръчайте свестен електротехник за Сф, който ако трябва да смени цялото табло с всичко!
Ако можех бих ти помогнал, но не съм от София и не мога да ти препоръчам никой. Имай в предвид, че марките, които съм ти посочил са най-доброто на пазара, но и най-скъпото.
Е ще търся някой читав в СФ ама трудна работа за сега! Дано излезе някой! Мерси за отговорите!
Да Мерлин Жерин и Телемеханик са част от Шнайдер груп, но изделията се продават с различни марки и се произвеждат в различни страни. Примерно С-серия на АП съм виждал от Франция,Италия,Унгария и др. Не е едно и също, защото произведените АП в Радиново, не са като тези произведени в Италия и Франция примерно. Всъщност малко марки вече нямат заводи в Китай. Сиеменс работи изключително в Китай. GE мисля, че не съм виждал друго освен китайско. Веднага трябва да се направи разликата с оригиналното китайско -примерно Чинт. Мьолер, Шрак и АББ не са лош вариант/бюджетен/, но аз лично предпочитам Шнайдер /имам впечатления и съм работил и с другите марки/.