Първоначално публикувано от
maxuel82
Изчетох доста теми във форума свързани с видеонаблютението ,но колкото повече информация събирам ,толкова по-голяма "каша" ми става в главата , затова и пускам темата, за да попитам и си разясня конкретно за моя случай ! Напоследък доста зачестиха обирите по селските къщи и след като миналата седмица разбрах ,че са обрали къщата в непосредствена близост до моята реших да изградя някаква охранителна система ! Най - напред мислех за аларма с ГСМ известяване (защото е по-евтин вариант), но селото е на 20км от града в който живея и докато стигна "айдуците" може да са офейкали ! Затова мисля да изградя система за видеонаблюдение , НО много неща не са ми ясни и се надявам на вашата помощ ! Мислех за камери със СИМ карта, които като засекат движение изпращат симка на телефона (ММС) !Трябва ми охранителна система, която освен да снима, да може и да ме известява ,ако евентуално влязат в къщата ,защото немога да вися денонощно пред монитора , а ако ме оберат дори и да имам запис нищо вече немога да направя (предполагам че ме разбирате) !По-добре ще е камерите да са вътре в къщата ,защото камерите за външен монтаж са по-скъпи , а и освен това да не се набиват на очи ,за да не си мислят обирджийте ,че в къщата има нещо ценно щом се пази с камери - това е моята логига :rolleyes: !!! Какво ще ме посъветвате ! Дано не ме оберат докато изградя системата , че всяка седмица тарашат по 1 - 2 къщи гадоведе ! Само да ги пипна моята ще им е последната