Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 63
Like Tree3Одобрявам

Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re:Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara

Цитат Първоначално публикувано от ayl
    Здравейте на всички. Предстои ми покупка на климатици за климатизация на апартамент. За две от стаите съм се спрял на модела на Дайкин Уруру-Сарара. Моля за мнения ако някой вече има инсталиран такъв. Струва ли си инвестицията? Мисля да монтирам такива в хол и в детска с бебе.
    За хола ОК.За детската,да, ще ти е малко отгоре... поне ще си сигурен че и при -15 проблеми няма да има. Не говоря от личен опит,защото все още не съм изкарал зимата (имам го от 1-2 мес.),но ми се струва че ще ми е повече от топло: хола ми е 17-18 кв.м.и дори на отворен коридор (+ още 2,5-3 кв.м.) се справя повече от перфектно!!!Относно аспирацията: мисля че ако не си в планината или някое спокойно място със доста зеленина,а си в оживена градска част ( не дай боже до булевард) то полза от нея няма да имаш особено голяма.Нищо че е със двойно пречистване във външното и вътрешно тяло.Средата е адски прашна,едва ли е това което би искал за бебока! Иначе като цяло Уруруто си е бетон,тих е (изключвам флаш стр. и аспирацията) и е стабилен....за сега :/ Но идва зима и нямам наблюдения за работа в по-сурови условия..........Паживьом,увидим Между другото,за коя част на българия става въпрос?

2.  

3. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от HYPERMEN
    Виж първо японските даикини после направи заключение и дали европейската уруро сарара ема тези показатели и филтри и екстри .
    Има и 10-ки и12-ки ит.н виж тук
    http://clima-design.bg/38,daikin-s22...ru-sarara.html

.....бягай с тези маймуници.......

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Колко мъдро мнение. Японският, както и английският, са чужди езици. Ако знаеше японски, за климатиците с английско дистанционно сигурно щеше да викаш по същия начин. Е, на БГ дистанционни няма

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

брек- Точно за в града е тази машина, а ако нещо не си в час - по добре не давай съвети...о.к. "работа в сурови условия".....УРУРУ САРАРА...?ти въобще наясно ли си какво си си купил бе пич...?Щял да види как ще се справи - немам думи....учудвам се просто.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Уруру-Сарарата е един перфектен климатик(може би най-доброто на нашия пазар)който е натъпкан с цял куп екстри които според мен са си чиста гъзария лично аз бих предпочел една Тошиба Дайсейкай или Дайкин FTXS-G и ако някои държи на пречистването -въздухоочистител на Дайкин.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Мисля си ако някой е на горните етажи и отдолу комшията е надул скаричката и пече скумрия та пуше се вдига как ли ще го пречиства този въздух не знам.Това ми дойде на ум снощи,като излязох на терасата и въздуха така миришеше на печена скумрийка,че се не траеше.КАжете има ли шанс да се пречисти такъв въздух?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не и с уруруто.Как с представяш филтърче с размери 5/10 см да успее.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Точно това си мислех и аз,че няма никаква шанс.Пускаш си климата да освежи въздуха и по едно време замирисва на рибка.Тцтцт

11. Тук е от
    Oct 2007

Имам два Дайкина Уруру Сарара вкъщи - 28 и 42.

Добри са като климатици, но от допълнителните им екстри голяма полза не намирам.

Взех точно този модел понеже живея на изключително натоварена улица - има много прах и изгорели газове. Надявах се че чрез вградената вентилация и филтриране на въздуха ще мога спокойно да проветрявам с пречистен въздух помещението, без да отварям прозорците.
    Оказа се, че не става.
    Реално външният въздух се пречиства от климатика само чрез едно миниатюрно хартиено филтърче - колкото да задържи най-грубия прах.
    Химически миризми не чисти изобщо - проверил съм го многократно.
    Отделно при включена вентилация шумът от климатика се увеличава значително.
    Явно причината не е в тръбния път, понеже единият ми климатик е с 50 см. тръби до външното тяло (на гърба на същата стена е), а другият има около 4 метра тръби.
    Шумът при вентилация е еднакъв и за двата климатика.

В климатика освен стандартните мрежести филтри има и стриймър и обезмерисител, чийто ефект аз не усещам особено.
    Може и да го има - просто аз не усещам значима разлика дали е включен стриймъра и е сложен обезмирисителя.

Изсушаването го пробвах лятото - работи, но това го може всеки климатик.
    Може би предимство е възможността да пуснеш само изсушаване на въздуха, без температурен режим на климатика.
    Но пак духа леко от вътрешното тяло.

Овлажняването го включих веднъж по погрешка и излязох от апартамента.
    За няколко часа стана като парник и почнаха да се усещат наченки на мухъл - предполагам, това значи че работи.

Въпреки че климатикът има функция за предпазване от мухъл на вътрешното тяло, аз усещам наченките му при издухвания въздух и в двете стай.
    Няма запушени дренажни тръби, чистя редовно мрежестите филтри, но въпреки това усещам лек намек за мухлясване.
    Може и да съм твърде чувствителен, но при други по-евтини климатици това го няма.

Дразни ме, че на дистанционното няма изведени на лесно място бутони да регулиране на посоката и режима на духане на струята от вътрешното тяло. Нужно е да се отваря предния панел на дистанционното, за да има достъп до тези функции което е учудващо при положение че са често използвани.

Досега май само негативни впечатления споделям - идеята ми не е да хуля една по принцип добра машина с добра концепция.
    Както казах - като климатик машината е добра, но за продажната си цена оставаше и да не е.
    Възможно е някои от споделените проблеми да не е характерен за модела като цяло, а да се проявява само при мен поради недобър монтаж, настройка, разположение, дефектна бройка и т.н.
    Но пък фирмата, от която го закупих е надеждна (и друг път съм купувал климатици от там) и монтажниците работиха читаво, доколкото разбирам от това.

Това е личен опит целящ да покаже и някой недостатъци на този превъзнасян модел на Дайкин.

В заключение бих казал, че ако парите не са проблем - вземайте го.
    Колкото и ненужни и неефективни да са му екстрите - какво значение има.
    По-добре с тях, отколкото без.

Ако обаче някой ще си дава многогодшините спестявания или ще тегли кредит, за да вземе точно Уруру-Сарара, понеже това едва ли не е извънземна машина, в пъти по-добра от всичко друго - ще остане разочарован според мен.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Access
    Имам два Дайкина Уруру Сарара вкъщи - 28 и 42.

Добри са като климатици, но от допълнителните им екстри голяма полза не намирам.

Взех точно този модел понеже живея на изключително натоварена улица - има много прах и изгорели газове. Надявах се че чрез вградената вентилация и филтриране на въздуха ще мога спокойно да проветрявам с пречистен въздух помещението, без да отварям прозорците.
    Оказа се, че не става.
    Реално външният въздух се пречиства от климатика само чрез едно миниатюрно хартиено филтърче - колкото да задържи най-грубия прах.
    Химически миризми не чисти изобщо - проверил съм го многократно.
    Отделно при включена вентилация шумът от климатика се увеличава значително.
    Явно причината не е в тръбния път, понеже единият ми климатик е с 50 см. тръби до външното тяло (на гърба на същата стена е), а другият има около 4 метра тръби.
    Шумът при вентилация е еднакъв и за двата климатика.

В климатика освен стандартните мрежести филтри има и стриймър и обезмерисител, чийто ефект аз не усещам особено.
    Може и да го има - просто аз не усещам значима разлика дали е включен стриймъра и е сложен обезмирисителя.

Изсушаването го пробвах лятото - работи, но това го може всеки климатик.
    Може би предимство е възможността да пуснеш само изсушаване на въздуха, без температурен режим на климатика.
    Но пак духа леко от вътрешното тяло.

Овлажняването го включих веднъж по погрешка и излязох от апартамента.
    За няколко часа стана като парник и почнаха да се усещат наченки на мухъл - предполагам, това значи че работи.

Въпреки че климатикът има функция за предпазване от мухъл на вътрешното тяло, аз усещам наченките му при издухвания въздух и в двете стай.
    Няма запушени дренажни тръби, чистя редовно мрежестите филтри, но въпреки това усещам лек намек за мухлясване.
    Може и да съм твърде чувствителен, но при други по-евтини климатици това го няма.

Дразни ме, че на дистанционното няма изведени на лесно място бутони да регулиране на посоката и режима на духане на струята от вътрешното тяло. Нужно е да се отваря предния панел на дистанционното, за да има достъп до тези функции което е учудващо при положение че са често използвани.

Досега май само негативни впечатления споделям - идеята ми не е да хуля една по принцип добра машина с добра концепция.
    Както казах - като климатик машината е добра, но за продажната си цена оставаше и да не е.
    Възможно е някои от споделените проблеми да не е характерен за модела като цяло, а да се проявява само при мен поради недобър монтаж, настройка, разположение, дефектна бройка и т.н.
    Но пък фирмата, от която го закупих е надеждна (и друг път съм купувал климатици от там) и монтажниците работиха читаво, доколкото разбирам от това.

Това е личен опит целящ да покаже и някой недостатъци на този превъзнасян модел на Дайкин.

В заключение бих казал, че ако парите не са проблем - вземайте го.
    Колкото и ненужни и неефективни да са му екстрите - какво значение има.
    По-добре с тях, отколкото без.

Ако обаче някой ще си дава многогодшините спестявания или ще тегли кредит, за да вземе точно Уруру-Сарара, понеже това едва ли не е извънземна машина, в пъти по-добра от всичко друго - ще остане разочарован според мен.
    Ей най-после един ползвател да си излее душата.Омръзна ми да чета постове на търговци и монтажници.Те не ползват такива машина, ама много знаят.
    ЕВАЛА.
    Човека е с две машини уруру сарара.Споделя впечатленията си на поребител, а не пише Балади за уруру сарара или Ода на Радостта. Не се самосъжалява за похарчените пари и не опитва да си "защити" капиталовложението.
    Просто един безпристрастен поглед на потребител.

Ако избирах климатик може би от техническа гледна точка щях да избера дайкин.
    От гледна точка на потребител и като правя сравнение между моите два климатика и създаваното чувство за комфорт знам, че следващият ми климатик ще е general, саньо, може би мицубиши илиектрик или тошиба.

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Аз все още не съм ги тествал. Също съм с два DAIKIN URURU SARARA, но понеже апартамента е в заключителна фаза на довършителни дейности по ремонта и все още не съм ги изпробвал!

Сега съм в процес на четене на инструкцията за използване на климатика, за да разбера как и кога се използват дадените екстри на климатика. Единственото, което ме е яд, е че губя гаранцията! Понеже монтажа бе началото на 2009-та, а тя като продължителност е 3 години....а съм запланувал да се нанеса в апартамента към края на 2010-та > може да се каже, че ще имам само и единствено една година гаранция! Но както и да е, дано да не се налага да я използвам...

Иначе радвам се, че се намират доста мнения....както и такива изключително обективни, които ми дават светлина по въпроса и вече съм ориентиран какво да очаквам от машинките! Притеснява ме това, че се чува шум при вентилация > всъщност незнам до колко този шум е ШУМ!

А също така, незнам дали тези УРУРУ САРАРА могат да работят и на автоматичен режим. В смисъл > ако искам да задам 24 градуса температура и в същото време да ми поддържа ~45% влажност на въздуха. Това може ли едновременно да го прави или аз трябва да усетя, че ми е станало влажно или сухо....та да го включвам и изключвам, когато имам нужда? Ако някой има наблюдение, нека да каже! Смятам, че би трябвало да го може....защо иначе ще имам този уред вкъщи. Нали той трябва да си преценя сам кога, как и какво да прави...
    Ами скоро скоро и аз ще изтряскам някое мнение по въпроса, но смятам, че ще съм доволен като цяло!
    Успех на всички!

14.  

15. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Колко мъдро мнение. Японският, както и английският, са чужди езици. Ако знаеше японски, за климатиците с английско дистанционно сигурно щеше да викаш по същия начин. Е, на БГ дистанционни няма
    Да,прав си признавам.Може би не се уточних.С английския нямам проблеми и за това изхождам така по този въпрос.Но признай и ти че са малко (може би се броят на пръсти) хората владеещи японският.А това не са две абсолютно идентични дистанционни и само различни езици,те са различно устроени и с различни функции.По всяка вероятност няма и упътване на английски,така че...

16. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    брек- Точно за в града е тази машина, а ако нещо не си в час - по добре не давай съвети...о.к. "работа в сурови условия".....УРУРУ САРАРА...?ти въобще наясно ли си какво си си купил бе пич...?Щял да види как ще се справи - немам думи....учудвам се просто.
    И така Пич, наясно съм какво съм взел много добре! ОК! Може би тогава , когато го взимах,не съм бил толкова наясно колкото сега,не съм се замислил много,но сега осъзнавам напълно какво съм взел ; Наистина не намирам за удачна функцията вентилация в градска среда (макар че още не съм я ползвал активно) ,но тогава когато търсех машина от високият клас това бе една от тези с най-добри показатели! А и е дайкин.Така че не ми казвай какво могаи не мога да правя в този форум! Където не разбирам ,питам и не съветвам,само споделям мнение.Нали може.И така не разбрах с какво съм предизвикал хапливия ти тон ?!!

17. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да ,малко съм се увлякъл с тона ,за което се извинявам искренно.Но все пак отбелязвам,че съмненията ти относно свежият въздух ще се разсеят ако и когато го ползваш редовно.А това че си примерно в градска среда - искаш или не пак си дишаш този въздух,но е по добре да е пречистен.
    Не съм целял да те обидя с нещо и още веднъж се извинявам...просто се учудих че си резервиран към този климатик,трябва още малко време и ще разбереш какво съм искал да кажа - студовете сега започват -10 ще е тази нощ.Разгледай колко рев има във форума от замръзнали климатици и замръзнали клиенти - така ,че избора ти е повече от добър...

18. Тук е от
    Nov 2009

Само аз ли разбирам правилно думите които се пишат тук ?
    Поправете ме ако греша но "свежият въздух" се казва на въздух който току що е вкаран отвън , а не планински ветрец с ненадмината чистота. Дали ще си отвориш прозореца за проветрение или ще пуснеш една перка с една тръба да ти вкарва въздух при затворен прозорец каква е разликата ?

Другото е ако човек търси планински въздух какво прави в центъра на гюрултията и миризмите ?
    Аз нямах пари за къща така че си търсих жилище специално в края на града подбрано от мен място така че да имам максимално чист въздух и свободно място за паркиране. Търсих поне 2 години докато си избера.

Преди да започна да търся още климатик аз си планирах направата на вентилационна система с две тръби за всяка стая с входяща и изходяща перка и някакво тяло да прекарва през топлообменик изходящия покрай входящия въздух за предаване на топлото (студеното) между потоците. Тогава разбрах че Дайкин предлагат и климатик който има тази функция вградена макар и по-скъпичко от това което аз исках. Та така стигнах до мулти уруро.

За сега съм ги настроил климатиците да бачкат цяла нощ по нощните тарифи ток и денем като отида да си правя ремонта (майстори не пускам) е топличо и климатиците не работят. Като си тръгвам проветрявам набързичко ако случайно съм вдигнал някакъв прах и през нощта се включват пак климатиците да топлят за следващия ден.

Единственото което за сега отчитам като разлика е че телата на мултито не могат да изкарат толкова топла струя като телата със собствени външни тела и затоплят по-бавно съответните помещения.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N
    От elite във форум Климатици Daikin
    Отговори: 715
    Последно: 02-12-24, 07:35
  2. Профилактика на Daikin URURU SARARA
    От kojchev във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 31
    Последно: 24-06-19, 21:39
  3. DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
    От ydonev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 07-03-14, 09:25
  4. Daikin AN50GRP-W Ururu Sarara
    От TODORIN777 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 12
    Последно: 25-10-11, 20:12
  5. SKVP2 Super Daiseikai VI или Daikin Ururu Sarara
    От prodan1234 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 19-07-11, 00:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе