Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 67

Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #31

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Аз се присъединявам към това мнение, решението е да се премести в по-малка стая. Климатика е малък за тази стая и не е проблема в късия тръбен път.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    130
    #32

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    И аз съм на мнение, че поради спецификата на нашия климат през зимата, е почти невъзможно да "оразмериш" правилно климатик, който да работи ефективно при +7 и при -15 гр.Ако е инвертор и си го предвидил да грее яко при -15 гр. ,то тогава от -5 нагоре ще си имаш конвенционален климатик, освен ако не е от тия с минимално топлоотдаване.Ако пък е предвиден да топли оптимално при по високи темп., то тогава при -10 и надолу почваш да се питаш дали не си се прекарал тъи като повече от 21-22 гр. не може да вдигне.Та склонен съм да оправдая донякъде и консултанти и клиенти, и всички които са в тая сфера, именно поради големия диапазон в зимните температури в Б-я.Виж, ако сме в Англия, да речем, ще е много по-лесно.Там зимата рядко пада под 0 гр.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #33

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    ... Моето мнение е, че досега ЕДИНСТВЕНИЯТ, който съм видял да работи според мен професионално, при определяне на мощността е Board_men, включително като използва уравнения, определя топлозагубите на помещението при различни температури, спрямо тях изчислява колко вата мощност са необходими за повишаване на температурата на помещението за всеки градус , взема предвид спадането на мощността на конкретния климатик(с оглед на марката и модела), района(местоположението) на отопляваното жилище, изложението му и други .То момчето може...
    justify,цял роман си написал мойто момче...само не разбрах за какви формули,и за кви 5 лева си писал...ако беше чел щеше да видиш, че споменатият от теб господин определя топлозагубите си и всичко това което си споменал с най-обикновенна духалка...

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    72
    #34

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Благодаря за всички коментари и особено на justify за изчерпателния отговор. Трябва да го продам тоя климатик, за да си купя по-мощен. В другата стая имам С 20, който се държи добре, може би защото стаята е около 18м2 и е южна.
    А може би едно конверторче да добавя и да си карам с 35-цата.
    Мерси още ведъж момчета.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #35

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Че е слаб - слаб е, обаче как го ползваш? Мое мнение е, че поне до към 0° не би следвало да имаш проблеми с отоплението, стига да го държиш постоянно включен на една и съща температура.
    Така ли правиш?

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #36

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Абе пак ти казвам друж го на по висока скорост и ще те топли, че и по икономично ще бъде. Забрави за автоматичния вентилатор. Брат ми с конвенционална 25-ца даикин отоплява хол от 18-20 квадрата. Допускам, че може ида да има някакъв проблем с климатика. Климатика ти е гаранционен. Изикай ги техниците и кажи, че нетопли.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    204
    #37

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Човече, тоя климатик вакуумираха ли го при монтажа? Тръбния път вече е ясен! Ако до нула градуса поне неможе да те стопли .....незнам - викай си сервиза. Усили ли го тоя вентилатор? Така и не видях някъде да си казал на каква степен го караш това чудо. Да - наистина за тия квадрати е малко странно да искаш 26 гр при -15, ама сега до 0, че и - 5 да нямаш мира..... нещо не ми се връзва. С какво си се отоплявал преди да го монтираш? Дърва, ток? Как беше тогава. При -15 каква най-ниска Т си виждал когато те няма за 2-3 дена? Дай малко инфо за тая стая, как е хавата....

  10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #38

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    justify,цял роман си написал мойто момче...само не разбрах за какви формули,и за кви 5 лева си писал...ако беше чел щеше да видиш, че споменатият от теб господин определя топлозагубите си и всичко това което си споменал с най-обикновенна духалка...
    То и мнението ти като четенето ти.Това,че не си чел е твой проблем, ама ако беше, щеше да направиш това което направи един от модераторите и да го поздравиш.Сега разбирам, че за теб fujitsu 12LCC = духалка... и според твоята високотехническа МИСЪЛ е едно и също нещо...

    Не съм видял досега духалка която да си мени топлоотдаването в зависимост от външната температура и при -15 градуса топлоотдаването да е 3390 вата/час... Но ти Конане продължавай да пишеш постове в същия дух,
    може би след време ще съберем всичките ти "научни трудове" и принципите и открията в тях, ще изведат човечеството в една нова епоха.
    Човечеството има нужда от такива умове като теб.


  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #39

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2


  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #40

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    Човек не го мисли толкова, просто този климатик е слаб за това помещение.Дори и да направиш перфектна изолация винаги остават неизвестни в уравнението, няма абсолютна сигурност дали при идеална изолация ще успява да достигне и поддържа зададените температури.Ти не си единственият който не успява да се "стопли" както трябва с климатик през зимата.Имам колеги които преминаха на газ въпреки, че бяха дали по 7-8 хил.лева за климатици с цел отопление през зимата и останаха много разочаровани от "климатиците", защото считат, че след като са дали един куп пари и са купили това което са ги посъветвали консултантите, зимата като искат 27 градуса ще имат 27 градуса в жилището си.Сега тези мои колеги са убедени, че климатика не става за топлене.Те нямат вина за това, че са повярвали на "консултантите".Сега са по-доволни от газта макар, че плащат сметки от порядъка на 250-450 лева на месец. В началото на месеца когато навън беше 2 градуса водих един колега у дома и той остана изненадан от топлината и въпреки, че му дадох чехли просто не ги сложи-беше достатъчно топло 26.3 градуса в хола.За такива температури обаче се иска достатъчно преоразмерен климатик.Самото понятие "преоразмеряване" използвано при климатиците е неточно, тъй като "правилното" оразмеряване се взима предвид при външни температури 7 градуса.Промяната на мощността води до промяна на така нареченото "оразмеряване" и в еднин момент излиза, че "преоразмереният" инверторен климатик за външна температура +7 градуса, който спира и тръгва като конвенционален, при +2 до -15 градуса си е точно оразмерен и поддържа толкова колкото искаш градуси, работи като инверторен и не спира.
    Казаното горе не се отнася единствено за зубадан серията на мицубиши илектрик-при нея промяна на отоплителната мощност в рамките на +7 до -25 градуса няма, тоест отоплителната мощност не е променлива величина в уравнението, поради което оразмеряването дадено за +7 градуса ще важи например и за -20 градуса.
    За съжаление 95% от консултантите и монтажниците мислят и дават мнение за режим +7 градуса и не вземат предвид още куп променливи и неизвестни в това уравнение, и както ти бе казано по-горе целтта е продажби и печалби.Презапасяването е с цел и да има нещо непредвидено да бъде "поето" от допълнителната мощност.
    Моето мнение е, че досега ЕДИНСТВЕНИЯТ, който съм видял да работи според мен професионално, при определяне на мощността е Board_men, включително като използва уравнения, определя топлозагубите на помещението при различни температури, спрямо тях изчислява колко вата мощност са необходими за повишаване на температурата на помещението за всеки градус , взема предвид спадането на мощността на конкретния климатик(с оглед на марката и модела), района(местоположението) на отопляваното жилище, изложението му и други .То момчето може. За сметка на това един от съфорумниците го иронизира, че той бил единствения който щял да пише доклад/реферат.Ами напишете и вие(ако можете...).
    На теб да са ти дали анкетна карта да попълниш колко градуса искаш да е в помещението през зимата, да посочиш при каква(и) външни температури( -10 -15 градуса например) да е 23-24 вътре в помещението, имаш ли топлоизолация и каква е и още куп други които в уравнението са неизвестни или променливи и едва след това въз основа на написаното от теб да ти определят вида, марката и мощността на климатика и да се подпишат?То по това си личат професионалистите, че предвиждат тези неизвестни и променливи, поемат отговорност и си стоят зад думата.Те не вдигат впоследствие рамене и не казват плати си за нов и си премести този в друга стая.Просто не им се налага,защото когато е трябвало са си свършили работата.

    При по-ниски температури пада мощността в режим отопление на климатика .Моят климатик при -10 градуса от 5.8 кв става на 3.69кв, за твоят просто не ми се мисли каква мощност има на тези минусови градуси.

    Вече ти казаха и по-горе, аз не ми се искаше да ти го казвам, защото е Гадно(и това е редовното което казват на такива като теб), но сега според мен единственият ти печелив ход е да преместиш климатика в стая 12-16 квадрата и да вземеш по-голям.
    Другият вариант е да направиш и вътрешна толоизолация, но според мен това е по-съмнителният вариант и има по-голяма вероятност да не постигнеш желания резултат.Ако имаше на разположения 4.8 кв номинална отоплителна мощност, може би с вътрешна топлоизолация щеше да ти се реши проблема, но при 3.7 кв съм песимист,макар че проблема не е само в мощността, а и в количеството на прекарвания през климатика въздух за единица време.
    Оразмеряването и топлинните загуби се смятата при точно определена изчислителна температура. На пример за Варна е -11 градуса. При тази температура си смяташ загубите и съответно вземаш характеристиките на климатика също за тази температура. Така се оразмерява. Идеята е даимаш загуби само през вуншната стена. Обикновенно хората недоволни от мощността на климатика отопляват само едно помешени, което граничи със неотопляеми помещения. Тогава дори и със външна изолация загубите са големи. Това е и едната причина за високите сметки за парното.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #41

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    То и мнението ти като четенето ти.Това,че не си чел е твой проблем, ама ако беше, щеше да направиш това което направи един от модераторите и да го поздравиш.Сега разбирам, че за теб fujitsu 12LCC = духалка... и според твоята високотехническа МИСЪЛ е едно и също нещо...

    Не съм видял досега духалка която да си мени топлоотдаването в зависимост от външната температура и при -15 градуса топлоотдаването да е 3390 вата/час... Но ти Конане продължавай да пишеш постове в същия дух,
    може би след време ще съберем всичките ти "научни трудове" и принципите и открията в тях, ще изведат човечеството в една нова епоха.
    Човечеството има нужда от такива умове като теб.
    justify,друже...голям жар,патос,и заслужени аплодисменти...нооо... защо не четеш и мислиш не ми е ясно...вярно че всичко написано е било преди да се регистрираш във форума,но не мисля че това може да служи за оправдание...
    Предлагам ти няколко поста на въпросният господин...дано ги прочетеш и осмислиш...

    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Иначе по темата: изчаквам темперадурите да се стационират около 0 градуса за да пусна още едно измерване с духалка и с климатика. Това ще ми даде точна представа какво точно излиза от помещението при дадената външна и вътрешна температура, а след това и какво точно се консумира от климатика - ще даде задоволително точна представа за COP фактора. Такова измерване направих при външна +8, сега искам при 0 и ще направя при -7, -10, -15 и -20 (ако изобщо паднат до толкоз температурите). За измерването фиксирам еднакви вътрешни температури - +23 градуса като критерий. За целта оставям помещението да се климатизира поне един ден на тази температура за да мога да измеря само това което е нужно за поддръжка а не за начално компенсиране и климатизиране. От друга страна едно такова замерване ми е полезно и да определя как се изменят топлозагубите (реално) на самото помещение при различните външни температури.
    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Поставям духалката по средата на височината да гледа с наклон надолу. Терморегулатора на духалката го игнорирам (поставям го в позиция на постоянно включен) а самото включване и изключване го правя от специално разработена от мен платчица с изнесен температурен сензор на далече от духалката - така мога програмно да си задам с точност до десети на какви температури да включи и изключи. За сега съм я направил така че да включи на +22.9 и да изключи на +23.1 - получава се много "мазен" и плавен хистерезис. Пуска се и се спира през периоди за около 3-4 мин. Като измерването става изнесено от духалката - температурата която контролира включването и изключването е в другия край на стаята. Дори и да има някаква грешка - тя е съвсем малка.
    От какви умове има нужда човечеството,нека то само прецени...

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #42

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    ...и какво точно не харесваш на методиката на Борда??? Гениално проста и точна е. Или ако ти е трудно да го проумееш,по-добре не коментирай повече.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    782
    #43

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Нищо против методиката...даже мисля че е редно да я патентова и вие "специалистите" да я ползвате редовно за да няма други такива теми като тази...

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    26
    #44

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Оразмеряването и топлинните загуби се смятата при точно определена изчислителна температура. На пример за Варна е -11 градуса. При тази температура си смяташ загубите и съответно вземаш характеристиките на климатика също за тази температура. Така се оразмерява. Идеята е даимаш загуби само през вуншната стена. Обикновенно хората недоволни от мощността на климатика отопляват само едно помешени, което граничи със неотопляеми помещения. Тогава дори и със външна изолация загубите са големи. Това е и едната причина за високите сметки за парното.
    Много точно казано.
    Цитат Първоначално публикувано от valdim
    Донякъде си прав...Само над нас (3ти жилищен) са се нанесли съседи (т.е. под нас и в страни няма никой), което до някъде ме успокоява по разбираеми причини.
    Тръбният път е 0.4-0.5 м, в това отношение съм хепи.
    Под тях студена плоча, отстрани студени стени - външната изолация малко му помага. Той топли съседа отгоре. Определено има нужда от вътрешна изолация на студените стени и на тавана. За климатика в стана ясно, че е за смяна, моето мнение е за топлозагубите, които при наличието на съседи, щяха да са много малки и климатика можеше и да се справи.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    55
    #45

    Re:Daikin FTXS35С - на отопление идва слаб за 28 m2

    Аз съм със същия климатик хол-30кв .м за 3 години само веднъж видя зор в едни тежки мъгли и -10 гр зора беше че по често размразяваше .Тръбен път околу 4 .5 м дограма дървена мнооого добра две външни стени и вътрешна изолация 2 етаж. Май нещо в монтажа куца нее до климатика поддържам 23 градуса без проблем

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 27
    Последно: 13-01-13, 09:17
  2. при СЛАБ ТОК , какъв КЛИМАТИК?
    От STX във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 23
    Последно: 24-08-12, 00:12
  3. Daikin FTYN25GX/RYN25GX - за отопление на 12кв. спалня
    От stanimir197_7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 37
    Последно: 24-12-10, 21:04
  4. Слаб звук на Дек
    От heavyfuel във форум Аудиотехника
    Отговори: 4
    Последно: 08-02-07, 00:50
  5. Слаб мач, добър резултат за БГ!
    От Lupus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 03-09-06, 15:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе