Не ти го препоръчвам. Виж Mitsubishi Electric GE25VA, Fujitsu ASYB09LD, Fujitsu ASYA12LGC, Toshiba от по-ниския клас също е добро решение.Първоначално публикувано от jivkonik
Не ти го препоръчвам. Виж Mitsubishi Electric GE25VA, Fujitsu ASYB09LD, Fujitsu ASYA12LGC, Toshiba от по-ниския клас също е добро решение.Първоначално публикувано от jivkonik
Тя тази цена е по-ниска отколкото преди, когато беше между 1450-1500лв.
Купувайте докато има, че явно количествата ще са ограничени.
Тази 35 ица е китайска,в което по принцип няма нищо лошо,но ако накой ми каже че през 2011 г. Дайкин произвежда инвертор които не е клас А и това е нормално.............. ще го призная за най големия неразбирач на хл. и кл. техника.Между другото това изобретение не се предлага в БГ от нито един от официалните вносители.Първоначално публикувано от estqwerty
То какво ли на му предлагаш, че и за над 1000 лева.
Здравейте и тук. Търся си климатик от сносен клас. Предлагат ми дайкин FTX35J/RX35J за помещение около 17 м2, ново строителство, PVC прозорци, добра изолация и т.н. Някакво мнение за въпросния климатик и още един въпрос: В момента нямам възможност да взема втори климатик и ми се иска да успея да отоплявам и втората си стая (спалня около 12 м2) за един сезон с този климатик. Смятате ли че е възможно тази квадратура (29 м2) да я отоплявам известно време с един климатик, като се има предвид, че не съм от най-топлолюбивите и за спалнята ми е нужен колкото да обърне въздуха преди да си лягам. Ами това е ще съм благодарен за съветите преди да предприема следваща стъпка.
Определено, този модел, за който питаш, няма да се справи с тази задача да "обръща" въздуха на 29 m². А иначе за 17-то ще се справи, разбира се, ако навън не се задържат продължително време отрицателни температури.
при нас се задържа доста дълго отрицателни температури и то -15. по принцип първоначално се бях спрял на този модел на тошиба: http://www.kiemclima.com/bg/catalog/...ba%20RAS-221UDПървоначално публикувано от Aleksandars
но мой познат който се занимава с климатици ме разубеди и ми препоръча въпросния дайкин. сега не знам кой от двата е по-добър все пак за слуая ми.
flamme_froide, мен ме съмнява, че този Тошко ще стигне дори за 17-те м². По-добре се ориентирай към друг климатик. Между спалнята и тази стая има ли коридор (ако има, той колко м² е?) или са преходни? Бюджета ти с включен монтаж колко е?
Има смело казано коридор (2 м2), но лошото е че има лек завой към вратата на другата стая. Не съм се спрял на тошибата, а на модела на дайкин в чиято подсекция пишаПървоначално публикувано от gnf
Иначе тошибата е втори вариант, ако ми кажете че въпросния дайкин няма да ми свърши работа. Ами иска ми се да се вместя до 1500 лева с монтажа, ако е възможно и все пак не съм склонен да си взема Мидея за да влезна в тази цена. Отоплявам се само на ток и баланса пари за ток-ефективност на климатика ми е много важен.
Най-доброто за тези пари, което да топли 2 стаи +коридор е: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv -все още го има за около 1560лв с монтаж, но трябва да потърсиш упорито.Първоначално публикувано от flamme_froide
Иначе най-подходящото за теб с оглед на моставянето на втори климатик за бъдеще за 2-та стая е: http://tempexbg.com/tables.php?brand...model=RSB-12LD за 1500лв с монтаж(ако имаш късмет да намериш промоция.
джъст, модела на дайкин ме кефи, но за съжаление на няколкото места на които проверих (включително при мои познати, които имат фирма и са представители на дайкин) е на 1990 лева без монтажа. При тези цени съмнявам се че някъде се предлага на цитираната от теб цена.
flamme_froide, дори да намериш Дайкин FTX50GV на ниска цена, след една година ще дойде прекалено мощен за голямата стая, когато ще е само за там. Виж този модел, макар малко да надхвърля бюджета ти, но поне е по-добре от FTX35JV за 2-те стаи.
Тошибата я забрави и за втори вариант, прекалено маломощен модел е.
скъпо ми е сори 1500 ми е наистина пряко силите с монтажа при това. просто току що си купих апартамента и можете да си представите какви разходи имам по него за цялостното му обзавеждане. а какво ще кажете за това?
http://frescor-bg.com/manifacture/fu...e%d0%b2%d0%be/