Първоначално публикувано от
vaav за тези които се интересуват: Имам даикин FTX 35 JAV1NB от 6 години. употребявам го в ненатоварен режим зимата като back up настроен на 20C тъй като се отоплявам с камина. След изтичането на гаранциата климатика започна да дава дефекти. Може би вследствие на лошия ток климатика се изключва в даден момент и при диагностиката показва индекс "лоша връзка между външно и ватрешно тяло". От сервизите ремонтираха платките, работи известно време и отново същия дефект. Пак го проверяваха. Нищо. След известно време го включваш - тръгва нормално. Работи около месец и отново спира и почва да мига че има някакъв проблем и така е до сега. Оторезираните сервизи не могат да го оправят. Не знаеш кога ще работи и кога ще спре. Ако ще си купувате Daikin поне си вземайте неинверторни. Аз самият познавам и други ползватели на Daikin който все още е в гаранция и постоянно дава дефекти. Бих препоръчал друга марка. На Daikin kompresorite са изключително издръжливи - електрониката обаче е ужасна. Корабен механик съм и работя със стари 20 годишни Daikini - безупречни. Това чудо в къщи ме побърква. Сега ще го изхвърлям и ще си сложа нещо по-евтино и по-надеждно.