Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55

Daikin или Mitsubishi Electric - искам да купя 2 броя

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Re: 2 Daikina <-> Mitsubishi

Цитат Първоначално публикувано от dindo
    Няма смисъл от този спор!Моето мнение е субективно/понеже съм субект/,но на база доста големи вложения.Ако иска да се приеме за реклама-Пингвин ЮН за мен е лидера в момента за климатични машини-като почнеш от тези "домашните" и стигнеш до огромните халета за замразена риба с няколко тона амоняк на машина!
    Аз казах!HAU!
    Далеч съм от мисълта за излишен спор, но се изказваш малко на посоки..
    Фирмата като цяло, може и да е ОК, ама лидер...
    Предлагат сравнително добри неща, като още не малко други, впрочем.
    А сплитаци.......иии.... големи ХЛАДИЛНИ инсталации са доста различни неща.

П.П.
    Напоследък амоняк все по-рядко се ползва.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от patra6kov
    Далеч съм от мисълта за излишен спор, но се изказваш малко на посоки..
    Фирмата като цяло, може и да е ОК, ама лидер...
    Предлагат сравнително добри неща, като още не малко други, впрочем.
    А сплитаци.......иии.... големи ХЛАДИЛНИ инсталации са доста различни неща.

П.П.

Напоследък амоняк все по-рядко се ползва.
    Ами те са вносителите на FUJITSU за България.Но това за тях е все едно да продаваш копчета в магазин за дрехи!!!Булклима си вкарват GENERAL, а TEMPEX откъсаха и те залък с тяхните FUJI!!!
    п.с.Думам за "домашните" машини...

4. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Здравейте, виждам че сте настъпили темата, която ме засяга и съм пред въпрос какъв модел да си взема. Daikin или Mitsubishi . Говоря само за високите класове от 2007 г насам. Вече имам един от пролетта Mitsubishi SRK20 ZGX-S и за лятната му работа просто е перфектен. Не се чува почти. Като се нагласи на auto и той си знае. Харчел ми е лятото към 5-8 лв на месец.
    Въпроса е че Daikin май са по-икономични и са по-безшумни. А и имат допълнителни филтри и екстри, които не са за пренебрегване. Искам да взема за спалнята най-доброро и да не съжалявам после.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не се сещам за по-икономичен Дайкин за европейския пазар. Уруру-сарара може би, но цената е дебеела.

6. Тук е от
    Sep 2008

iskam nqkoi da mi kaje mnenieto si za modela daikin FTX 25G - RX 25G mislq s nego da utoplqvam pomeshtenie 14 kv ili 36-37 kybika!

7. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от HD
    Здравейте,

видях, че това е единствената тема, в която се засяга климатика, който съм си харесал за момента (макар и не толкова пряко), затова ще пиша тук, вместо да отварям нова.

Първо да спомена, че нищо не чаткам от климатици, но дойде време да се обзаведа.

Та харесал съм си въпросния MSZ-FD - тук обаче имам питане - разликата между 25VA и 35VA - единия 9-ка, а другия 12-ка ли е, или това са си просто два различни модела, от които има и 9-ки и 12-ки?
    И в магазина забравих да питам, но ще го направя.

Мислим да го вземем чрез кредит енергийна ефективност. Наистина дори и към момента, поне доколкото съм проучвал, това е климатика с най-голям СОР (5,25), именно затова много ме поблазни офертата. Цената му е към 2190 лв с ДДС-то и включен монтаж в нея.

Интересуват ме преки впечатления от този климатик, защото ако нещо не го бива да се ориентираме към някой друг - Дайкин или Тошиба примерно.
    Няма да те питам нищо, ами направо разказвай всичко от-до

Благодаря предварително на отзовалите се!
    Ако не се лъжа 20 ZGX-S e с COP 5,41?И определено MHI пред Електрик.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а нещо за топлоотдаването и екстрите да му обясниш ? влиза някой и второто му мнение е свръхнекомпетентна надъхана глупост

10. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    а нещо за топлоотдаването и екстрите да му обясниш ? влиза някой и второто му мнение е свръхнекомпетентна надъхана глупост
    Къде видя свръхнекомпетентната надъхана глупост,бе пич?Айде обясни малко.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сравняваш КОПове на различни по мощност машини ,което е пълна простотия а я ми кажи защо "определено МХИ пред Електрик" ? 2 довода ми кажи но да са подкрепени с факти .. аз примерно твърдя че 25FD e по ефективна машина ( КОП е по висок спрямо топлоотдаването) от 20ZGX и мога да се обоснова

12. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    MSZ-FD*VA на Mitsubishi Electric в момента май е климатикът с най-висок COP за европейския пазар, предлаган у нас.
    Следван е от SRK*ZGX-S на Mitsubishi Heavy и TOSHIBA RAS * SKVP-E Daiseikai. На Daikin моделите са изключително добри, но не знам още да има с такъв COP, освен Ururu-Sarara.
    Ако става въобще за климатик с най -висок COP продължавам да твърдя ,че това е SRK 20 ZGX-S.Вярно е ,че е малък,но данните са си данни.
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    А и тонът ти е доста нагъл...по-полека.

ssilent-много си прав ,колега.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Човека се опитва да ти обясни че не е коректно да сравняваш COP на машини с различен капацитет колкото е по мощна машината толкова COP е по малък...

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тона ми не е нагъл тука стана някъв битак всеки влиза и с второто мнение дава някъв акъл на някого аман вече ! той българина може да няма 2 лева ама акъл да даде винаги има ...

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

SRK20ZGX-S: COP 5,45; отдавана мощност 2400 W;
    FD25VA: COP 5,25; отдавана мощност 3200 W;
    Но ти не трябва да сравняваш горните два, а втория с този:
    SRK25ZGX-S: COP 5,08; отдавана мощност 3000W.
    Откъдето се вижда кой е с по-висок COP, че дори и малко по-висока номинална мощност - FD25VA. Ако имаше FD20VA, вероятно щеше да е с COP>5,45. Ясно?

17. Тук е от
    Sep 2008

deian-то това е ясно и на децата от 1-ви клас.Накъде в темата се спомена 20ката на MHI,затова съм писал за нея.Вярно,темата е за друга по мощност машина,малък офтопик.
    Alexi,ако искаш можем да направим по едно извлечение от банковите сметки ,за да преценим кой колко по 2лв има.Това ,че съм се регистрирал скоро и второто ми мнение не ти харесва-не мога да помогна.И какво те кара да си мислиш ,че някой може да дава съвети,а друг- не?
    Имам 2 20ки ZG-S,една 50 ZG-S и една 63 ZE-S1.Всичките работят безпогрешно,много съм доволен,защото съм ги тествал.Ти едва ли даваш мнения само за машините,които притежаваш?Замисли се малко какво пишеш под моите постове.

18. Тук е от
    Sep 2008

Я кажи тогава ти какво би препоръчал за 80 куб.м с вътрешна изолация 2,5 см Неопор ,като има свод между двете стаи?
    Освен 50 ZG-S, за тези и близки пари?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  2. Труден избор - Daikin, Toshiba or Mitsubishi electric
    От tedo82 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 16
    Последно: 23-09-12, 16:36
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Mitsubishi Electric vs. Daikin
    От Caritas във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 21-02-08, 02:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе