Страница 117 от 119 ПърваПърва ... 67107115116117118119 ПоследноПоследно
Резултати от 1,741 до 1,755 от общо 1785
Like Tree894Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Росен, твоя подов как бачка?
    Бат Роско го закина с тапаталк и скоро не го чакайте да отговори.Иначе каза, че след мода който е направил на подовия дайкин дефростите са на 4 часа при изключително тежките условия в които работи.
    Цитирам дословно: "Дайкина бетонарка -2гр с мъгла Дефрост на около 4ч При това са доста тихи За справка zsx е правил на всеки час Тошибата има и тя един дефрост Това трябва да говори красноречиво Ама така кара след моя мод Иначе ги праска на около час При такива условия"

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Стенна Комфора 25-ца в спалня с дрешник към 15 кв. Няма такъв кошмар като дефрост на Комфора. От Октовмри работи на 21.5 градуса задание и АУТО през деня и QUIET от 22:30 до 9:30. Дори при -5 не дефростваше. Да е имал 3-4 дефроста до тук. Снощи се спука да дефроства при положение, че нямаше нищо по-особено от обикновено. А дерфоста е толкова шумен, че сигурно и съседите са го чули.

Има ли тука други с този модел да споделят.
    Отделно когато не върти вътрешния венилатор през нощта питата пука неприятно нон-стоп. Не са пластмаси.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    estqwerty одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Бат Роско го закина с тапаталк ...
    Форумът има прилична мобилна версия и се разглежда нормално и през браузър на телефона.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

@me40 На по час час и нещо са дефростите. Винаги около 0 е най зле , надолу се оправят нещата. Ударил си условията за дефрост, това е.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Форумът има прилична мобилна версия и се разглежда нормално и през браузър на телефона.
    Всичко е възможно, аз не използвам смартфон и не ги разбирам тези неща.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    @me40 На по час час и нещо са дефростите. Винаги около 0 е най зле , надолу се оправят нещата. Ударил си условията за дефрост, това е.
    Брех, голям зор. На 2-3 градуса предната вечер нито един, на 0-2 тази - 9 броя. И са невероятно шумни, просто брутални. Аз и в друга тема мисля бях споделил, че се топля с климатици от 2002-ра и са ми минали доста "по стените", ама такова чудо....нямам думи.
    estqwerty одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от me40 Виж публикацията
    Брех, голям зор. На 2-3 градуса предната вечер нито един, на 0-2 тази - 9 броя. И са невероятно шумни, просто брутални. Аз и в друга тема мисля бях споделил, че се топля с климатици от 2002-ра и са ми минали доста "по стените", ама такова чудо....нямам думи.
    не знам какво да ти кажа - улучил си правилните условия за дефрости. поне не е сенсира на 45мин по 15 да размразява, твърдо. една зима във варна преди 3 години ме изненада така една. така са ниският клас дайкини , а всичко под сарара-та е нисък клас.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Моята перфера ftxm20а твърдо размразява на не по малко от 3 часа със и без нужда под 0 градуса. Това му е единственият недостатък.Когато няма скреж по питата, Дефроста е доста бърз 2-3 Мин. Работи само компресора с 300 вата.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 06-02-25 в 23:15.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    не знам какво да ти кажа - улучил си правилните условия за дефрости. поне не е сенсира на 45мин по 15 да размразява, твърдо. една зима във варна преди 3 години ме изненада така една. така са ниският клас дайкини , а всичко под сарара-та е нисък клас.
    Дам, явно. Макар, че другите ми климатици, които са подови Perfer-и се държат идеално. На предния апартамент бях взел 3 броя Daikin Profesional (2012-та година) и се държаха перфектно. Първата зима не чух дефрост, а втората - един. А бяха монтирани на северна стена, където слънце огряваше само от 8 до 9 сутринта. Явно не е трябвало да слизам сега на Comfora, ама като чета и преднито мнение тук - и със стенна Perfer-a нямаше да е май много по-различно. Явно ще търся друго решение във времето.

Тази нощ същата работа. То драмата не е толкова че е на час и половина, а че е много много шумен спрямо всичко което съм чувал.
    Поне при 0-1 градуса през деня и отворена врата към коридора успява да почне да работи като инвертор
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

При цялото ми уважение към марката, според мен Сенсира и Комфора са модели с основна цел охлаждане и възможностите им зимата не са никак големи.
    me40 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    При цялото ми уважение към марката, според мен Сенсира и Комфора са модели с основна цел охлаждане и възможностите им зимата не са никак големи.
    Явно е така. Като обзавеждах този апартамент преди 5 години Комфора ми изглеждаше като Перфера, но без стриймър и "око". Предните ми Дайкини имаха "око", което никога не ползвахме и реших, че мога да го пропусна. В реалната употреба обаче (на топлене) Комфората се държи по-скоро като Сенсира. Тя идеята беше да имам 4 Комфори за охлаждане, а отоплението да е с радиатори на газ. После почнаха драмите с цените на газа, след това излязоха новите подови Перфери и свалих двете Комфори и на тяхно място сложих 2 подови Перфери и реших газта и радиаторите да отпаднат. Но не предполгах, че ще е такава мъка с Комфората за топлене. Другата останала Комфора е в дневен тракт и там на зима не се налага да я пускам. Така или инак двете стаи със стенни компфори имат прокарани тръби и за радиаотори, така че ако реша да задържа апартамента по-скоро бих сложил 2 радиатора (и две лири в баните) и правена термопомпа от климатик само за отопление и да се приключи. И да ми е обеца на ухото де

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Въпреки, че идеята ви звучи интересно и авантюристично и би се харесала на мнозина, моя съвет е просто да смените въпросната комфора с една подова перфера(още повече, че имате въпросната машина и знаете пълните и възможности през всички сезони) и да избегнете МНОГО по-сериозни и скъпи за решаване проблеми, които може да възникнат с въпросното "ПРЕПРАВЯНЕ" и водните "ризи"( които изключително много се подценяват като проблематичност, но който е патил знае за какво иде реч).
    me40 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Ако можеше лесно да поставя подов климатик в спалнята - щях да го направя като смених стенните и с подови с всички съпътстващи ремонти, мръсотия, разходи и време. Но трябва да се премоделира цялата стая. Инсталация за радиатори в двете стаи и до баните са вече пуснати при ремонта, и са изкарани до терасата. Опасенията с "преправен" климатик са верни и по принцип в 90% от случаите не бих мислил в подобна посока. Но в конкретния случай рисковете и разходите не са в пъти повече от смяната на климатика. Говорим за 2 стаи, в които така или инак има и климатик, и за Варна където рядко пада под нулата. Само го мисля де, да не размивам темата. Инак единия стенен климатик го подарих, а другия го пазя за тавана, ама като гледам може и от там да хартиса.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Пожелавам ви успех, за съжаление ситуацията при вас доказва колко прави са били дедите ни, когато са казали : "Три пъти мери, един път режи." Въпреки, че теорията винаги се различава от практиката, планирането във всички сфери трябва да бъде близко до перфектното, с цел да се избегнат бъдещи главоболия и разходи, за съжаление не винаги е възможно поради една или друга причина.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Факт. Подови климатици не спложих от начало, защото през 2020-та бяха големи и грозни (лично мнение). След като сложих стенните на другия месец се появи подовата Перфера и ... червейчето влезе. Есента на 2021 когато пристъпих към "газификацията" цените на газта без видим причина (после се видя де) станаха космически. Отделно местният доставчик не ми допадна като поведение още от самото начало. И затова направената инсталация остана, но просто две стенни бяха заменени с 2 подови. Почнах да живея след година тук, дефакто това ми е първата зима. Може би ако знаех преди това, че Комфората е една "дизайнерска" Сенсира щях да сменя стенния с подов заедно с другите. Но сега мисълта за цапане, къртене, разправии ме спира. Тя колко е зимата Та моят личен извод е: първоначалният ми план беше достатъчно добър, просто не го спазих. Имам пуснати тръби и ел.бойлер със серпентина. Газификацията също е опция, стига технически да не е проблем, че вече говорим за 2 стаи и 2 бани с общи нужди 2-2.5кВ максимум на час през зимата, в смисъл да не цикли прекалено много котела. Инак с котел радиаторите може да са доста компактни и естетически да не натоварват пейзажа. Какви гирижи имаме само...
    Този пост е редактиран от me40; 07-02-25 в 14:37.
    HRS9 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе