От два дни често се случва сраници от форума да се отварят много бавно.
А пък след публикация е задължително явление да се чака 15-20 секунди.
// Засякох времето след този пост - точно 16 секунди
// След редакцията - 14 секунди
От два дни често се случва сраници от форума да се отварят много бавно.
А пък след публикация е задължително явление да се чака 15-20 секунди.
// Засякох времето след този пост - точно 16 секунди
// След редакцията - 14 секунди
При мен от поне 15 дена има проблем, все едно хоста е преместен в ....Пакистан. Иначе имам перфектен интернет.
При мен няма такова нещо, даже мога да кажа, че сетком е една от страниците които се зареждат най-бързо.
Да -когато се зарежда е бързо. Мисля, че има връзка с разкопаните улици в големите градове и летящия Любо.Първоначално публикувано от Pat
Но може за добро да е.
Че вече доста стана все зад нас да стоят и нищо да не правят![]()
Напълно възможно, аз не съм към бтк.Първоначално публикувано от Wise
Аз доста време не можех да зареждам главната страница на setcom. От вчера за чудо и приказ се зарежда бавно обаче е тотално празна и се мъдри само едно :
Microsoft JET Database Engine error '80004005'
System resource exceeded.
/Aqua/news.asp, line 56
ААА да и аз съм при бати Любо![]()
Проблемът е в сървъра, на който се намира главната страница. Той обаче е с MS Windows и нищо не мога да направя. Колегите, които го поддържат, се борят нещо с него, но засега неуспешно.
Може ли да се надзърта в кошчето с изтритите теми ?
По-преди май можеше, пък сега не може.
Пък може и да бъркам, че е можело.
Не знам къде да го напиша, реших тук:
Това SETCOM.BG от home сайта:
що не се коригира на SET_CLIMA_COM.BG?
Всъщност изказвам съжаление за тоталното изместване на IT тематиката на Сетком далеееч, далеч встрани!
Що така бре emos ?
Никой на никого не пречи да пише за IT-технологии.
Изместването и желаното "обратно наместване" няма как да стане със сила от страна на администраторите и модераторите. Т.е. то може да стане, например със затваряне на разделите (за климатиците), но както и да го погледнеш, това ще бъде безумие в днешно време.
ПП. Да не говорим, че дарителските настроения в раздела за климатиците са за завиждане - http://forum.setcom.bg/index.php/topic,38242.0.html
ПП2. Може също така да се каже, че "изместването" отваря "информационна ниша" за други форуми да запълнят дупката "специализиран форум с IT-насоченост" - те сега е момента да спретнеш един такъв форум и да му скриеш шапката на КрИс - той пише само в темите за дарения напоследък, вместо да си гледа форума и да пише за IT-тематика.
Това последното всъщност е [и] опит за шега - искам да кажа, че след като има теми за дарения, вероятно не е чак толкова лесно колкото изглежда да се поддържа форум
Поне гледа нещо...![]()
Принципно... - този линк, който си дал, не че нещо, но не касае форума по никакъв начин. Това си е лична инициатива на Lupus.
По предложението на emos... и без промяна на името има куп посетители, които смятат, че форумът по рождение си е за битова техника, така че промяната не е необходима
А и дали е съвсем вярно - наистина, за климатици се пише много в момента, но не виждам и липса на теми и мнения в софтуерните/хардуерните раздели.
Ако говорим за голяма промяна спрямо едно време - да в Дъра Бъра и за Форума вече се пише значително по-малко, всичко като обстановка е някакси... по-спокойно.
emos ако трябваше да си пишем предимно за IT то стойностните играчи/писачи са около 10 е, тогава какъв форум ще е?
Това, че желаем повече стойностни IT писачи, не значи, че всички трябва да се интересуват от тази тема.
Форума е за широк кръг участници, широко скроени и за всякакви теми.
Айде пак "широки мнения" отгоре-отгоре.
Форума има и читатели Ru-boy.
И като че ли те са по-важните. От комерсиална, а и от каквато и да е гледна точка. Регистрираните читатели, брой посещения за определен период. А ако са уникални, още по добре.
Така че, ако аз съм ръководещия на един форум, би ме интересувало това. Не колко писачи имам, а колко уникални посещения.
Читателите правят форума известен, а писачите привличат читатели. И не броя на писачите, а качеството на написаното от тях е важното.
И един човек, на практика може да събере половината свят. Така че дали писачите ще са 10 или един, това няма връзка с качеството на форума.
Не броя на писачите, а качествените, the usable мненията са важни.
Лично на мен климатиците, миялните машини, а и каквото и да е друго не ми пречат. Когато ме интересува нещо, чета. Когато не, не обръщам внимание на темите там.
Коментара ми е към подобни на твоето мнения, а не към съдържанието на Setcom. Не се сърди, нищо лично към теб.
Първоначално публикувано от Malone
Malone много ме дразниш с изказвания като горното.
Аз когато съм писал в този форум ти не си знаел, че го има, за да ми обясняваш, че имало и читатели.