Не те знам ама и ти си голяма кука която само се чуди къде да се закачи.Имам чувството че го правиш за спорта ей така .Първоначално публикувано от Ghost
Искам да бъдат санкционирани неграмотно пишещите
Искам да бъдат санкционирани невъзпитано пишещите
Искам да бъдат санкционирани спамерите и флеймърите
Като цяло искам по-засилен контрол върху всичко гореизброено
Изобщо не ми дреме за СЕТКОМ и начина за изразяване на участниците в него
Атмосферата, стилът и нивото в Сетком ми харесват и няма нужда от промяна
Не те знам ама и ти си голяма кука която само се чуди къде да се закачи.Имам чувството че го правиш за спорта ей така .Първоначално публикувано от Ghost
ок, вижда се, че на повечето от нас Сетком ни е скъп по един или друг начин
не ви ли притеснява, че има и отговори "не ми пука"? то е ясно, че са на случайно минаващи, но по-добре да разсъждаваме върху само 65-те гласа, а не да се чепкаме конкретно
ако се реши да има по-сериозен контрол и повдигане на нивото, и ghost, и lupus, и tomorrow, и ако трябва и аз ще си отнесем полагаемото наказание в името на не-одирването на Сетком
То остана и теб да накажат - егати . Верния страж дето дебне за издънки навсякъде да го отнесе заради някой който е гласувал :Първоначално публикувано от FearMe
"Изобщо не ми дреме за СЕТКОМ и начина за изразяване на участниците в него"
Интересно ми е кои са тези двамата и какво майкината си дирят тук тогава ?
На кретените, които са отговорили с "не ми пука", направо им трийте акаунтите и довиждане.
Второ предупреждение - за явна обида! Това, че някой отговаря на анкетата по начин, който не ти харесва не означава, че можеш да го обиждаш! Прочети внимателно правилата на форума, самозабравяш се в последно време и ще бъдеш наказан скоро!
Крис
Хах! 3 дни бан...Уплаши ме. Бях ти казал, че ако продължаваш да модерираш тенденциозно моите постове, както в случая, няма да се разберем. Това, че ти си решил, че като един от първите членове, трябва да внимавам какво пиша не ми изнася, поради която причина казвам ЧАО на всички.
Пожелавам форума да продължава да се развива добре благодарение на изтъкнати участници като Tommorow, Lupus и Malone.
Да @FearMe, прав си. Готов съм да си понеса наказанието за истинските думи (а не за преиначаваните и раздухвани измислици, квалификации и комплексарски изказвания).
Да, признавам, че съм бил по-рязък, но с цел да се потуши скандала в зародиш и да се избегнат реплики, дуплики и на дупликите дуплики. В тази посока бяха и останалите ми постове в темата. Все още могат да бъдат прочетени и нека всеки си прави изводите.Първоначално публикувано от Lupus
Предупредих аз, че с такива теми само раздори ще се получат.
Ето тръгна си поредния обиден. Прав или крив - не знам, но все пак беше полезен участник.
Както е тръгнало, скоро ще останат 10-тина умни глави в целия форум дето ще си ги мерят в инчове, сантиметри, лакти, педи и прочее.
Ама пък сега е и момента да се въведат драконовски мерки и да стане 'елитарен'
Ти наистина се самозабрави. Наистина ли смяташ, че е редно след като си от първите участници да не внимаваш какво пишеш??Първоначално публикувано от Ghost
Отново обида към модератор/администратор, че те модерира неправилно, без да има капка истина - както написах по-горе - отнасяш тридневен бан да ти уври главата .Първоначално публикувано от Ghost
Абе хора!!!!Наблюдавам от няколко дена как форума от едно място посещавано от мен с удоволствие заради полезните мен неща разискващи се в най- различните раздели се превърна в средище ,в което се опитват един друг да се омажат ,обидят ,конфронтират.Толкова е просто решението- не виждам какво толкова се мотаят модераторите: има правила,те трябва да се спазват : кратко и ясно!!!Както казва Хашек : "хората без правила и закони ,биха се превърнали в маймуни".Когато някъде е написано че А-то си е А,то ще си остане А,дори някой и г*за да си съдере да го направи Б.А когато някой "властимащ" умишлено се опита да го преправи на Б ,тогава има и по високо в йерархията ,които да го свалят на земята.Не знам дали успях да се изразя разбираемо,но искам само и да кажа,че ако продължава така този форум,то аз ще го разтълкувам ,все едно всички модератори,администратори все едно са гласували в анкетата с отговор 5.
Хайде "да седнем на една маса " !!!
Жалко за @Ghost... дано да му мине и да се върне!
Доста приятен и полезен участник, според мен...
Гласувах за "Като цяло искам по-засилен контрол върху всичко гореизброено" защото добрия тон беше едно от нещата, които ми допадна още в самото начало на включването ми тук, но мисля, че правилата трябва да вжат за всички участници в йерархията му!
Иначе наистина този форум ще останат тесен кръг "елитни" участници. Какво ли ще си мерят вече, след като отпадна рейтинга?
Виждам, че темата се превръща в тема против модератори и администратори.
Което не е лошо, но както някой написа по горе, нека някои участници видят гредата в своето око, преди да акцентират върху сламката в чуждото.
Върху кое точно трябва да се обръща внимание според мен. Гласувах, "Като цяло искам по-засилен контрол върху всичко гореизброено".
Правописни и синтактични грешки правим всички, волно поради незнание или неволно по невнимание.
Има обаче една категория пешещи, за които писането умишлено с правописни грешки се е превърнало в стил [като да кажем ТОВА, просто пример]. Смятам такъв начин на писане за неприемлив и е проява на неуважение към останалите участници. Необоснованото и упорито използване на шльокавица също.
Относно добрия тон.
Не смятам за обидно към останалите участници използването на обичайни изрази, фрази, поговорки или думи от често използваните в разговорния български език, макар и да имат циничен оттенък. Естествено, когато са използвани за да предадат някаква емоция или отношение към нещо. А и в края на краищата не се намираме в английския двор.
Проява на лошо възпитание и неприемливо за форума е личната обида, директно към участник и то в определен циничен контекст.
Това, че някой определя някого като неук, нетолерантен, неграмотен, необективен и т. н. е мнение, нищо повече. Не го смятам за обида. Лично аз мисля, че умния човек би се замислил, дали наистина не е така вместо да се обижда.
И след всичко написано по-горе, смятам за редно да има изключително строг строг контрол на наказанията, като наказващите са крайно ограничени. Не повече от двама или трима администратори. Модераторите и останалите администратори биха могли да предлагат наказания, но не и да наказват, това смятам за разумно.
Това по конкретната тема.
По казуса Ghost vs. Lupus, Tommorow и Malone.
Не бих го захващал, ако не виждах "двоен стандарт" при преценката ти Ghost.
Има достатъчно примери, при които търпиш, толерираш, нещо повече, дори се радваш на откровено обидни, дори просташки постове на участници еднаквомислещи с теб.
За сметка на това при същия повод не щадиш упреците и квалификациите към всеки, който обаче се е "осмелил" да изкаже различно от твоето мнение.
Поста ти е изтрит, но от цитата е виден линка с който илюстрираш Lupus, като флеймър.
Защо? Защото казва, че не е късно да се направи анкета за броя постове?
А точно твоя пост над неговия изразява мнението ти, че:
На какво се дължи това противоречие? Ти открито обявяваш, че търсиш някъкъв раздор, респективно флейм, а обвиняваш следващия участник в същото, когато изказва сходно с твоето мнение.... ама аз наистина ще го направя [същата анкета, б.а.], още при първо подозрение, че там се крие коренът на някакъв раздор.
Напълно съм съгласен, че в случая си се шегувал, но защо трябва да приемем твоята шега, като много остроумна, а шегата на Lupus като флейм?
Не се ли опитваш да манипулираш мнението на останалите участници в темата?
От цитирането на нашите три nick-а и съобразявайки ги със споровете, които сме водили, оставам с впечатлението, че ти класифицираш, като флеймър всеки, който изразява различно мнение от твоето, което не мисля, че е правилно.
Това, че ти се изживяваш, като ментор, не бива да ни носи някакви неприятности, най малко пък да търпим квалификациите ти.
В този форум участваме в теми, някой път сме на различни мнения и е нормално да ги излагаме. Това не ни прави флеймъри.
Подчертавам, в момента не твърдя кой е крив кой е прав, просто казвам, че различното мнение от твоето не означава, че то е флейм.
Написаното по горе няма за цел да те обиди, нито да те нагруби, просто коментирам как изглеждат реакциите ти отстрани. Искреното ми желание е да се замислиш над него [написаното]. Не е задължително да се съгласиш с мен, просто помисли върху изводите ми.
И ... моля те, остави грижите за моите нерви на мен. Сам си написал в поста си, че ти си раздразнителния, аз от такива симптоми не се оплаквам.
И да завърша.
Не мисля че е нужно да се разделяш с форума, нито за малко, нито за много.
Ако те интересува личното ми мнение, намирам участието ти за полезно с малки изключения, като тези изключения, ако не ги намирам за полезни поне са ми забавни. Предполагам, че и Крис мисли така, но вие ще си се разберете двамата на следващата ви бирена среща.
Malone, тирадата ти е дълга, прочувствена и отправена към Ghost. Що не му я метна на лична?
За флейм говорим, за модератори дето го правят и ти в своя защита баш това натресе.
И като спомена за поговорки, и твоята май е "На умряло куче- нож вади". Просто не разбирам какво целиш с тези си словоизлияния тук.
И понеже и библията се цитира, да вмъкна и аз един цитат от Матея свето евангелие:
Глава 7
1. Не съдете, за да не бъдете съдени;
2. защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.
Бих си позволил да отправя молба към съфорумците - моля да не се коментира някой, нямащ право на отговор в момента!
Не е етично някак.
//и по темата - мисля, че сега си има достатъчно ясни правила.
Просто нека се спазват и - това е! Повечето точки от анкетата са си действащи и сега.
Какво повече да се затяга не разбирам. Все-пак не искам 1984
Например, защото Ghost e баннат и не може да си прочете личното!
Забелязвам, че си станал прекалено критичен и се опитваш да "вкараш хората около теб в грях" усилено. Тук, в другата тема с БобиТТ и Лукан. Следващото подобно необосновано изказване ще ти докара няколкодневна почивка от форума.
Писна ми да следя твои и на други хора беумни, безмислени и заядливи мнения.
Почвам да раздавам банове за заяждане наред, а дали ви пука от бана или не... не ми пука.
Тази тема ще изтрае още много малко и после отива в коша.
В 17.01 Ghost беше on-line, така че не виждам защо го третирате по този начин.
Последно активен в 16.59
Black Adder, когато някой ме обвинява пред всички, публично в нещо, считам за нужно да отговоря на обвиненията по същия начин. Ако смяташ, че греша, ще се радвам да се обосновеш защо мислиш така.
И библейския цитат не знам защо не го приложи малко по рано, да кажем след поста на Ghost, той ни "осъди" като флеймъри, аз просто отговорих. Щеше също да е много уместен и навременен цитат.