Аз много се бях навил за подов в хола, но не успяхме да се примирим с щори и къси пердета и поръчахме стенен.
С два канални Дайкина съм .Представиха се повече от добре
през изминалата зима .Имам едно въпросче свързано с летния режим .Да разбирам ли от таблицата по-долу ,че при 35° външна ,консумацията не може да падне под обозначенията в графата ?Включвам ги рядко ,единствено да свалят вътрешната температура от 26°на 25°,при външна 33°-37° .Ако това е минимумът ,да не си играя да нагласям напорът и силата на вентилаторите .
https://photos.app.goo.gl/pu6xk7amD84ye3m16
И какво означават числата 27/19 в режим А на охлаждане ?
Това е извадка от eurovent сертификата. Това е консумацията при точно пределни условия и натоварване в случая 5kW. Няма нищо общо с минималната или с максималната консумация. 27/19 са параметрите на вътрешния въздух в помещението при които са отчетени тези стойности.
27 градуса температура по сухия термометър 19градуса температура по мокрия термометър или това означава че замерването е правено при температура 27 градуса и 48% относителна влажност в помещението. Кое налага да си играеш с напора?
Благодарности за отговора ,но виждайки ,че тук няма активност ,същите цифри ми бяха разяснения от друго място .С напора си играя ,заради дължината на въздуховодите .В режим отопление ,фабричните настройки идваха прекалено силни за нуждите на къщата (нискоенергийна) и не поддържаше постоянна температура.Вдигаше градусите над заданието ,при все ,че с 18 000 BTU се топлят 600м3 .Сега в режим охлаждане ,отново на фабрични ностройки ,климатикът на първи етаж , с отворено стълбище (има още един на втори ,който се ползва камо за охлаждане ), отново отива на 23-24° при зададени 25 ° .Затова смятам да намаля силата на напора ,подобно на режим отопление .
Ползвах софтуер, иначе и с графично отчитане пак излиза толкова.
ф 1-ца е 100% относителна влажност, ф 0,4 е 40%, по мокрия е като теглиш успоредна линия по енталпията (h) и забиеш във ф=1 връщаш по изотермата и отчиташ по мокрия термометър.
Уау , докъде стигнахме . Това на колко човека ще им е нужно.
Ми за тези които не търсят бързи отговори. За всички останали има техномаркети и търгаши.
Офф-топик:
Ех, спомени с h-s диаграмата...в моята специалност, важен фактор беше също кривата "x", която характеризираше сухостта на парата. Само че при x=1, си спомням, че нямаше никакво влагосъдържание. Но това е друга тема.
Този пост е редактиран от rosswen; 20-08-22 в 01:41.
Здравейте фенове на Дайкин. Дълго време се топлех с една 50 FTYN мисля беше и сега в една обява изпада този климатик, но не съм сигурен че двете тела са съвместими. Някой може ли да ми отговори на този въпрос? Телата са:
FTXJ50MV1BW
RXG50K2V1B
Здравейте,
Закупих си Comfora 9ка (за спалня) и 12ка (за хол).
При монтажа, хората доста късно видяха, че климатиците са различни и ги бяха монтирали. Не бяха сигурни дали външните тела ги бяха сложили на която стая трябва, тъй като още преди монтажа бяха махнали капаците на платките на които е стикера с модела.
В крайна сметка ми казаха, че са ги монтирали както трябва, но аз искам да се уверя, че това е така. Вътрешните тела са монтирани правилно.
Та въпроса ми е - има ли някакъв начин да разбера моделите на външното тяло, освен по стикера който е на капака на платката?
И също така, ако външно тяло 25 е свързано с вътрешно 35, системата ще работи ли?
Благоодаря Ви!
Този пост е редактиран от tndrrr; 15-10-22 в 08:21.
Включи ги през енергиен монитор, активирай Powerfull функцията от дистанционното и ще се ориентираш по консумацията.
Това показва уреда за 10 минути работа на 35-та по вътрешно тяло. (първата снимка)
По-късно ще пробвам и другият.
- - - - - - - - - -
Включих уреда и на 25цата и на втората снимка можете да видите какво показва. Не разбирам много, но от пробите се вижда, че 25цата има по-висока мощност, а и при нея въздуха който излиза е по-силен и доста по-топъл.
Това означава ли, че външните тела са разменени?
Този пост е редактиран от tndrrr; 16-10-22 в 00:14.
Така излиза според показанията на уреда.