Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 63
Like Tree3Одобрявам

Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re:Има ли впечатления от Daikin Ururu Sarara

Цитат Първоначално публикувано от Access
    Баси, имам чувството че или са ме прекарали с китайска имитация на Уруру-Сарара или просто говорим за различни климатици.
    Нищо че пише "Made in Japan" на Дайкините ми......
    За пречистването на външния въздух вече писах - само като погледнеш какво мижаво хартиено филтърче е натоварено с тази задача и става ясно колко неефективно е за премахване на лоша миризма.
    Евентуално по-едър прах може да спре.
    На всичкото отгоре външният въздух не минава през стриймъра и обезмирисителя.
    ......
    Както вече няколкократно повторих - нямам за цел да хуля Уруру-Сарарата.
    Предлагам просто моя поглед върху тази машина.
    Хората са си казали : ПРЕДВАРИТЕЛНО външно пречистване на подаваният въздух )

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Нима?

Къде го това предварително пречистване?

Във външното тяло?

Ми там няма никакъв филтър, който да се сменя според ръководството и схемите, които съм гледал.
    А перманентните филтри не могат да бъдат достатъчно финни, за да чистят въздуха, тъй като се задръстват бързо и вече не са перманентни.

А и най-важен е ефектът от пречистването, който аз не усетих.

Пак повтарям - едри частици прах може да задържи вътрешния филтър.
    Но миризми от външния въздух този климатик не чисти.

Имам няколко промишлени маски с професионални прахови и широкоспектърни газови филтри (АБЕК).
    Не са евтини, но наистина чистят широк спектър от вредни газове.
    Дори си мислех да срежа маркуча за вентилация и да монтирам по трасето филтър от такава маска.
    Със сигурност би вършил работа, но само за няколко часа - капацитетът им е твърде малък и ще се задръстят бързо при непрекъснат въздушен поток.

Тъй или иначе, Уруру-Сарарата предимно климатик.

4. Тук е от
    Jun 2001

Имам такъв климатик. Съжалявам че дадох 3200 лв за него.
    Предимства:
    Много добър климатик, безшумен в смисъл не шуми на съседите, може би надежден и качествен и с 3 години гаранция
    Недостатък:
    Прекалено висока , безсмислена цена
    Системата за пресен въздух е малоумна защото дебита е скандално малък 3-4 пъти по голям дебит е необходим.
    Извод: Никога не бих дал отново пари за климатик какъвто ид а било. Зимата с радиатори, конвектори или духалки, лятото на течение с отворени прозорци.
    Напълниха се магазините с ненужни пластмасови токсични боклуци. В момента тренирам спортно катерене и смятам лятото да демонтирам ментажните климатици на комшиите ми без да ги питам както те не са ме питали дали искам да им трая бръмовете от скапаните боклучави мидея, chigo, osaka и тн . Мисля с развиване на клапана да изтече фреона или директно с клещи да клъцна медната тръба . Да викат после когото си сикат да пълни
    Та значи тоя електрически уред по мое виждане е адски безполезен и вреден. Човек се лишава от пресния въздух за сметка на раково фреонния, и бонус получава букет от плесени, мицели, и други .

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Имаш "такъв" ама друг път...Ако го имаше дали щеше да говориш за отопление с "печки и радиатори"?
    Какъв е този въздух -"раково фреонния "...?Не го знам - сигурно е нов модел.
    Как мислиш?Дали никой няма да те види докато чоплиш с клещи по климатиците на съседите?Вземи тренирай по скоро бягане с препятствия,че ако примерно аз те видя с клещичките около външното тяло
    И въобще изобщо по идиотско изказване скоро не бях чел
    CiNEMAN одобрява това.

6. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от noises
    Имам такъв климатик. Съжалявам че дадох 3200 лв за него.
    Предимства:
    Много добър климатик, безшумен в смисъл не шуми на съседите, може би надежден и качествен и с 3 години гаранция
    Недостатък:
    Прекалено висока , безсмислена цена
    Системата за пресен въздух е малоумна защото дебита е скандално малък 3-4 пъти по голям дебит е необходим.
    Извод: Никога не бих дал отново пари за климатик какъвто ид а било. Зимата с радиатори, конвектори или духалки, лятото на течение с отворени прозорци.
    Напълниха се магазините с ненужни пластмасови токсични боклуци. В момента тренирам спортно катерене и смятам лятото да демонтирам ментажните климатици на комшиите ми без да ги питам както те не са ме питали дали искам да им трая бръмовете от скапаните боклучави мидея, chigo, osaka и тн . Мисля с развиване на клапана да изтече фреона или директно с клещи да клъцна медната тръба . Да викат после когото си сикат да пълни
    Та значи тоя електрически уред по мое виждане е адски безполезен и вреден. Човек се лишава от пресния въздух за сметка на раково фреонния, и бонус получава букет от плесени, мицели, и други .
    Това изказване ми се струва доста крайно.

За твърде високата цена на Уруру-Сарарата спрямо ефекта от екстрите му съм съгласен.

Но дебитът на вентилацията му е достатъчно голям.
    Само да шумеше по-малко и да пречистваше въздуха повече ...

Климатикът като устройство си е нужен почти навсякъде според мен.
    И докато за отопление имаме и други източници (писах, че вечерта пускам маслен радиатор в спалнята и изключвам Дайкина), то за охлаждане май избор няма.

Помня какво е да си по средата на лятото без климатик и да се прибираш в нажежен като пещ апартамент. Определено не искам да разчитам на охлаждане чрез отваряне на прозореца, понеже отвън въздухът е още по-горещ.

Относно вредните ефекти от климатика - осезаем въздушен поток, развитие на мухъл и вредни микрорганизми, отряване с фреон (това е ново за мен) има писано доста, но с интелигентна експлоатация рисковете от тези фактори стават приемливи.

7. Тук е от
    Nov 2009

...
    ... бонус получава букет от плесени, мицели, и други .
    Това което си мисля е че твърде добре си си изолирал вратите и проветряването няма никакъв шанс.
    Ако една стая е много плътно затворена колкото и въздух да се опиташ да вкараш вътре резултата ще е плачевен. По същия път влагата няма как да излиза от помещенията и при достигане на 100% относителна влажност в помещението за дадената температура то при първата по-студена повърхност (обикновено стена зад/до мебел) започва отделяне на излишната влага от въздуха и ако това е постоянно ето ти го мухала и въпросните плесени.
    Естествения път на циркулация на въздуха е да влезе отвън , да се затопли, да поеме влага и да се изкара през отдушниците на сервизните помещения. Ако навсякъде вратите са идеално изолирани влагата ще си стои при теб и 10 климатика да ти вкарват въздух отвън пак няма да има ефект.
    Климатика само вкарва въздух и не изкарва нищо. Това му е лошото. На една перка като и запушиш пътя на въздушния поток единственото което се получава е да и вдигне оборотите и да продължи да върти без да изпълнява основната си функция ...

8.  

9. Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Имаш "такъв" ама друг път...Ако го имаше дали щеше да говориш за отопление с "печки и радиатори"?
    Какъв е този въздух -"раково фреонния "...?Не го знам - сигурно е нов модел.
    Как мислиш?Дали никой няма да те види докато чоплиш с клещи по климатиците на съседите?Вземи тренирай по скоро бягане с препятствия,че ако примерно аз те видя с клещичките около външното тяло
    И въобще изобщо по идиотско изказване скоро не бях чел

Веднага щом излезе и си го купих, лятото в най голямата жега може да го пусна за час да проверя дали не се е развалил от стоене. Като имам една вещ не е задължително да я ползвам.
    Идеята ми е климатика да стои извън стаята и вътрешното и външното тяло, а по тръба с голям дебит в стаята да влиза само студена или топла струя въздух.
    На който му се чете дал съм снимка

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Веднага щом излезе и си го купих, лятото в най голямата жега може да го пусна за час да проверя дали не се е развалил от стоене. Като имам една вещ не е задължително да я ползвам.
    Идеята ми е климатика да стои извън стаята и вътрешното и външното тяло, а по тръба с голям дебит в стаята да влиза само студена или топла струя въздух.
    На който му се чете дал съм снимка
    каква е тази книга и доколко може да и се вярва?

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Някаква книга за здравословен начин на живот по начинът по който го разбира авторът и.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Hulda Klark
    Формадехидът се използва за обработка на дунапрена. В резултат на това, съдържащите дунапрен мебели, възглавници и матраци излъчват формалдехид в продължение на около две години от производството им. Ако спите една нощ с нос, заровен в нова дунапренена възглавница, рискувате да получите сериозни белодробни проблеми.
    Всеки препарат за почистване в дома ви вероятно има върху етикета си предупреждение за токсичност. Всяка течност, която използва автомобилът ви, е токсична. Всеки пестицид, хербицид и тор, който използвате на моравата си, вероятно е токсичен. Всяка боя, лак, восък, лубрикант, белина и детергент ще ви изпратят в болница, ако погълнете дори малко количество. Защо тогава ги държим около нас?
    Струва ми се че авторът на книгата има някакъв вид параноя

13. Тук е от
    Jun 2001

И според мен е преувеличено в тея книги но на уруруто кусурите му си остават. Шум от струята и прекалено тънка въздушна тръба . Към пластмасата и електрониката вътре нямам възражения.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ама и ти май не знаеш какво искаш. Я ми обясни как точно въздухът се меси с фреона, че става вреден за дишане? Вътрешното тяло искаш да е навън - с каква цел - искаш да получиш затворена система, която работи напразно?!?

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Тя простотията ходи по хората...а някои даже и с книги я разпространяват.Имаш ли си идея за над 20г.стаж колко фреон съм вдишал ...?Ами значи не трябва да съм жив.Във всеки дом има хладилник и фризер ,вече и по няколко климатика ...ами магазините...?Имат по 20- 30 броя и е пълно с хора - нали,и как дишат от този фреон във въздуха...?Техниците трябва постоянно да тичат с бутилките и да дозареждат
    Не си пускай климатика изобщо ,даже ми дай телефона си ще ти го купя на половин цена да се отървеш от тази вредна напаст...нямам думи...всеки луд с номера си

17. Тук е от
    Jun 2001

След изминали 2 години мога да потвърдя мнението си . Скъпите климатици са направени с цел да оберат парите на заможните хора. Не предлагат нищо различно а в случая с този "ДАЙКИНТ УРИНА САХАРА" един Панасоник за 1600 лв с неговите 20 дб режим работи в пъти по комфортно . Нямам си на идея "Дайкинти" колко струва в момента но отчитам като0 грешка да се робува на марки и теории. Технологиите в Китай са изравнени и масово опира до етикети и цвят на боята или лака на изделието.

По-хубав и за 1600 лв с монтажа PANASONIC CS/CU-E12NKE-3 NEW2012!

18. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте,

Първо искам да кажа, че не споря с никого и не искам да ангажирам с мнението си никого! Мое мнение обаче е това, че една техника щом струва повече от друга, то следва да има причина за това. В днешно време нищо скъпо без адекватна причина за това не може да бъде продадено или по-скоро не може да задоволи потребност от покупка на съвкупност от хора. Без такава потребност и маса, никое производство не би било смислено и рентабилно.

Уруру Сарара е класа над всички останали климатици, така, че високата му цена е за тези които могат да си го позволяват, но това по никакъв начин не прави модела по-лош от който и да било друг, даже напротив. Всички знаем за това какво собствениците на VW мислят за другите с Mercedes. Няма случайни неща!

поздрави,
    Димо Гочев

CiNEMAN одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N
    От elite във форум Климатици Daikin
    Отговори: 715
    Последно: 02-12-24, 07:35
  2. Профилактика на Daikin URURU SARARA
    От kojchev във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 31
    Последно: 24-06-19, 21:39
  3. DAIKIN New Ururu Sarara S40MTRXP или Toshiba RAS-402UDR
    От ydonev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 07-03-14, 09:25
  4. Daikin AN50GRP-W Ururu Sarara
    От TODORIN777 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 12
    Последно: 25-10-11, 20:12
  5. SKVP2 Super Daiseikai VI или Daikin Ururu Sarara
    От prodan1234 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 19-07-11, 00:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе