Уруруто като мести клапите чува ли се шум от моторчетата?
Уруруто като мести клапите чува ли се шум от моторчетата?
Дам страхотен въпрос,
На перферата мн дразнят нощем хоризонталните.
Колеги, смятах да монтирам на баща ми подов Перфера , daikin-fvxm35a-rxm35r-perfera-12000-btu - https://*********/podov-klimatik-dai...tu-klas-a.html , но ме разубеждават за проблеми с газанализатор при тоя модел.
Някой сблъсквал ли се е с проблеми от този сорт, колегата монтажник, даже каза, че ги изолирали..
Като алтернатива се насочвам към Миццубиши Хеви 12-ка..mitsubishi-heavy-srf35zs-w-src35zs-w2-premium-12000
Чул си нещо, ама не си разбрал за какво става въпрос.
ГазОанализаторът е измервателен уред, а не част от климатична система.
Газоанализатори ✔ Измервателна техника | сп. Инженеринг ревю (engineering-review.bg)
Чул съм за 2-3 случая за по-стария модел с външно N сменя се и платка. Дали са го отстранили проблема през годините не мога да кажа. Това не би ме отказало да го взема, особено пред srf35zs-w. Ако си решил да взимаш srf35zs-w направо го поръчваш със стенно управление за да може да коригираш работата на вътрешния вентилатор иначе ще береш ядове. Някъде в темите има писано за него и 18-ка (по спомен) и за решението на проблема със стенното дистанционно.
п.п тази тема
А относно уруруто никой ли не знае за клапите? Човека с оплакването не ми е близък по-скоро случаен и го пратих в MMC, понеже преди години имаха работеща мостра в шоурума да чуе там и да направи сравнение. Вероятността да го видя отново и да сподели как е шума клони към 0, а любопитството в мен дали са така направени или е частен случай към Ꚙ. Завалията го монтирал в спалня.
Този пост е редактиран от bobivg; 13-08-23 в 12:20.
На всяка манджа - мерудия си градски. Дали е газ анализатор или газоанализатор или газ сензор за изтичане ми е все тая!
И гледам колегата се е включил с някаква статистика под тебе, явно все пак е имало за какво да питам..![]()
По повод питанката,
https://youtu.be/uG7C08evZj8
За мен лично е недоловимо и най вече не е дразнещо.
Имам инсталиран Comfora FTXP25N и RXP25M5V1B (тази тъпотия с моделите не ми се беше случвала. Вътрешното тяло N, обаче външни нямало още в бг-то и сложили M. За съжаление ме нямаше по-време на монтажа.). Климатиката е монтиран в коридор 6м. х 1м, вис.2.2м. Коридора е на последен етаж и е отворен към стълбата от долният етаж.
По спицификация RXP25M5V1B го дават на 35 градуса външна да охлажда при максимум 650 вата, обаче този гори двойно. При зададена 21градуса и 22 на стаята (според приложението) си работи на около 1100вата.
Климатика ли е слаб, външното тяло ли е скапано? Гледам още, че външното 25M е 26кг., докато 25N го дават 24кг. Как успяха да го намалят с 2кг.
650 вата сигурно е по номинална мощност, максималната е по голяма и при зададени 21 градуса които са си доста ниски работи на максимални обороти. Задай му 23-24 и ще падне консумацията
Според мен, с оглед мястото на монтажа и концепцията за климатизиране(преходно), проблема не бива да се търси в машината(тъй като,най-вероятно не е правилно оразмерена и монтирана).Вътрешното тяло директно срещу вратата на стаята ли е и каква е квадратурата(кубатурата) и.Етажа какъв е, защото последен е много относително(едно е 15-ти последен друго е 5-ти такъв)
Този пост е редактиран от HRS9; 22-08-23 в 12:37.
Пред климатика има 4 метра коридор висок 2.2м и широк 1м. после има чупка на 90 градуса и още 2м. коридор със същите размери и после има стълба, която води към долният етаж.
Стаи има, но вратите са затворени през деня. Последен етаж на къща, тавана има дървена обшивка и над нея вата.
Това с телата си е точно приумица на монтажната фирма, защото когато си поръчваш модел 25N, очакваш всичко да е този модел, а не каквото има в склада. То може и да работи, но не е това, което е поръчано. Отделно монтажната фирма не ти казва, че слага друг модел, различен от поръчаният така, че в случая, ако мине номера и понеже ме нямаше, номера мина. Другият път изглежда ще трябва да поръчвам с пълни номера на външно/вътрешно тяло.
За момента на 2-та степен на вентилатора и 32.5 градуса навън и зададени 21гр. консумира около 700вата. Вчера при същите условия почти целия ден работеше на киловат.
Ами явно трябва да се темперират стени подове тавани. Това е много повече енергия отколкото да изстуди въздуха само.
Предполагам, че целта е да охлаждате поне една(или няколко стаи) а не само коридора? 21 градуса на охлаждане е много ниско задание, за Дайкин не откривам препоръчителни стойности за този режим но при MHI пише препоръчително задание на ДУ в режим Охлаждане 26-28, Обезвлажняване: 24-26. При този режим и 3 денонощно работещи машини(настройка 26 от ДУ) + всички други домакински електроуреди последната ми сметка е 62.20 лева.
Съвсем нормална консумация, според мен, с оглед заданието и обстоятелствата.