valdim, като не можеш да се оправиш с ММЦ иди в КЗП и внеси една жалба. Може би ще трябва да отидеш и в ММЦ и да поискаш книгата за рекламации, където да запишеш реклмация. Длъжни са да направят климатика ти да топли след като е в гаранция.
valdim, като не можеш да се оправиш с ММЦ иди в КЗП и внеси една жалба. Може би ще трябва да отидеш и в ММЦ и да поискаш книгата за рекламации, където да запишеш реклмация. Длъжни са да направят климатика ти да топли след като е в гаранция.
според мен определено има нещо сбъркано с машината след като при 15 вънка не духа "топло". Интересно ми е какво казват от ММЦ като им кажеш че машината не топли? Идваха ли да "мерят" температурата на входа и изхода на климатика? То е ясно че може климатика да идва "малък за помещението" но това няма влияние върху изходната температура. Ако не могат да ти "покажат" как климатика вади 50+ градуса при входящи 20 - значи трябва да си го оправят (ако не искат - жалба в книгата и в КЗП). Ако вади "топло" но топлото не е достатъчно за да вдигне температурата в стаята (лоша изолоация или лошо оразмеряване) то проблема си твой...
valdim, За да се разбере в климатика ли е проблема или в това, че не отговаря за помещението е достатъчно да се замери входящият и изходящ въздух, при настроени максимални градуси и максимален вентилатор. Да се замери при каква външна температура са тези показания.
ЗДР!
Аз от началото на зимата съм с DAIKIN FTXS35G.../вътрешно тяло/ и RXS35G.../външно тяло/ и нямам проблеми с отоплението на 32кв.м/83куб.м/ + постоянно отворена врата към коридора 24 градуса,но както и да е. В книжката на външното тяло пише ,че за икономичен режим трябва да се отстрани ''щекерче'', което се намира отляво на клемореда.Зададох този въпрос на ММС-техниците ,те ми отговориха ,че това било за друга цел???
Моля Ви помогнете ми в дилемата "на кого да се доверя?!" На оригиналната книжка ,в която не пише нищо друго освен да се отстрани ако искаме да работи икономично или на техниците от ММС-Варна.DAIKIN-чето е още в гаранция от тях.
Благодаря Ви предварително!!!
Мисля че в гаранционата карта е упоменато че губиш гаранцията при не оторизиран ремонт тоест нямаш права да гоотваряш и правиш каквито и да е промени.Първоначално публикувано от rih_1
rih_1, Този въпрос е бил обсъждан в линка по-долу. В допълнение мога да допълня, че е възможно изключването на напрежението към външното тяло, чрез тази букса да спре подгряването на компресора при ниски външни температури, което не е хубаво. Икономиите много често не водят към нищо хубаво.
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg314086
Много благодаря за компетентната информация.
Прегледах публикациите от линка,който ми дадохте и уверявам ВИ няма да пипам нищо!!! Поучих отговор на въпроса си БЛАГОДАРЯ
![]()
![]()
![]()