Здравейте,
От години имам проблем с ниско налягане на водата подавана от ВиК дружеството. На нашата улица, но в другия край е имало оплакване. Идвали от ВиК, мерили, написали констативен протокол, че наистина е ниско налягането и толкова...
Аз живея на четвърти етаж, над гаражи (грубо сметнато апартамента ми е на кота 11-12 м.)
При опит за допълване на отоплителната инсталция, на която имам манометър, налягането от ВиК мрежата се изравнява с това в моята ОИ при 1.4 bar. Газовия котел ми е на таванската стая с разлика в нивото на ОИ около 4 м. Манометъра на котела съответно показва налягане 1 bar, което много често го кара да дава ERROR 10 (ниско налягане в системата за отопление).
Понякога е невъзможно да допълня отоплителната инсталация до необходимото налягане (около 1.5 bar, за да може пресостата на котела да отчете поне 1.1 bar и да даде разрешение за запалване).
Отделно пералнята и термостатичния смесител в банята не работят както трябва поради същата причина - ниско налягане.
Тръгнал съм по пътя на жалване до ВиК дружеството за ниско налягане на подаваната питейна вода. Те съответно не си дават зор да измерят налягането и ми бръщолевят някакви мъгляви оправдания.
Въпросите ми са:
1. Може ли някой да ми каже колко трябва е нормалното налягане на питейната вода, подавано от ВиК?
2. Има ли нормативни документи (наредби, разпоредби и т.н.), където това е упоменато?
3. Какъв е начина да накарам ВиК-то да си размърдат задниците?
Благодаря предварително на всички отзовали се!

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 23Одобрявам
23Одобрявам

Ниско налягане на водата от ВиК мрежата
 Ниско налягане на водата от ВиК мрежата

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от Viking72
 Първоначално публикувано от Viking72 

Тогава налягането в ОИ спада до около 0.8 bar и съответно на мен ми се появява "прозорец" от около 8 мин. за допълване на ОИ-то
 Тогава налягането в ОИ спада до около 0.8 bar и съответно на мен ми се появява "прозорец" от около 8 мин. за допълване на ОИ-то