!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?.........................Първоначално публикувано от Julian
!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?.........................Първоначално публикувано от Julian
Julian,според моя скромен опит в Б-я реалната климатизация няма нищо общо с проектирането за нея.Може да върши работа за големите обекти-молове,офис центрове и други такива,но не и за малки търговски и жилищни помещения.
От Даикин FTXG 35 вкъщи има конденз на външното тяло при външна температура 11 градуса ,а вътрешна зададена 25градуса.Това е нормално нали!
Каква е разликата между MIDEA MSG-24HR и MIDEA MSG-24HRI?Втория го пишат,че е инвертор но защо харчат едно и също количество ток???
Здравейте!Реших все пак да Ви послушам и взех малко по-голяма машина, конвенцонален FTYN 60F/RYN 60E!В момента е монтиран един такъв на обем над 300куб.м.площ!Външното тяло работи страхотно без абсолютно никакъв шум,има конденз ,обаче като за световно .Капарирал съм още един и чакам доставка.При 5 градуса външна температура и зверска мъгла,поддържа вътре 15,5 градуса .Помешението е без изолация и ужасна дограма!Въпросът ми е ако доплатя за модел FTXS 60 F/инвертор/,понеже имам все още такава опция ще имам ли някаква полза или ще си хвърля парите на вятъра?Притенявам се понеже все пак ще са неправилно оразмерени и дали ще има смисъл от инвертора???Благодаря!
lubaka2, Изборът които си направил на този конвенционален модел 21-ца на Daikin е добър, производителят го е проектирал за работа до -15 градуса външна температура.
До тук на режим отопление имаш осигурени 23 W на кубичен метър. При външна температура 5 градуса климатика ти без да изключва прави в помещението 15,5 градуса, това е разлика от 10,5 градуса. Ако външната температура стане -10 градуса, вътрешната до къде ще я докара. Това е интересен въпрос, но не е към теб адресиран.
Не е препоръчително да слагаш инвертор при положение, че общата мощност с двата климатика ще остане малка. При тези условия инверторният ще се мъчи постоянно да работи до колкото може на максимум, което не е добре за компресора, електрониката и сметката за ток.
Във фирмата ни монтираха едни газови "духалки" , всяка от които е около 30kw! Не мога да кажа каква марка са, но срещу тях направо не се стои! Знам само че не горят в помещението, монтирани са отвън и имат нещо като ауспух. Няма конденз, няма миризми. Имат си терморегулатор и с него се задават градусите.
И разхода им е ужасен.едно от най-скъпите отопления,освен ако не са на природен газ.
Както гледам става въпрос за помещение за промишлени нужди.Мислил ли си да го отоплиш с колона.Общо-взето това се предпочита при твоите изисквания,колонните машини са по-стабилно направени,по-дуракоустойчиви и няма да ги бърка,ако са по-малки от нуждите.Слагал съм много по този начин(по-слаби ,до 10-15гр)
Чак сега видях че някой вече е дал такова мнение,за което се извинявам
Дадоха ли ти гаранция за тази машина?Здравейте!Реших все пак да Ви послушам и взех малко по-голяма машина, конвенцонален FTYN 60F/RYN 60E!В момента е монтиран един такъв на обем над 300куб.м.площ!Външното тяло работи страхотно без абсолютно никакъв шум,има конденз ,обаче като за световно laugh.Капарирал съм още един и чакам доставка.При 5 градуса външна температура и зверска мъгла,поддържа вътре 15,5 градуса 2guns.Помешението е без изолация и ужасна дограма!Въпросът ми е ако доплатя за модел FTXS 60 F/инвертор/,понеже имам все още такава опция ще имам ли някаква полза или ще си хвърля парите на вятъра?Притенявам се понеже все пак ще са неправилно оразмерени и дали ще има смисъл от инвертора???Благодаря!
Да има гаранция.Климатика изключва поне веднъж на час,а и предполагам,че има защита против претоварване?От колона се отказах поради две причини,първата е че напрактика ,е невъзможно да се инсталира при структурата на помещението,а другата че Мидеа не ми харесва,замръзва при минус 7 градуса!Друг е въпроса,че можех да взема касета.....,но късно!
Още един въпрос,понеже някъде четох,че е най-добре за компресора вентилатора да е на максимална степен,това вярно ли е?
В известна степен-да
Да, така климатика е най-ефективен и най-икономичен! Може да експериментираш и с наклона на клапите.